Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΗρωική αντίσταση της διοίκησης Μανδαλιανού στα ΕΛΠΕ…

Ηρωική αντίσταση της διοίκησης Μανδαλιανού στα ΕΛΠΕ…

Διαβάζοντας το δελτίο τύπου της διοίκησης Μανδαλιανού για την ηρωική της αντίσταση στα ΕΛΠΕ μ’ έπιασαν τα κλάματα. Πραγματικοί απόγονοι του Παπαφλέσσα, του Κολοκοτρώνη, του Διάκου, της Μπουμπουλίνας, του Κανάρη.

Άρχισα κατευθείαν να φοράω τη μεγάλη μου στολή με τα αστέρια. Η ανακοίνωση της διοίκησης Μανδαλιανού μου δημιούργησε τη σιγουριά πως η απόφαση ελήφθη: «ΟΧΙ» στην κατασκευή και λειτουργία τριών αποθηκευτικών σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας. Η επανάσταση κατά των ΕΛΠΕ είναι πλέον γεγονός.

Καθώς συνεχίζω να φοράω τη μεγάλη μου στολή και καθώς σκέφτομαι το Μανδαλιανικό Μανιφέστο κατά της κατασκευής και λειτουργίας τριών αποθηκευτικών σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, με πιάνει επαναστατικός οίστρος και αρχίζω να τραγουδάω με όλη μου τη δύναμη το «Πότε θα κάνει ξαστεριά».

Συγκίνηση με έχει καταλάβει, τα δάκρυα τρέχουν βροχή, μέχρι που η φωνή του γείτονα διακόπτει τον επαναστατικό μου οίστρο: «Σκάσε ρε μ@λ@κ@ να κοιμηθούμε μεσημεριάτικα». Τον συγχωρώ. Δεν έχει μάθει το χαρμόσυνο νέο της επανάστασης που κήρυξε η διοίκηση Μανδαλιανού κατά των ΕΛΠΕ.

Έχω φορέσει τη μεγάλη μου στολή. Προτελευταίο φοράω το αστέρι στο στήθος και τελευταίο το καπέλο με το αστέρι. Σκέφτομαι πόσο προνοητικό ήταν να κρατήσω την αποκριάτικη στολή του σερίφη. Πιάνω τα νεροπίστολα, τα γεμίζω νερό και ετοιμάζομαι να πάω να συναντήσω τους επαναστάτες της διοίκησης Μανδαλιανού για να ξεκινήσουμε την επανάσταση κατά των ΕΛΠΕ.

Την ώρα που ετοιμάζομαι να βγω από το σπίτι θυμάμαι πως δεν είναι αποκριά αλλά προεκλογική περίοδος, ένα νέο κύμα συγκίνησης έρχεται και διαπερνάει τη ραχοκοκαλιά μου σαν ηλεκτρικό ρεύμα, πράγμα που με οδηγεί κατευθείαν στο μέρος με κόψιμο.

Κώστας Καρακώστας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ