Τρίτη, 25 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΤα θέματα που «σηκώνει» η αντιπολίτευση για να κάνει σαματά με το...

Τα θέματα που «σηκώνει» η αντιπολίτευση για να κάνει σαματά με το παραμικρό

Αντιπολίτευση για κλάματα χαρακτήρισε την αντιπολίτευση του δήμου Κορδελιού Ευόσμου ο γνωστός δημοσιογράφος του Ευόσμου Πέτρος Λεμπετλής απαντώντας σε σχόλιο της δημοτικής συμβούλου Μαρίας Πασχαλίδου, γιατί «σηκώνει» συνεχώς θέματα και κάνει σαματά με το παραμικρό!

Ας δούμε λοιπόν μερικά από τα θέματα που σηκώνει η αντιπολίτευση και κάνει σαματά με το παραμικρό.

 • Η διοίκηση Μανδαλιανού ψήφισε ότι το ΘΕΠΑΝ δεν ανήκει στο δήμο, επειδή δεν έβρισκε έγγραφα που να αποδεικνύουν ότι ανήκει στο δήμο. Τελικά βρέθηκαν τα έγγραφα ότι ανήκει στο δήμο.
 • Η διοίκηση Μανδαλιανού ψήφισε ότι το ΘΕΠΑΝ δεν ανήκει στο δήμο και ήθελε επιπλέον να πληρώνει ο δήμος για τον δικό του χώρο και για τα κτίρια που έχτισε ο ίδιος γύρω στα 2.000 ευρώ μηνιαίως.
 • Ακόμα και τώρα στελέχη της διοίκησης του δήμου λειτουργούν σαν και ο χώρος του ΘΕΠΑΝ να μην ανήκει στο δήμο.
 • Η διοίκηση Μανδαλιανού ήθελε να πληρώσει ο δήμος 12.000 ευρώ ετήσιο ενοίκιο για τα δημοτικά γήπεδα στο στρατόπεδο Παπακυριαζή. Μάλιστα η διοίκηση παρουσίασε στο Δημοτικό Συμβούλιο ως μεγάλο κατόρθωμα τα 12.000 ευρώ, ισχυριζόμενη ότι δεν μπορεί να γίνει κάτι καλύτερο. Τελικά κάτω από τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης ο δήμος πήρε τα γήπεδα δωρεάν.
 • Η διοίκηση Μανδαλιανού έλαβε χορηγία από την ELPEDISON, κόντρα στην ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου να μην λαμβάνει χορηγίες από τον όμιλο ΕΛΠΕ μέχρι να λυθεί το πρόβλημα της δυσοσμίας.
 • Η διοίκηση Μανδαλιανού απάντησε πως τις δωροεπιταγές που έλαβε με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής από την ELPEDISON, δεν χρειαζόταν να τις εγγράψει στα βιβλία του δήμου.
 • Η διοίκηση Μανδαλιανού όχι μόνο δεν κάνει τίποτε για το πρόβλημα της δυσοσμίας αλλά μέχρι πρόσφατα προσπαθούσε να πείσει τους κατοίκους ότι η κατάσταση έχει βελτιωθεί και ότι τη δυσοσμία την αντιλαμβάνονται υποκειμενικές μύτες.
 • Η διοίκηση Μανδαλιανού θέλει να κάνει νέες μετρήσεις προκειμένου όχι μόνο να βρει εάν βρωμάει περισσότερο ή λιγότερο από πριν, αλλά επιπλέον να ανακαλύψει και την πηγή της δυσοσμίας λες και δεν την ξέρει.
 • Η διοίκηση Μανδαλιανού επί έξι μήνες δεν γνώριζε να απαντήσει για το γιατί δεν δίνει η ιστοσελίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στοιχεία από τους σταθμούς μέτρησης της ατμοσφαιρικής ρύπανσης. Είναι προφανώς πως αυτούς τους έξι μήνες η διοίκηση δεν νοιαζόταν καθόλου για τη ρύπανση και τα επίπεδά της.
 • Η διοίκηση Μανδαλιανού δεν ενδιαφέρεται για τη ρύπανση από τα αιωρούμενα σωματίδια PM10.
 • Η διοίκηση Μανδαλιανού επί δύο χρόνια πανδημίας του κορονοϊού δεν έκανε καμία δράση.
 • Η διοίκηση Μανδαλιανού προσπαθεί να πάρει τα ψίχουλα των χορηγιών από τα ΕΛΠΕ και δεν απαιτεί να χτίσουν το κλειστό γυμναστήριο που υποσχέθηκαν προκειμένου ο δήμος να μην προβάλει εμπόδια στην καταστροφή τους Αθλητικού Πάρκου της ΕΚΟ που έγινε με χρήματα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και του πρώην δήμου Ελευθερίου Κορδελιού.
 • Η κωλυσιεργία της διοίκησης Μανδαλιανού οδήγησε στην έξωση το ΚΕΠ που βρισκόταν στην οδό Ολυμπιάδος στη Νέα Πολιτεία του Ευόσμου. Έχει περάσει ένας χρόνος από την έξωση και το ΚΕΠ ακόμη δεν λειτουργεί.
 • Η διοίκηση Μανδαλιανού δεν κατάφερε να συντάξει τόσα χρόνια έναν Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας.
 • Η διοίκηση Μανδαλιανού δεν κάνει απολογισμό του έργου της.
 • Η διοίκηση Μανδαλιανού λίγο έλλειψε να χάσει τη χρηματοδότηση για την ανέγερση του 25ου Δημοτικού Σχολείου άνωθεν της περιφερειακής οδού. Η ανέγερση του σχολείου θα έπρεπε να είχε ξεκινήσει πριν το τέλος του 2021 και ακόμη δεν έχει αρχίσει.
 • Το νεοανεγερθέν κτήριο του 24ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου δεν λειτούργησε ούτε και φέτος μέχρι αυτή τη στιγμή.
 • Η διοίκηση Μανδαλιανού δεν έκανε καμιά ενέργεια για χρηματοδότηση προκειμένου να ανεγερθεί Ειδικό Σχολείο άνωθεν της περιφερειακής οδού και τώρα προσπαθεί να στοιβάξει σαν σαρδέλες τους μαθητές του 24ου και του 19ου Δημοτικών Σχολείων Ευόσμου στο κτήριο του 24ου, όταν αυτό ΘΑ λειτουργήσει, προκειμένου να μετακομίσει το Ειδικό Σχολείο στο κτήριο του 19ου.
 • Ο δήμαρχος είπε σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου πως οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου δεν εκτιμούν τα εργαστήρια φυσικής γι’ αυτό μπορούμε να τα καταργήσουμε και να τα κάνουμε αίθουσες διδασκαλίας.
 • Στελέχη της διοίκησης του δήμου, με πολύ μπεσαλίδικο τρόπο, φορτώνουν αναλήθειες που ξεστόμισαν ή ευθύνες της διοίκησής τους σε υπαλλήλους του δήμου.
 • Η διοίκηση Μανδαλιανού ήρθε σε σύγκρουση με τον αρχιμουσικό και τους μουσικούς της Φιλαρμονικής του δήμου, τους κακολόγησε με απίστευτο τρόπο και τελικά διέλυσε την μπάντα.
 • Η διοίκηση Μανδαλιανού δεν στηρίζει τους Πολιτιστικούς Συλλόγους του δήμου με υλικά για την πραγματοποίηση των εκδηλώσεών τους και πρόσφατα αποφάσισε να μην τους παραχωρεί ούτε κλειστούς χώρους.
 • Η διοίκηση Μανδαλιανού δεν έκανε καμιά παρέμβαση στην κεντρική εξουσία, ώστε να μην υποστεί ο Αγροτικός Αστέρας την τόσο μεγάλη αδικία να μην ανέβει στη Super League 2, πράγμα που κέρδισε στους αγωνιστικούς χώρους.
 • Οι πυλώνες της ΔΕΗ στέκουν περήφανες μέσα στις κατοικημένες περιοχές του δήμου και δίπλα σε σχολεία χωρίς καμία προοπτική να υπογειοποιηθούν. Σε καμιά άλλη περιοχή του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης δεν υπάρχουν πλέον πυλώνες μεταφοράς ηλεκτρικού ρεύματος υψηλής τάσης. Δίπλα στους πυλώνες υπάρχουν 3 Δημοτικά Σχολεία, 1 Γυμνάσιο, 1 Λύκειο και 1 Νηπιαγωγείο.
 • Δεν έγινε καμία ενέργεια κατασκευής αγωγών ομβρίων υδάτων ώστε να μην πλημυρίζει ο δήμος ακόμα και με βροχούλες.
 • Στα τρία χρόνια διοίκησης Μανδαλιανού δεν είδαμε να δρομολογείται κανένα μεγάλο έργο. Δεν φτάνει όμως αυτό αλλά υπάρχει απίστευτη κωλυσιεργία και σε μικρά έργα όπως οι κόμβοι της οδού 25ης Μαρτίου στη Νέα Πολιτεία του Ευόσμου, ο φωτισμός της οδού Τρίτση, η διαμόρφωση και ο φωτισμός της οδού Ακαδήμου, το πάρκινγκ της πλατείας Ελευθερίας, η αναβάθμιση των πάρκων Ελπίδας και Σμύρνης, το πάρκο σκύλων που είπαν πως θα έφτιαχναν στην οδό Μουσών.

Αν όλα αυτά είναι μικρά ζητήματα θα συμφωνήσουμε με τον Πέτρο Λεμπετλή και με τον kostas papaioannou πως η αντιπολίτευση που ασκείται είναι για κλάματα. Αν όλα αυτά είναι μικρά ζητήματα τότε θα τα ξεχάσουμε κι εμείς και θα αρχίσουμε να γράφουμε για τις πράσινες διαδρομές που θα φτιάξει ο δήμαρχος, στις οποίες θα καλπάζουν τα πράσινα άλογα.

Όσο για το εάν είναι μικρό πράγμα το να καταστρέψει μια διοίκηση δήμου τη Φιλαρμονική του δήμου, ακόμα και αν αυτό το γεγονός ήταν το μόνο πρόβλημα της διοίκησης Μανδαλιανού, το αφήνουμε στην κρίση των αναγνωστών. Ο δεύτερος μεγαλύτερος δήμος της βόρειας Ελλάδας να μην έχει Φιλαρμονική.

Σ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ