Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΔηλώστε συμμετοχή στα δυο σεμινάρια για φροντιστές ασθενών με άνοια - Alzheimer

Δηλώστε συμμετοχή στα δυο σεμινάρια για φροντιστές ασθενών με άνοια – Alzheimer

ΞΕΚΙΝΟΥΝ

ΔΥΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΕΣ ΑΣΘΕΝΩΝ ΜΕ ΑΝΟΙΑ- Alzheimer

ΔΗΛΩΣΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

Ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου δια της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Προστασίας- Δημόσιας Υγείας και σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Νόσου Alzheimer και Συγγενών Διαταραχών,  και το Τμήμα Προστασίας και Προαγωγής Δημόσιας Υγείας  συνδιοργανώνουν δύο σεμινάρια για τους φροντιστές των ασθενών με άνοια.

Το πρώτο σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2022 στην Κοινότητα Ευόσμου στο χώρο του Α’ ΚΑΠΗ Ευόσμου, από τις 10.00πμ  έως τις 12.00μμ -επί της οδού Θ. Κολοκοτρώνη  και το δεύτερο σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί  την Τρίτη 29 Νοεμβρίου από τις 10.00πμ  έως τις 12.00μμ -στην Κοινότητα Ελευθερίου Κορδελιού, στο χώρο του Α’ ΚΑΠΗ από τις  έως  επί της οδού Κατσαντώνη και Καραβαγγέλη.

Ο στόχος των σεμιναρίων είναι

α) η παροχή επιστημονικής,  εμπειρικής και βιωματικής γνώσης για την φροντίδα των ασθενών

β) η συμβουλευτική και ψυχολογική υποστήριξη των φροντιστών οι οποίοι επωμίζονται την μεγάλη  ευθύνη της περίθαλψης των ασθενών με άνοια στο σπίτι, με τον δυσβάστακτο ψυχολογικό, σωματικό και οικονομικό αγώνα που καθημερινά καταβάλλουν

γ) την ενημέρωση τους  στην αντιμετώπιση και την διαχείριση των κρίσεων τους στην μακροχρόνια και άοκνη προσπάθεια τους και

δ) η μεταξύ τους γνωριμία και  ανταλλαγή προσωπικών βιωματικών εμπειριών.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου κ. Κλεάνθης Μανδαλιανός, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας Δημόσιας Υγείας ΚΕΠ κ. Φωτεινή Πεσματζόγλου Δεβετζή και η Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Νόσου Alzheimer και Συγγενών Διαταραχών, Νευρολόγος/Ψυχίατρος, τ. Καθηγήτρια Νευρολογίας του ΑΠΘ κ. Μάγδα Τσολάκη,  απευθύνουν ανοικτή πρόσκληση σε όλους- δημότες μας και μη οι οποίοι φροντίζουν στο σπίτι ασθενείς με άνοια να δηλώσουν συμμετοχή, για  να παρακολουθήσουν τα σεμινάρια τα οποία θα τους βοηθήσουν στο μεγάλο  έργο που επιτελούν φροντίζοντας τους ασθενείς με άνοια.

Παράλληλος στόχος της εκδήλωσης είναι και η ενημέρωση όλων των ενδιαφερομένων για τις τελευταίες εξελίξεις για το σοβαρό ιατρικό και κοινωνικό πρόβλημα της ΑΝΟΙΑΣ, και η μετάδοση μηνυμάτων αγάπης και ελπίδας προς  κάθε ενδιαφερόμενο.

Η  νόσος Alzheimer είναι η πιο συχνή μορφή άνοιας και αποτελεί μείζον ιατρικό, κοινωνικό και οικονομοτεχνικό πρόβλημα για τις ανεπτυγμένες κοινωνίες με μεγάλο προσδόκιμο επιβίωσης.

Ο όρος «άνοια» αφορά στην έκπτωση των νοητικών λειτουργιών, καταρχήν της μνήμης και ακολούθως του λόγου, της κρίσης και συνολικά της προσωπικότητας.   Σύμφωνα με στατιστικές σήμερα, υπάρχουν πάνω από 200.000 ασθενείς στην Ελλάδα και 50.000.000 παγκοσμίως, ενώ από τη νόσο προσβάλλονται το 5% των ατόμων άνω των 65 ετών και το 25% άνω των 85. Οι επιστήμονες προβλέπουν ότι στο μέλλον ο αριθμός των ατόμων με άνοια θα αυξηθεί δραματικά. Η Ελληνική Εταιρεία Νόσου Alzheimer και Συγγενών Διαταραχών (AlzheimerHellas) εκτιμά ότι αριθμός τους στην χώρα μας θα φθάσει στους 354.000 το 2050.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Τμήμα Προστασίας και Προαγωγής Δημόσιας Υγείας, στο ygeia@kordelio-evosmos.gr  και στο 2310 764 779. Επίσης, μπορείτε να μας βρείτε και στο Facebook, https://www.facebook.com/healthdeptevosmos.

Από την ιστοσελίδα του δήμου Κορδελιού Ευόσμου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ