Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΘεατρική παράσταση «ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ» στο Θέατρο "Μίκης Θεοδωράκης"

Θεατρική παράσταση «ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ» στο Θέατρο “Μίκης Θεοδωράκης”

Τρεις ιστορικοί Σύλλογοι του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου ενώνουν τις δυνάμεις τους και παρουσιάζουν στο κοινό την κωμωδία “Γιατί Όχι;”
Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2022 και ώρα 20.30, στο Θέατρο “Μίκης Θεοδωράκης”
Είσοδος Ελεύθερη

Τρεις ιστορικοί Πολιτιστικοί Σύλλογοι του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου – οι Σύλλογοι Σαρακατσαναίων «ο Σταυραετός» Ελευθερίου Ν. Κορδελιού-Ευόσμου, Ποντίων Ελευθερίου-Κορδελιού και Σμυρναίων Μικρασιατών Ελευθερίου-Ν. Κορδελιού «Η Αγία Φωτεινή» – “σμίγουν” επί σκηνής και στο πλαίσιο των χειμερινών πολιτιστικών εκδηλώσεων της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού, μας καλούν να τους συντροφεύσουμε σε ένα συναρπαστικό θεατρικό ταξίδι, την παράσταση που ετοίμασαν με μεράκι και αγάπη για το κοινό του Δήμου μας, σε σενάριο & σκηνοθεσία της Ανθής Δήμου με τίτλο “Γιατί Όχι;”.

Το Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2022, ώρα 20.30, στο Πολυλειτουργικό Κέντρο – Θέατρο “Μίκης Θεοδωράκης”,  οι θεατρικές ομάδες των τριών Συλλόγων ενώνουν το ταλέντο και την αγάπη τους για καλλιτεχνική έκφραση και δημιουργία και μέσα από τη θεατρική κωμωδία “Γιατί Όχι;” μιλούν στις καρδιές των θεατών για τις γέφυρες που ενώνουν τους ανθρώπους, αποδεικνύοντας πως οι σχέσεις δεν κρίνονται από την καταγωγή αλλά καθορίζονται από την αγάπη, η οποία “γιατί όχι;” είναι το μοναδικό συστατικό της ευτυχίας.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Αντί εισιτηρίου όσοι το επιθυμούν μπορούν προαιρετικά να προσφέρουν στο “κουτί της αγάπης” της Ο.Φ.Α  (ΟΜΑΔΑ ΦΙΛΩΝ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΣ), ώστε τα χρήματα να αξιοποιηθούν για τη θεραπεία ενός τετραπληγικού παιδιού του τόπου μας, που αυτή τη χρονική στιγμή έχει μεγάλη ανάγκη.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

Πολυλειτουργικό Κέντρο – Θέατρο “Μίκης Θεοδωράκης” (Οδός Μοναστηρίου- Παρατσίκογλου 1, Ελευθέριο-Κορδελιό), Τηλέφωνο: 2310771033

Λίγα λόγια για το έργο

Η παράσταση, η οποία αναμένεται να ξεσηκώσει το κοινό με τους σπαρταριστούς κωμικούς της διαλόγους, διαπραγματεύεται την ιστορία αγάπης ενός πλούσιου Σμυρνιού και μιας φτωχής Ποντιοπούλας, οι οποίοι έρχονται αντιμέτωποι με τις διαφορές των πεθερικών τους, όταν το βράδυ του αρραβώνα οι συμπέθεροι, Πόντιοι και Σμυρνιοί, πιάνονται «μαλλί με μαλλί».

Η Σαρακατσάνα γειτόνισσα δημιουργεί ένα gourmet πιάτο με ένα μυστικό συστατικό, το οποίο λειτουργεί μαγικά, ενωτικά και πυροσβεστικά στη δύσκολη αυτή κατάσταση.

Είναι τόσο αγεφύρωτες οι διαφορές τους που θα καταστρέψουν την αγάπη των παιδιών τους; Μπορούν τόσο διαφορετικοί άνθρωποι μεταξύ τους να συνυπάρχουν και μάλιστα να περνούν και καλά; Γιατί όχι;

Διάρκεια παράστασης  : 100′.

Συντελεστές :
Σενάριο & Σκηνοθεσία : Δήμου Ανθή
Μετάφραση διαλόγων στην Ποντιακή διάλεκτο: Γρηγοριάδης Κωνσταντίνος
Επιμέλεια video παράστασης : Real Creations
Eπιμέλεια Αφίσας  & Προγράμματος : Γκουνάκη Ελένη
Επιλογή soundtrack & Sound  : Δήμου Ανθή
Επιμέλεια Σκηνικών & Κοστουμιών : The Playroles
Cast
Πόντιοι:
Σαρηκυριακίδης Κώστας (Κωστίκας)
Λεπίδα Μαργαρίτα (Παρθένα)
Γκουνάκη Ελένη ( Σουμέλα )
Γρηγοριάδου Μαρία (Άννα)
Γρηγοριάδης Κωνσταντίνος (Γιωρίκας)
Σαρακατσάνα:
Τσομπανίδου Μαρία (Πανάγιω ή Τούλα)
Σμυρνιοί :
Πεχλιβανίδης Δημήτρης  (Βαγγέλης)
Ζέκου Τάσα (Χαρίκλεια)
Βασιλείμη Μαρία (Δομινίκη)
Γρηγοράκη Νόπη (Τέρη (Ευτέρπη))
Κορμαρής Αντώνης (Γιάννης)
Οι Σύλλογοι Σαρακατσαναίων «ο Σταυραετός» Ελευθερίου Ν. Κορδελιού-Ευόσμου, Ποντίων Ελευθερίου-Κορδελιού και Σμυρναίων Μικρασιατών Ελευθερίου-Ν. Κορδελιού «Η Αγία Φωτεινή» ευχαριστούν θερμά το “café Nefeli” για την πολύτιμη στήριξη στις πολιτιστικές τους δράσεις.

Από την ιστοσελίδα του δήμου Κορδελιού Ευόσμου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ