Τρίτη, 18 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΔεν είναι δική μου δουλειά να σας απαντήσω κύριε Ταξίδη για τον...

Δεν είναι δική μου δουλειά να σας απαντήσω κύριε Ταξίδη για τον ΟΕΥ

Αγαπητέ αντιδήμαρχε κύριε Χρήστο Ταξίδη,

τα όσα γράφετε για τον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας (ΟΕΥ), για το πόσο δύσκολη είναι η σύνταξή του, για το πόσος χρόνος χρειάζεται για να συνταχθεί, δεν είναι δική μου δουλειά να τα απαντήσω και κακώς τα απευθύνετε στην «Αγκίδα».

Αρμόδιοι να σας απαντήσουν είναι ο δήμαρχος κύριος Κλεάνθης Μανδαλιανός και ο αντιδήμαρχος κύριος Κώστας Σωτηράκης, οι οποίοι έδιναν συνεχώς ημερομηνίες για την κατάθεση του ΟΕΥ.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην «Αγκίδα» ο συνάδελφός σας στα έδρανα της διοίκησης του δήμου κύριος Κώστας Σωτηράκης τον Ιούλιο του 2019, αμέσως μετά την εκλογή σας στη διοίκηση του δήμου και πριν αναλάβετε τα καθήκοντά σας, ρωτήθηκε για το προσωπικό του δήμου και απάντησε ως εξής: «Πρώτα απ’ όλα πρέπει να γίνει ο Οργανισμός. Δεν μπορεί στο δήμο να έχουμε 25 προϊσταμένους και 13 διευθύνσεις λες και ήμαστε υπουργείο Οικονομικών. Γι’ αυτό το χάλι, που δεν συμβαίνει πουθενά αλλού, φταίνε όλες οι προηγούμενες διοικήσεις. Δεν είναι επίσης δυνατόν το Δημαρχείο να επικοινωνεί με την Τεχνική Υπηρεσία με αλληλογραφία. Ο κόσμος έχει μεγάλες προσδοκίες και πρέπει να ανταποκριθούμε όλοι».

Δεν είπα εγώ, κύριε, Ταξίδη ούτε και κανένας άλλος από την «Αγκίδα», τον Ιανουάριο του 2021, ότι ο Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας θα εισαχθεί για συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο εντός εξαμήνου. Ο κύριοι Μανδαλιανός και Σωτηράκης τα έλεγαν και άρα ζητήστε τα ρέστα από εκείνους και όχι από εμένα και την «Αγκίδα», αφού πιστεύετε πως έλεγαν ανακρίβειες, για να μην γράψω καμία άλλη λέξη.

Θα σας θυμίσω όμως κύριε Ταξίδη ότι, τον Ιανουάριο του 2021, ο κύριος δήμαρχος και ο κύριος Σωτηράκης δεν έλεγαν στα καλά καθούμενα πως εντός εξαμήνου θα εισαχθεί για συζήτηση ο ΟΕΥ στο Δημοτικό Συμβούλιο. Τον Ιανουάριο του 2021 η διοίκησή σας είχε εισαγάγει για ψήφιση ένα τμήμα του ΟΕΥ και στις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης απαντήσατε, ως διοίκηση, ότι επεξεργάζεστε τον ΟΕΥ και σε ένα εξάμηνο θα είναι έτοιμος. Έλεγε ψέματα η διοίκησή σας κύριε Ταξίδη; Εμείς θεωρήσαμε πως μας λέγατε την αλήθεια και τον περιμέναμε. Μάλιστα ήμασταν σίγουροι ότι θα τον εισαγάγετε εντός εξαμήνου και δεν θα δυσκολευτείτε εξαιτίας του μεγάλου βάρους της σύνταξής του και των πολλών παραμέτρων που έπρεπε να ληφθούν υπόψιν, αφού δεν δυσκολευτήκατε καθόλου εξαιτίας του μεγάλου βάρους και των πολλών παραμέτρων να εισαγάγετε εκείνο το κομμάτι που ψηφίσατε τον Ιανουάριο του 2021.

Όσον αφορά το πώς και τι θα γράφεται στην «Αγκίδα» αφήστε το σε μένα. Να ρωτήσουμε την άποψή σας για ποιο πράγμα; Αυτά που γράφει η «Αγκίδα» για τον ΟΕΥ έχουν σαν βάση αυτά που λέτε στο Δημοτικό Συμβούλιο. Όχι εσείς προσωπικά κύριε Ταξίδη. Η διοίκηση Μανδαλιανού συνολικά, γιατί μέλος της είστε. Γιατί έπρεπε να ρωτήσουμε; Για να παρακάμψουμε όσα λέτε επί τρία χρόνια στο Δημοτικό Συμβούλιο και να επαναπαυτούμε στις δικαιολογίες που θα μας πείτε;

Κατά τα άλλα, είναι δικαίωμά σας να δώσετε βορά τον κύριο Σωτηράκη και τα όσα δεν έκανε για τον ΟΕΥ προκειμένου να δικαιολογήσετε τον εαυτό σας. Γι’ αυτό ας σας ζητήσει τα ρέστα ο κύριος Σωτηράκης. Δεν είναι δική μας δουλειά. Όμως το γεγονός ότι μια διοίκηση έχει συνέχεια και δεν είναι δυνατόν ο νυν αντιδήμαρχος να παριστάνει πως ο προκάτοχός του της ίδιας διοίκησης δεν υπήρξε, είναι και δική μας δουλειά να το κριτικάρουμε. Είναι, επίσης, δική μας δουλειά να σας ασκήσουμε κριτική, επειδή με τον ΟΕΥ ασχολήθηκαν υπάλληλοι του δήμου και επί της αντιδημαρχίας του κυρίου Σωτηράκη και επί της προηγούμενης διοίκησης του δήμου. Ο τρόπος που θέτετε το ζήτημα του ΟΕΥ δεν εκθέτει μόνο τον κύριο Σωτηράκη. Εκθέτει και καλούς υπαλλήλους του δήμου που ασχολήθηκαν και έκαναν δουλειά για τον ΟΕΥ, πριν αναλάβετε εσείς την αντιδημαρχία Διοικητικών Υπηρεσιών.

Με εκτίμηση

Μουμουλίδης Σταύρος

Με εκτίμηση σε μαφιόζικες συμπεριφορές…
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ