Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΒγήκε και ο Οκτώβριος χωρίς να παραδοθεί το κτήριο του 24ου Δημοτικού...

Βγήκε και ο Οκτώβριος χωρίς να παραδοθεί το κτήριο του 24ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου

Επτά εβδομάδες πέρασαν από την ώρα που άνοιξαν τα σχολεία για τη σχολική περίοδο 2022-2023 και το νεοανεγερθέν κτήριο του 24ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου δεν έχει παραδοθεί ακόμη για χρήση. Και όσον αφορά το νεοανεγερθέν κτήριο του 24ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου η διοίκηση Μανδαλιανού έχει δώσει ένα σωρό ημερομηνίες για τη λειτουργία του. Πρόσφατα έδωσε επιπλέον ημερομηνίες, αφού ο δήμαρχος είπε κατ’ αρχάς ότι θα παραδοθεί μέσα στο Σεπτέμβριο και κατόπιν μέσα στον Οκτώβριο. Ο Οκτώβριος δυστυχώς βγαίνει τη Δευτέρα και το κτήριο δεν έχει παραδοθεί.

Η διοίκηση του δήμου δεν κατάφερε να πιέσει τις αρμόδιες υπηρεσίες να κάνουν τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να λειτουργήσει το κτήριο. Το μόνο που κατάφερε ήταν να κινητοποιήσει μέχρι και τον Μητροπολίτη προκειμένου να έρθει στο δήμο ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας, υπεύθυνος για Πρωτοβάθμια, Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και για Ειδική Αγωγή, προκειμένου να πιέσει τη διευθύντρια της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλονίκης να δεχτεί την αντιεπιστημονική κατάργηση σχολικού κτηρίου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και το αντιπαιδαγωγικό στοίβαγμα μαθητών δύο σχολείων σ’ ένα κτήριο.

Η διοίκηση Μανδαλιανού δεν κατάφερε ούτε το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας να πιέσει προκειμένου εκείνος να παρέμβει για τη λειτουργία του κτηρίου του 24ου. Ήρθε κι εκείνος στο δήμο μας για να κάνει το ανέξοδο για το Υπουργείο του και τη διοίκηση Μανδαλιανού, πιέζοντας για το στοίβαγμα των μαθητών δύο σχολείων στο νεοανεγερθέν κτήριο του 24ου Δημοτικού Σχολείου, αλλά για την παράδοση του συγκεκριμένου κτηρίου μήτε που ενδιαφέρθηκε, γιατί εάν ενδιαφερόταν το κτήριο θα είχε παραδοθεί.

Άντε τώρα να πιστέψει κανείς το δήμαρχο Κλεάνθη Μανδαλιανό πως θα εξασφαλιστεί χρηματοδότηση για να χτιστεί το Ειδικό Σχολείο άνωθεν της περιφερειακής οδού και πως η συστέγαση του 24ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου με το 19ο θα είναι προσωρινή προκειμένου να στεγαστεί προσωρινά το Ειδικό Σχολείο του Κορδελιού στο κτήριο του 19ου. Ο δήμαρχος του δεύτερου μεγαλύτερου δήμου της Βόρειας Ελλάδας δεν έχει την ισχύ να παρέμβει για να παραδοθεί επιτέλους το κτήριο του 24ου και θα παρέμβει για τη χρηματοδότηση ανέγερσης Ειδικού Σχολείου; Ούτε μία στο εκατομμύριο. Υπόσχεται πράγματα που δεν μπορεί να κάνει, προκειμένου να επιβάλει την αντιεπιστημονική εμμονή του της συστέγασης δύο σχολείων.

Αυτά που συμβαίνουν στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου με δήμαρχο τον κύριο Μανδαλιανό είναι πρωτοφανή και απίστευτα. Δυστυχώς δεν του έφταναν τα όσα απίστευτα κάνει με το Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών της Νέας Πολιτείας του Ευόσμου, με τη Φιλαρμονική του δήμου, με τη δυσοσμία και με πολλά άλλα ζητήματα, αλλά επέκτεινε την απίστευτη δράση του και σε παιδαγωγικά ζητήματα ταλαιπωρώντας εδώ και αρκετό καιρό γονείς και μαθητές τριών σχολείων. Ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου αντί να δώσει λύσεις στα προβλήματα, προσπαθεί να δημιουργήσει μεγαλύτερα προσπαθώντας να επιβάλει τα προσωπικά του στοιχήματα και τις προσωπικές του εμμονές.

Άντε να δούμε με διοίκηση Κλεάνθη Μανδαλιανού πότε θα παραδοθεί το κτήριο του 24ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου.

Κιμ. Ο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ