Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΓιατί πιέζει ο δήμος για τη συστέγαση του 24ου και του 19ου...

Γιατί πιέζει ο δήμος για τη συστέγαση του 24ου και του 19ου Δημοτικών Σχολείων Ευόσμου;

Ο κύριος Γιώργος Σταυρίδης, αντιδήμαρχος Παιδείας Κορδελιού Ευόσμου, ήταν καλεσμένος μαζί με τον κύριο Γαρούφα, δημοτικό σύμβουλο Κορδελιού Ευόσμου και πρόεδρο του Η΄ Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, στην εκπομπή «Μιλάμε πολιτικά» και στους δημοσιογράφους Θεόδωρο Παπαδόπουλο και Γιάννη Χαβιανίδη στη Europe 1 τηλεόραση. Στη συζήτηση αυτή στη Europe 1 τηλεόραση, ο κύριος Σταυρίδης είπε τα παρακάτω:

«Όσον αφορά για τη συστέγαση, επειδή πολύς λόγος ακούγεται. Το σχολείο αυτό είναι ΕΣΠΑ, έχει 10 αίθουσες διδασκαλίας, 17 αίθουσες έχει με τις βοηθητικές. Επειδή θα αλλάξει το κτηριακό, κτιριολογικό πρόγραμμα των σχολείων, η Διεύθυνση Μελετών του Υπουργείου Παιδείας μας ζήτησε να στείλουμε όλα τα στοιχεία. Δηλαδή, στείλαμε και από την Πρωτοβάθμια τα στοιχεία και από τη Δευτεροβάθμια και το κτηριακό πρόγραμμα και του 24ου και του 19ου γιατί κι εκεί θα στεγαστεί το Ειδικό Σχολείο. Και περιμένουμε το Υπουργείο Παιδείας, η Διεύθυνση Μελετών να πάρει απόφαση αν μας αφήσει να κάνουμε τη συστέγαση. Εάν μας το επιτρέψει θα την κάνουμε».

Λίγο αργότερα ο κύριος Σταυρίδης συμπλήρωσε τα εξής: «Η Διεύθυνση Μελετών του Υπουργείου Παιδείας, που είναι υπεύθυνη για τη συστέγαση, αφού έχει πάρει όλο το φάκελο, θα τον μελετήσει και τις επόμενες μέρες θα μας απαντήσει. Εάν μας πει ότι δεν επιτρέπεται να γίνει η συστέγαση γι’ αυτούς τους συγκεκριμένους λόγους, αν και εμείς πιέζουμε να γίνει, από εκεί και πέρα δεν μπορούμε να αφήσουμε για την επόμενη πενταετία σ’ αυτήν την κατάσταση το Ειδικό Σχολείο. Είναι απαράδεκτο».

Είναι δεδομένο πως ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου και το Υπουργείο Παιδείας έχουν την πολιτική βούληση να συστεγάσουν τα δύο σχολεία και αυτό εκφράστηκε στη σύσκεψη που συγκάλεσε πριν μερικούς μήνες στο δημαρχείο η διοίκηση Μανδαλιανού. Το εμπόδιο στην πολιτική βούληση διοίκησης Μανδαλιανού και υπουργείου Παιδείας να συστεγάσουν τα δύο σχολεία είναι το γεγονός πως το κτήριο του 24ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου ανεγέρθηκε με πρόγραμμα ΕΣΠΑ και δεν γίνεται να αλλάξει η χρήση του, δεν γίνεται, δηλαδή, το σχολείο από 9θεσιο να μετατραπεί σε 12θεσιο, 14θεσιο, 16θεσιο με κατάργηση των βοηθητικών αιθουσών.

Διατυπώθηκαν διάφορα ερωτήματα για τα όσα είπε ο κύριος Σταυρίδης σχετικά με τη συστέγαση του 19ου και του 24ου Δημοτικών Σχολείων Ευόσμου και τη μεταστέγαση του Ειδικού Σχολείου Κορδελιού, αλλά υπάρχουν κι άλλα σοβαρά ερωτήματα.

Για ποιο λόγο πιέζει ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου το υπουργείο Παιδείας; Για να παρακαμφθούν οι όροι του ΕΣΠΑ; Με τι τίμημα; Να απαιτηθεί η επιστροφή των χρημάτων από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ; Και ποιος να πληρώσει τη «νύφη»; Το υπουργείο Παιδείας ή ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου; Δηλαδή, αυτοί, που δυσκολεύονται να χρηματοδοτήσουν την κατάργηση των 52 υπόγειων αιθουσών στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου, θα χρηματοδοτήσουν το στοίβαγμα των μαθητών του 19ου και του 24ου Δημοτικών Σχολείων Ευόσμου; Η διοίκηση Μανδαλιανού, που δεν έκανε ούτε μία νέα μελέτη προκειμένου να πιέσει για την ανέγερση έστω ενός νέου σχολείου, πιέζει να καταργηθεί ένα κτήριο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και να στοιβαχτούν οι μαθητές δύο Δημοτικών Σχολείων;

Κ. Τσ.

Γιατί η διοίκηση Μανδαλιανού μετέτρεψε σε πρόβλημα του δήμου ένα πρόβλημα της Περιφέρειας;
Γιατί η διοίκηση Μανδαλιανού κατέθεσε το οικόπεδο αντί τη μελέτη;
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ