Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΤο δίκιο όσων αντιτάσσονται στη συστέγαση του 24ου και 19ου Δημοτικών Σχολείων...

Το δίκιο όσων αντιτάσσονται στη συστέγαση του 24ου και 19ου Δημοτικών Σχολείων Ευόσμου

Το τραγικό περιστατικό του θανάτου μικρού μαθητή σε σχολείο των Σερρών από έκρηξη στο λεβητοστάσιο απέδειξε με τραγικό τρόπο πόσο δίκιο έχουν όσοι αντιτάσσονται στη συστέγαση του 24ου και του 19ου Δημοτικών Σχολείων Ευόσμου.

Το τραγικό περιστατικό στις Σέρρες απέδειξε με τραγικό τρόπο πόσο επίκαιρη είναι η πρόταση της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Κορδελιού Ευόσμου να αναβαθμιστεί το 24ο Δημοτικό Σχολείο Ευόσμου σε 9θέσιο και να απορροφήσει μαθητές από όμορα σχολεία που έχουν τμήματα σε υπόγεια δίπλα από λέβητες.

Το τραγικό περιστατικό στις Σέρρες απέδειξε με τραγικό τρόπο πόσο δίκαιες είναι οι αντιδράσεις των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των 24ου και 19ου Δημοτικών Σχολείων Ευόσμου, της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Κορδελιού Ευόσμου, του Διδασκαλικού Συλλόγου του δήμου, της αντιπολίτευσης του δήμου ενάντια στην αντιεπιστημονική απόφαση του δημάρχου Κορδελιού Ευόσμου να συστεγάσει τα δύο σχολεία.

Το τραγικό περιστατικό στις Σέρρες απέδειξε με τραγικό τρόπο πόσο άθλιες και άδικες ήταν οι επιθέσεις εναντίον του προέδρου του Η΄ Διδασκαλικού Συλλόγου, Θανάση Γαρούφα, επειδή ο Σύλλογος έκανε το αυτονόητο με το να αντιταχθεί στη συστέγαση των δύο σχολείων.

Το τραγικό περιστατικό στις Σέρρες απέδειξε με τραγικό τρόπο πόσο απαράδεκτη ήταν η αποδοχή από πλευράς διοίκησης του δήμου της κανονικότητας των υπόγειων αιθουσών που βρίσκονται δίπλα σε λέβητες και η προσπάθειά της, αντί να λύσει αυτό το επικίνδυνο ζήτημα, να στοιβάξει μαθητές δύο σχολείων σε ένα κτήριο.

Τα ερωτήματα για τα σχολεία του δήμου Κορδελιού Ευόσμου, που δημιουργήθηκαν εξαιτίας του τραγικού περιστατικού στις Σέρρες, είναι πολλά και θα διατυπωθούν τις επόμενες ημέρες ταυτόχρονα με έρευνα για τις συνθήκες που επικρατούν στα υπόγεια στα οποία κάνουν μάθημα 52 τάξεις του δήμου Κορδελιού Ευόσμου και οι αρμόδιοι κοιμούνται ήσυχοι.

Δημ. Θ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ