Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΝΕΑΗ Ομοσπονδία Γονέων για τα πρόσφατα γεγονότα στον Ευκλείδη

Η Ομοσπονδία Γονέων για τα πρόσφατα γεγονότα στον Ευκλείδη

Το παρακάτω δελτίο τύπου εξέδωσε η Ομοσπονδία Ενώσεων Γονέων και Κηδεμόνων Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για τα επεισόδια στον Ευκλείδη:

«Με αφορμή τα πρόσφατα γεγονότα στον Ευκλείδη διαπιστώνουμε ότι το τελευταίο διάστημα υπάρχει μια “περίεργη δραστηριότητα” από ομάδες “αγνώστων” που μπαίνουν σε σχολεία κυρίως  δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κατά τις βραδινές ώρες με σκοπό να προκαλέσουν φθορές σε εξοπλισμό των σχολείων σε πόρτες κουφώματα τουαλέτες αλλά και σε τεχνικό εξοπλισμό υπολογιστές οθόνες κλπ

Μας προβληματίζει το γεγονός ότι αυτό φαίνεται να έχει μια οργάνωση και ένα σχεδιασμό που παραπέμπει σε συμμορία και είναι έξω από την σχολική κοινότητα και τις διαδικασίες της.

 Αναρωτιόμαστε πως είναι δυνατόν γύρω στις 11 το βράδυ της Κυριακής ομάδα νεαρών  κουκουλοφόρων στα ξαφνικά  να έσπασε ένα παράθυρο εισβάλλοντας στο σχολικό συγκρότημα προκαλώντας φθορές τόσο στο εσωτερικό του κτηρίου όσο και στον αύλειο χώρο.!!!

Προφανώς και το καταλαβαίνει κάθε ένας που έχει μια επαφή με την σχολική κοινότητα ότι  αυτό δεν έχει να κάνει με συλλογικές διαδικασίες μαθητών του σχολείου που μπορεί να αποφασίσουν μαζικά να κινητοποιηθούν για τις ανάγκες και τα προβλήματα  του σχολείου τους., προστατεύοντας το ταυτόχρονα.

Η Ομοσπονδία καταδικάζει τέτοιες ενέργειες που  σκοπό έχουν να αποπροσανατολίσουν τους μαθητές τους γονείς από τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα παιδιά μας μέσα και έξω από το σχολεία.

Οι βανδαλισμοί αυτοί δεν έχουν  καμία σχέση με το οργανωμένο μαθητικό κίνημα που αγωνίζεται οργανωμένα μέσα από τις συνελεύσεις και όταν αποφασίζει οποιαδήποτε μορφή κινητοποίησης τότε φροντίζει και την ασφάλεια του σχολείου.

Ως γονείς δεν θα ανεχτούμε κανέναν να μπαίνει στα σχολεία και να καταστρέφει τον λιγοστό τεχνικό εξοπλισμό που έχουν τα ΕΠΑΛ αλλά και να προκαλεί ζημιές στα σχολικά κτήρια. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να καταστρέφει τις κτιριακές υποδομές που φτιάχτηκαν και συντηρούνται με τον ιδρώτα των εργαζομένων γονέων και του λαού μας, όταν μάλιστα αυτές οι υποδομές είναι ήδη εγκαταλειμμένες στη μοίρα τους εδώ και χρόνια, από τις πολιτικές υποχρηματοδότησης των κυβερνήσεων και των δημοτικών αρχών. Δεν θα επιτρέψουμε τον φόβο και τις απειλές οργανωμένων συμμοριών μέσα και έξω από τα σχολεία. Δεν θα δεχτούμε, τέλος, να ταυτίζεται το μαθητικό κίνημα με τέτοιου είδους φαινόμενα και να απειλούνται μαθητές ότι αν προβούν σε οποιαδήποτε κινητοποίηση θα τιμωρηθούν και θα την πληρώσουν οι γονείς τους.

Καλούμε  τους Συλλόγους Γονέων, τους εκπαιδευτικούς και τα Μαθητικά Συμβούλια, να αναλάβουν δράσεις μέσα στα σχολεία που θα αποκαλύπτουν δράση τέτοιων ομάδων και ταυτόχρονα θα αναδεικνύουν τις αξίες της αλληλεγγύης, της οργανωμένης δράσης και του συλλογικού αγώνα για καλύτερες συνθήκες μόρφωσης, και ανάδειξης των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν.

Πάγιο αίτημα των γονιών είναι να έχουμε  ανοιχτά σχολεία με σχολικούς φύλακες και συνθήκες που θα εξασφαλίζουν την ασφάλεια των παιδιών μας και την ώρα του μαθήματος και τις απογευματινές ώρες που θα βρίσκονται στο σχολείο».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ