Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΟλοκληρώθηκε το  1ο Επιμορφωτικό Σεμινάριο για την Εξυπηρέτηση - Συναλλαγή Ατόμων με...

Ολοκληρώθηκε το  1ο Επιμορφωτικό Σεμινάριο για την Εξυπηρέτηση – Συναλλαγή Ατόμων με Αναπηρία & Χρόνιες Παθήσεις

Με στόχο τη διασφάλιση ενός σύγχρονου και αποτελεσματικού μοντέλου εξυπηρέτησης των Ατόμων με Αναπηρία και  Χρόνιες Παθήσεις, που  έχει ως επίκεντρο  τις αρχές του σεβασμού των δικαιωμάτων τους και των πολλαπλών αναγκών τους, ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 1ο Επιμορφωτικό Σεμινάριο που διοργάνωσε στο Δήμο Κορδελιού Ευόσμου  – και σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας – η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.), για τα στελέχη των Κέντρων Κοινότητας των Δήμων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Αποσκοπώντας στην ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των κοινωνικών δομών των Κέντρων Κοινότητας, τα οποία βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της εξυπηρέτησης των ευπαθών κοινωνικών ομάδων, το σεμινάριο έδωσε την ευκαιρία να αναδειχθούν μια σειρά από κρίσιμα θέματα που αφορούν σε ζητήματα εξυπηρέτησης – συναλλαγής των πολιτών με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις με δημόσιους οργανισμούς, με αιχμή τη βέλτιστη παροχή υπηρεσιών και τη διασφάλιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Κηρύσσοντας την έναρξη του σεμιναρίου ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου Κλεάνθης Μανδαλιανός ευχαρίστησε την Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία για την υλοποίηση της σπουδαίας αυτής εκπαιδευτικής δράσης, η οποία  – όπως τόνισε – συνδράμει στη μεγάλη προσπάθεια για την ισότιμη ένταξη και  αντιμετώπιση των ατόμων με αναπηρία στην κοινωνία. “Είμαστε δίπλα σας και στηρίζουμε το έργο σας” τόνισε ο κ. Μανδαλιανός, επισημαίνοντας πως “για τον δήμο Κορδελιού Ευόσμου αποτελεί μέγιστη προτεραιότητα η δημιουργία ενός προστατευτικού πλαισίου για τα άτομα με αναπηρία, τα οποία αξίζουν το σεβασμό όλων και δικαιούνται ίσες ευκαιρίες στην κοινωνική ζωή”.

Στο χαιρετισμό της η Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Φωτεινή Ζαφειροπούλου παρουσίασε εν συντομία τις πρωτοβουλίες της Ε.Σ.Α.μεΑ. σε περιφερειακό αλλά και εθνικό επίπεδο και εξήρε το σημαίνοντα ρόλο των Κέντρων Κοινότητας στην ενημέρωση των αναπήρων για τα δικαιώματά τους.

Σημειώνεται ότι η πραγματοποίηση του επιμορφωτικού σεμιναρίου εντάσσεται στο πλαίσιο του Υποέργου 1: «Ενημέρωση/ Ευαισθητοποίηση για την προώθηση της εφαρμογής της δικαιωματικής προσέγγισης για την αναπηρία» και συγκεκριμένα της Δράσης 1.4«Σεμινάρια σε θέματα εξυπηρέτησης/συναλλαγής ατόμων με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις», της Πράξης «Ολοκληρωμένη Υπηρεσία Καταπολέμησης των Διακρίσεων και Προώθησης της Κοινωνικής Ένταξης των Ατόμων με Αναπηρία, των Ατόμων με Χρόνιες Παθήσεις και των Οικογενειών τους που Διαβιούν στην Περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας», μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Κεντρική Μακεδονία  2014-2020» με τη συγχρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΚΤ) και από εθνικούς πόρους μέσω του ΠΔΕ.

Από την ιστοσελίδα του δήμου Κορδελιού Ευόσμου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ