Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΗ δυσοσμία οφείλεται στο φαινόμενο της θερμοκρασιακής αναστροφής!

Η δυσοσμία οφείλεται στο φαινόμενο της θερμοκρασιακής αναστροφής!

Αθώα κρίθηκαν από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης δύο πρώην διευθυντικά στελέχη των ΕΛΠΕ, που κατηγορούνταν για ρύπανση και υποβάθμιση περιβάλλοντος.

Καμία ρύπανση, είπαν τα δύο πρώην διευθυντικά στελέχη των ΕΛΠΕ, δεν τελέστηκε στον υδροφόρο ορίζοντα και τόνισαν πως η επιχείρηση τηρεί τους περιβαλλοντικούς όρους, επικαλούμενα σχετικούς ελέγχους, ενώ επισήμαναν ότι η δυσοσμία δεν συνδέεται με την παραγωγική διαδικασία των ΕΛ.ΠΕ.!

Πώς απάντησαν για το πού οφείλεται η καταγγελλόμενη δυσοσμία; Τη συνέδεσαν με το φαινόμενο της θερμοκρασιακής αναστροφής και την άναρχη δόμηση της Θεσσαλονίκης. «Η βίαιη, άτακτη και εσφαλμένη ανάπτυξη της πόλης “έκοψε” τον φυσικό αερισμό της», είπε το ένα διευθυντικό στέλεχος και συμφώνησε το άλλο.

Για τη δυσοσμία λοιπόν ευθύνεται η θερμοκρασιακή αναστροφή. Είχε δίκιο, λοιπόν, ο Κλεάνθης Μανδαλιανός που ζητούσε νέες μετρήσεις για να δει εάν βρωμάει και τώρα όπως βρωμούσε πριν και αν η βρώμα προέρχεται από τα ΕΛΠΕ. Τζάμπα ήθελε να ξεσηκώσει ο δήμαρχος τους δημοτικούς συμβούλους να πάνε να δούνε τα έργα που έκαναν τα ΕΛΠΕ για την αντιμετώπιση της δυσοσμίας και τζάμπα τελικά έκαναν τα ΕΛΠΕ έξοδα για έργα, αφού η δυσοσμία οφείλεται στο φαινόμενο της θερμοκρασιακής αναστροφής.

Τα ΕΛΠΕ βέβαια βροντοφώναζαν πως δεν έφταιγαν αυτά για τη δυσοσμία, αλλά κανένας δεν τους άκουγε. Βροντοφώναζαν πως έκανα μεν έργα, αλλά ταυτόχρονα φώναζαν πιο δυνατά πως η δυσοσμία δεν προέρχεται από αυτά. Μια φορά που προήλθε από αυτά, οφειλόταν σε «πατάτα» των εργαζομένων, όπως ενημέρωσαν τα στελέχη των ΕΛΠΕ το δήμαρχο κι εκείνος με πολύ χαρά ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο Κορδελιού Ευόσμου.

Η δυσοσμία, λοιπόν, οφείλεται στη βίαιη, άτακτη και εσφαλμένη ανάπτυξη της πόλης που “έκοψε” τον φυσικό αερισμό της. Οφείλεται, όμως, και στη διοικητική χοντροπετσίαση της παράταξης Μανδαλιανού. Όταν τριγυρνάει δεξιά και αριστερά στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου και μιλάει για καλή γειτονία από τα ΕΛΠΕ, όταν παίρνει χορηγίες από τα ΕΛΠΕ, όταν ευχαριστεί τα ΕΛΠΕ, όταν κόβει κορδέλες του ομίλου ΕΛΠΕ, είναι δυνατόν να φταίνε τα ΕΛΠΕ για τη δυσοσμία;

Είναι και μερικοί που τα έβαλαν με τους δικαστές και τον εισαγγελέα για την απόφαση, αλλά το πρόβλημα είναι ξεκάθαρα άλλο και ονομάζεται «Νέα Πνοή» ή διοίκηση Μανδαλιανού.

Χαρίλαος Ταπαρίδης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ