Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΗ κουλτούρα των δικαστικών προσφυγών της διοίκησης Μανδαλιανού

Η κουλτούρα των δικαστικών προσφυγών της διοίκησης Μανδαλιανού

Για μία ακόμα φορά τις τελευταίες ημέρες ακούστηκε από στέλεχος της διοίκησης Μανδαλιανού η προαναγγελία προσφυγής στη Δικαιοσύνη σε βάρος πολίτη που ασκεί δριμεία κριτική για την υπόθεση του Θεματικού Ευρυζωνικού Πάρκου Νεολαίας Ελευθερίου Κορδελιού (παλιά κοιμητήρια).

Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο. Έχει ξανασυμβεί και μάλιστα ο δημοτικός σύμβουλος και πρώην πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γιώργος Χατζηβρέττας, διώκεται εξαιτίας κριτικής που άσκησε στη διοίκηση Μανδαλιανού για τμήμα του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας. Ο δήμαρχος, βέβαια, λέει πως δεν εμπλέκεται η διοίκησή του στη δίωξη Χατζηβρέττα, αλλά δεν είναι έτσι τα πράγματα αφού ο δήμαρχος ήταν αυτός ο οποίος από το βήμα του Δημοτικού Συμβουλίου, παραπάνω από μία φορά, προανήγγειλε τη μήνυση.

Εάν όμως τόσο εύκολα θίγεται η διοίκηση Μανδαλιανού και εάν θεωρεί πως η λύση των πολιτικών αντιπαραθέσεων είναι η προσφυγή στη Δικαιοσύνη, τι θα πρέπει να κάνω εγώ για όσα απαράδεκτα και συκοφαντικά έγραψε σε βάρος της Αγκίδας και σε προέκταση σε βάρος μου, γιατί εγώ είμαι ο διευθυντής της Αγκίδας, στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook ο αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών Κορδελιού Ευόσμου, κύριος Ταξίδης Χρήστος;

Τι πρέπει να κάνω εγώ για τα όσα περί μαφιόζικων συμπεριφορών καταλόγισε ο κύριος Ταξίδης στην Αγκίδα, της οποίας είμαι διευθυντής, επειδή δεν αντέχει την κριτική; Τι πρέπει να κάνω εγώ βλέποντας κάτω από ένα τέτοιο κείμενο τα like του δημάρχου και του εκπροσώπου τύπου του δήμου;

Είναι αλήθεια πως το πρώτο που σκέφτηκαν φίλοι και συνεργάτες, όταν διάβασαν το κείμενο του κυρίου Ταξίδη, ήταν η προσφυγή στη Δικαιοσύνη. Εγώ προσωπικά δεν το σκέφτηκα καθόλου, γιατί θεωρώ πως δεν είναι η προσφυγή στη Δικαιοσύνη η απάντηση ενός Μέσου Ενημέρωσης σε μια ακόμα και συκοφαντική εναντίον του επίθεση από πολιτικό. Θεωρώ πως η απάντησή μου και η απάντηση της Αγκίδας σε τέτοιες συκοφαντίες είναι η συμβολή μας στο να μη χαθεί το ΘΕΠΑΝ, στο να μη δοθεί ενοίκιο για τα γήπεδα στο στρατόπεδο Παπακυριαζή και σε πολλά άλλα.

Όμως η πολιτική συμπεριφορά δημοσιογράφων, πολιτών, πολιτικών αντιπάλων, δεν μπορεί να εκλαμβάνεται από τη διοίκηση Μανδαλιανού ως δείγμα αδυναμίας γιατί αυτό είναι πρόβλημα. Θα μπορούσαν να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη διάφοροι για διάφορα ζητήματα, αλλά δεν το έκαναν γιατί δεν ήθελαν να μετατρέψουν την πολιτική αντιπαράθεση στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου σε δικαστική διαμάχη.

Τέλος, οι απειλές για προσφυγή στη Δικαιοσύνη αυτών που έχουν εξουσία εναντίον πολιτών, δημοσιογράφων και πολιτικών αντιπάλων είναι μια ξεκάθαρη προσπάθεια φίμωσης της κριτικής που δέχονται. Αν αυτή είναι η τακτική που θα επιλέξει η παράταξη Μανδαλιανού στην πορεία για τις εκλογές, θα κριθεί με βάση αυτή της την απόφαση.

Αυτά τα λίγα και ήπια επειδή είναι δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων και δεν είναι σωστό να γραφτούν παραπανήσια πράγματα.

Χρόνια πολλά σε όλους με υγεία, ευτυχία και δημιουργικότητα.

Μουμουλίδης Σταύρος

Η  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ  ΣΤΟ  ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ
Επειδή ο κύριος Ταξίδης τόλμησε να καταλογίσει μαφιόζικες συμπεριφορές στην Αγκίδα
Λογοκρισία και δημοκρατία δεν συνδυάζονται
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ