Σήμερα συνεδρίασε η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου. Τα θέματα που συζητήθηκαν είναι πολλά. Για την ακρίβεια, είναι 27 θέματα. Θα σκεφτεί, ο κάθε αναγνώστης, που είναι το περίεργο; Τελειώνει η χρονιά, έρχονται οι εορταστικές ημέρες, γιατί να μην συζητήσουν τόσα θέματα; Είναι έτσι τα πράγματα όμως;
Δημοσιεύσαμε πριν λίγες ημέρες, πως ο νόμος Θεοδωρικάκου, που έδινε ενισχυμένη εκπροσώπηση στη διοικούσα παράταξη στην Οικονομική Επιτροπή και την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, σε βάρος των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, κρίθηκε αντισυνταγματικός από το Συμβούλιο της Επικρατείας.
Οπότε εγείρονται κάποια εύλογα ερωτήματα
- Γιατί η Οικονομική Επιτροπή, συνεδρίασε σήμερα, με τα παλαιά δεδομένα;
- Δεν έμαθε η Διοίκηση την Απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας;
Αν όχι, γιατί είναι τόσο ανενημέρωτη;
Αν ναι, με ποια λογική, συνεδρίασε σαν να μην έχει αποφασίσει αρνητικά το Συμβούλιο της Επικρατείας;
- Οι αποφάσεις, θα είναι νόμιμες ή αμφισβητούμενες;
- Γιατί τόσα πολλά θέματα, 27 για την ακρίβεια, κάτω από αυτές τις συνθήκες; Θέλει να προλάβει η Διοίκηση, την αλλαγή των δεδομένων και να ψηφίσει τις αποφάσεις που θέλει, ξέροντας πως με τα νέα δεδομένα, ίσως δεν περνούσαν;
- Ακόμα κι αν είναι νόμιμη η διαδικασία, μπορεί να μας πει η Διοίκηση, αν είναι ηθικά ορθή;
Δεν μιλάμε για ζητήματα που μπορεί να μην έχουν σοβαρό αντίκτυπο ή που δεν χρειάζεται να δώσουμε έμφαση. Είναι θέμα συνταγματικότητας, που δεν μπορεί κανείς να παίζει με αυτά.
Υπάρχει και το πολιτικό κόστος, υπάρχει και το ηθικό ζήτημα.
Το να εκμεταλλεύονται κάποιοι διατάξεις, που τους συμφέρουν κατά το δοκούν, δεν μπορεί να είναι αποδεκτό.
Όλοι πρέπει να έχουν ίσα δικαιώματα και να εκπροσωπείται η λαϊκή ετυμηγορία όπως αυτή εκφράστηκε στις εκλογές, με τις κατάλληλες και αποδεκτές διαδικασίες που παρέχονται από το Σύνταγμα.
Τσιότσος Αθανάσιος