Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΗ ένωση του Κορδελιού με τον Εύοσμο έσωσε το ΘΕΠΑΝ

Η ένωση του Κορδελιού με τον Εύοσμο έσωσε το ΘΕΠΑΝ

Υπάρχουν ακόμα και σήμερα ορισμένοι οι οποίοι προσπαθούν να καλλιεργήσουν τον τοπικισμό και να καταδείξουν πως το Κορδελιό έχει παραγκωνιστεί από τον Εύοσμο και ότι εξαιτίας του Ευόσμου δεν προοδεύει.

Είναι βολική η καλλιέργεια του τοπικισμού και η δημιουργία τεχνητού κλίματος όξυνσης μεταξύ Κορδελιωτών και Ευοσμιτών προκειμένου να σπρώχνονται με τέχνη τα κανονικά προβλήματα κάτω από το χαλί.

Ορισμένοι τονίζουν πως ζούνε στο δήμο Ελευθερίου Κορδελιού Ευόσμου για να «χαϊδέψουν» με τον τρόπο αυτό τοπιστικά αυτιά και πιθανότατα λένε, εκτός μικροφώνων, πως θα ήθελαν να ζούνε σ’ έναν ξεχωριστό δήμο Ελευθερίου Κορδελιού.

Έχουμε γράψει πολλές φορές στην «Αγκίδα» πως οι Κορδελιώτες με τους Ευοσμίτες δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα. Κορδελιό και Εύοσμος, Ελευθέρια και Ελπίδα, Διαλογή και Κάτω Ηλιούπολη, Ε΄ Συνοικά και Νέα Πολιτεία είναι εργατικές συνοικίες με τα ίδια προβλήματα.

Πέραν όμως του παραπάνω, οι δημότες του πρώην δήμου Ελευθερίου Κορδελιού βγήκαν ωφελημένοι από την ένωση με τον Εύοσμο τουλάχιστον σ’ ένα μεγάλο ζήτημα, όπως είναι αυτό του Θεματικού Ευρυζωνικού Πάρκου Νεολαίας Ελευθερίου Κορδελιού (παλιά κοιμητήρια).

Εάν δεν είχαν ενωθεί οι δύο πρώην δήμοι, το ΘΕΠΑΝ θα είχε κάνει φτερά από τα περιουσιακά στοιχεία του δήμου. Τόσα χρόνια που αναζητούνταν τρόπος για να μείνει το ΘΕΠΑΝ στο δήμο, δεν βρέθηκε ούτε ένας δημοτικός σύμβουλος ή υπάλληλος από το Ελευθέριο Κορδελιό που να πει ότι υπάρχουν έγγραφα πως το ΘΕΠΑΝ ανήκει στο δήμο, πως υπάρχει τίτλος ιδιοκτησίας του ΘΕΠΑΝ που ανήκει στο δήμο, πως υπάρχει απόφαση του πρώην δήμου Ελευθερίου Κορδελιού που ζητούσε αυτόν τον τίτλο ιδιοκτησίας από τη Διεύθυνση Γεωργίας και πως υπάρχει απάντηση της Διεύθυνσης Γεωργίας που έλεγε πως ο τίτλος ιδιοκτησίας ανήκει στο δήμο αλλά θα έπρεπε, για να δοθεί, ο δήμος να πληρώσει επειδή υπήρχε κυλικείο εντός του χώρου που ασκούσε δραστηριότητα με σκοπό το κέρδος. ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ.

Εάν το Κορδελιό δεν είχε ενωθεί με τον Εύοσμο θα είχε «κάνει φτερά» περιουσία του δήμου ύψους 7 εκατομμυρίων ευρώ. Υπάρχουν ακόμα και σήμερα δημοτικοί σύμβουλοι, προερχόμενοι από το Κορδελιό, που με όλα αυτά τα έγγραφα δηλώνουν πως δεν ξέρουν σε ποιον ανήκει το ΘΕΠΑΝ και περιμένουν να το μάθουν από την απόφαση του δικαστηρίου.

Υπάρχουν κι άλλα θέματα στα οποία οι Κορδελιώτες ωφελήθηκαν από την ένωση των δύο πρώην δήμων, αλλά ας μην τα γράψουμε όλα σ’ αυτό το κείμενο.

Βασίλης Κιμ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ