Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΟ τρόπος αποζημίωσης των Δημοτικών Συμβούλων Κορδελιού Ευόσμου

Ο τρόπος αποζημίωσης των Δημοτικών Συμβούλων Κορδελιού Ευόσμου

Θεσμοθετήθηκε αποζημίωση και για τους δημοτικούς συμβούλους που εκλέγονται στους Δήμους Αθηνών, Πειραιά και Θεσσαλονίκης των οριζόμενων εκλογικών περιφερειών καθώς και στους δημοτικούς συμβούλους, των οποίων η κατοικία απέχει λιγότερο από 10 χλμ. από τη δημοτική κοινότητα που φιλοξενεί την έδρα του Δήμου.

Το ποσό που θα λαμβάνουν οι δημοτικοί σύμβουλοι Κορδελιού Ευόσμου αποφασίστηκε στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Τετάρτης 28 Δεκεμβρίου 2022 και θα είναι 38,90 ευρώ για κάθε συνεδρίαση.

Πώς όμως θα λαμβάνουν αυτό το ποσό; Θα μπορούν να εμφανίζονται στο Δημοτικό Συμβούλιο, να υπογράφουν και κατόπιν να φεύγουν, έχοντας κατοχυρώσει το ποσό; Σύμφωνα με ανασφαλείς πληροφορίες, το παραπάνω δεν θα είναι δυνατό.

Θα υπάρχει επίσημη χρονομέτρηση της κάθε συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου. Σε κάθε θέμα οι δημοτικοί σύμβουλοι θα πρέπει να υπογράφουν πως είναι παρόντες έτσι ώστε να μην μπορεί κάποιος να υπογράφει μία φορά και να φεύγει. Όταν λοιπόν κάποιος δημοτικός σύμβουλος αποχωρήσει, θα φαίνεται σε ποιο θέμα δεν έχει βάλει υπογραφή και άρα έχει αποχωρήσει. Ο χρόνος παραμονής του στην αίθουσα θα διαιρείται με το συνολικό χρόνο της συνεδρίασης και η αποζημίωση του θα είναι ανάλογη της παραμονής του στην αίθουσα.

Για παράδειγμα, εάν η συνεδρίαση διήρκεσε 5 ώρες, ο Δημοτικός Σύμβουλος θα πάρει το 1/5 της αποζημίωσης των 38,90 ευρώ, θα πάρει δηλαδή 7,78 ευρώ. Όσοι θέλουν, λοιπόν, να λαμβάνουν ολόκληρο το ποσό θα πρέπει να είναι παρόντες σε όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης.

Σ.Σ.

ΥΓ1. Το ποσό των 38,90 που θα λαμβάνουν οι δημοτικοί σύμβουλοι Κορδελιού Ευόσμου για τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου είναι ακριβές.

ΥΓ2. Τα υπόλοιπα σχετικά με το τρόπο που θα δίνεται το ποσό είναι χιουμοριστικά, γιατί ως γνωστόν στο Δημοτικό Συμβούλιο Κορδελιού Ευόσμου υπάρχουν δημοτικοί σύμβουλοι που οι απουσίες τους από τις συνεδριάσεις γράφουν ιστορία και γεμίζουν απουσιολόγια.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ