Δευτέρα, 27 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΟμόφωνο «ΟΧΙ» της Κοινότητας Ελευθερίου Κορδελιού στα ΕΛΠΕ

Ομόφωνο «ΟΧΙ» της Κοινότητας Ελευθερίου Κορδελιού στα ΕΛΠΕ

Ομόφωνα “ΟΧΙ” στην Κατασκευή και Λειτουργία τριών αποθηκευτικών σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας των ΕΛ.ΠΕ. από το Συμβούλιο της Κοινότητας Ελευθερίου Κορδελιού

            Την πλήρη αντίθεσή του στην κατασκευή και λειτουργία τριών αποθηκευτικών σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, συνολικής ονομαστικής ισχύος 125 MW και συνολικής χωρητικότητας 300 MWh, της εταιρίας “Ελληνικά Πετρέλαια Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας ΑΕ” εκφράζει το Συμβούλιο της Κοινότητας Ελευθερίου Κορδελιού, με ομόφωνη απόφαση του σώματος που ελήφθη κατά τη συνεδρίαση της 28ης Νοεμβρίου.

            Η Κοινότητα Ελευθερίου Κορδελιού με την υπ΄αριθμόν 20/2022 απόφασή του Συμβουλίου, γνωμοδοτεί αρνητικά για τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων της εν λόγω δραστηριότητας, κρίνοντας πως η κατασκευή και λειτουργία των αποθηκευτικών σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας των ΕΛ.ΠΕ. δημιουργεί “κινδύνους για την ανθρώπινη υγεία, την πολιτιστική κληρονομιά, την υποβάθμιση του περιβάλλοντος κυρίως λόγω ατυχημάτων ή καταστροφών”.

            “Είμαστε αποφασισμένοι να μην επιτρέψουμε την περαιτέρω υποβάθμιση της ποιότητας ζωής των δημοτών μας, καθώς η προστασία της δημόσιας υγείας είναι για εμάς αδιαπραγμάτευτη” δήλωσε ο Πρόεδρος της Κοινότητας Ελευθερίου Κορδελιού Πέτρος Μεσθανεύς, τονίζοντας πως “τα όρια της ανοχής της τοπικής κοινωνίας έχουν πλέον εξαντληθεί, τη στιγμή που το Ελευθέριο  Κορδελιό αλλά και ολόκληρη η δυτική Θεσσαλονίκη συνεχίζει να μαστίζεται από τη ρύπανση, τη δυσοσμία και την περιβαλλοντική υποβάθμιση”.

            Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Κοινότητας Ελευθερίου Κορδελιού, η κατασκευή και λειτουργία των αποθηκευτικών σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας συνιστά απειλή για την υγεία και την ασφάλεια των πολιτών, επιβαρύνοντας δραματικά το περιβάλλον στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου, που συνεχίζει να βιώνει τις συνέπειες της βιομηχανικής δραστηριότητας.

            Να σημειωθεί ότι το Συμβούλιο Κοινότητας Ελευθερίου Κορδελιού έχει ήδη προβεί στην έκδοση ομόφωνης απόφασης με την οποία προτείνει τη δημιουργία σταθμών μέτρησης της ατμοσφαιρικής ρύπανσης από τον Δήμο, ενώ εξέδωσε και δύο ψηφίσματα κατά της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, με συγκεκριμένες προτάσεις για την αντιμετώπισή της.

Δελτίο τύπου του δήμου Κορδελιού Ευόσμου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ