Τρίτη, 18 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕκδήλωση για την «Ημέρα Εθελοντισμού» διοργάνωσε ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου

Εκδήλωση για την «Ημέρα Εθελοντισμού» διοργάνωσε ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου

Το μήνυμα της εθελοντικής προσφοράς, της αγάπης και του σεβασμού στο περιβάλλον έστειλε η “Ημέρα Εθελοντισμού”, η μεγάλη υπαίθρια εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου δια της Αντιδημαρχίας Περιβάλλοντος & Πρασίνου στο  Πάρκο Λυκαονίας, την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου, με τη συμμετοχή μαθητών του 5ου Γυμνασίου Ευόσμου αλλά και εθελοντών του Δήμου.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, που είχε ως στόχο την ενίσχυση του περιβαλλοντικού εθελοντισμού και την προαγωγή της οικολογικής συνείδησης των πολιτών – και ιδιαίτερα της νέας γενιάς – πραγματοποιήθηκε δράση καθαρισμού του πάρκου, ενώ στην συνέχεια ακολούθησαν δράσεις περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης των μαθητών σε συνεργασία με το ΚΠΕ Ελευθερίου-Κορδελιού & Βερτίσκου.

Το “παρών” τους στην εκδήλωση έδωσαν ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου Κλεάνθης Μανδαλιανός και η Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος & Πρασίνου Όλγα Αθανασιάδου, οι οποίοι εξήραν τη σημασία της συλλογικής συστράτευσης στον αγώνα για την προστασία του περιβάλλοντος και τόνισαν πως η συμμετοχή όλων στη μεγάλη αυτή προσπάθεια είναι απαραίτητη.

“Ο εθελοντισμός αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι κάθε υγιούς κοινωνίας και προϋποθέτει υψηλό αίσθημα ευθύνης, αλληλεγγύης και προσφοράς. Οι ενεργοί πολίτες δημιουργούν τους όρους και τις προϋποθέσεις για μια κοινωνία δίκαιη, που σέβεται το περιβάλλον, τη φύση και τον άνθρωπο”  υπογράμμισε ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου, συγχαίροντας τα παιδιά για τις περιβαλλοντικές τους ευαισθησίες.

Στις δράσεις για την “Ημέρα Εθελοντισμού” στο Πάρκο Λυκαονίας παραβρέθηκαν οι Αντιδήμαρχοι Καθαριότητας & Ανακύκλωσης Χρήστος Δεμερτζής και Αθλητισμού & Νέας Γενιάς Μαρία Γαβαλά.

Σημειώνεται ότι η εκδήλωση για την ”Ημέρα Εθελοντισμού” εντάσσεται στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου ”Ενίσχυση οικολογικής συνείδησης και προώθηση περιβαλλοντικού εθελοντισμού στο Δήμο Κορδελιού-Ευόσμου”, που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Από την ιστοσελίδα του δήμου Κορδελιού Ευόσμου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ