Τετάρτη, 29 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΝέα όψη παρουσιάζει η οδός 25ης Μαρτίου μετά την ολοκλήρωση των εργασιών...

Νέα όψη παρουσιάζει η οδός 25ης Μαρτίου μετά την ολοκλήρωση των εργασιών ασφαλτόστρωσης

Ένας από τις κεντρικότερους οδικούς άξονες του Δήμου, η οδός 25ης Μαρτίου στη δημοτική ενότητα Ευόσμου, απέκτησε νέα όψη και παραδόθηκε στην κυκλοφορία, μετά την ολοκλήρωση των εκτεταμένων εργασιών ασφαλτόστρωσης που υλοποιήθηκαν από την Αντιδημαρχία Τεχνικών Υπηρεσιών, στο πλαίσιο του έργου “Ασφαλτοστρώσεις οδών Δήμου Κορδελιού Ευόσμου”.

Τα έργα αποκατάστασης και εκ βάθρων αναβάθμισης του οδοστρώματος που πραγματοποιήθηκαν στο σύνολο της οδικής επιφάνειας της 25ης Μαρτίου, σε μια έκταση  συνολικού μήκους 2 χλμ – από την οδό Μουσών έως την οδό Ιθάκης – έρχονται να συμβάλουν στη βελτίωση των κυκλοφοριακών συνθηκών και στην ασφάλεια των μετακινήσεων, σε μία οδό που παρουσιάζει καθημερινά υψηλό κυκλοφοριακό φόρτο αλλά και συχνά φαινόμενα πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων. Παράλληλα στο πλαίσιο του έργου ολοκληρώθηκαν οι εργασίες διαγραμμίσεων κατά μήκος της οδού και στις διαβάσεις πεζών, ενώ στα σημεία αυξημένης επικινδυνότητας (διασταυρώσεις), όπου απαιτείται η τεταµένη προσοχή των οδηγών, θα πραγματοποιηθούν το επόμενο διάστημα διαγραμμίσεις με ανακλαστήρες οδοστρώματος.

Για την εξάλειψη ωστόσο του προβλήματος πρόκλησης ατυχημάτων στις επίμαχες διασταυρώσεις της 25ης Μαρτίου,  σε πρώτο πλάνο βρίσκεται η δημιουργία κυκλικών κόμβων, λύση που δρομολογείται μετά την έγκριση των σχετικών μελετών από το Πρόγραμμα “Α. Τρίτσης”,  και οι οποίες βρίσκονται στην ώριμη φάση εκπόνησής τους.

Από τη σελίδα του δήμου Κορδελιού Ευόσμου στο facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ