Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΙ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΙ

Ο κ. Κλεάνθης Μανδαλιανός ανέφερε στο ΔΣ ότι επιδιώκεται “μια μόνιμη παρακολούθηση των αέριων ρύπων και της δυσοσμίας με ηλεκτρονικούς ανιχνευτές διασκορπισμένους δέκα δεκαπέντε ανιχντευτές (…) όπου ανά πάσα στιγμή δίνουν alert ότι είναι παραπάνω η δυσοσμία (…)”.

Είναι σαφές ότι η Αναπνοή ενοχλεί τους τοπικούς και άλλους ιθύνοντες γύρω από το θέμα της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και υποβάθμισης από τα ΕΛΠΕ. Οι αυτόματοι ανιχνευτές δεν διαμαρτύρονται, δεν καταγγέλλουν και δεν ψηφίζουν. Αντίθετα, μάλιστα, μπορούν να καλλιεργήσουν ένα αίσθημα αξιοπιστίας, φερεγγυότητας και αποδοτικότητας. Είναι, όμως, έτσι τα πράγματα; Απ’ τις επαφές της ομάδας με επιστήμονες, γνωρίζουμε ότι οι αυτόματοι ανιχνευτές δεν μπορούν να πλησιάσουν σε ακρίβεια μέτρησης τη χημική ανάλυση σε φασματογράφο μάζας, εξοπλισμό που διαθέτει το ΑΠΘ από δωρεά των ΕΛΠΕ. Αυτός χρησιμοποιήθηκε στις αρχικές μετρήσεις που έκανε το εργαστήριο της κ. Σαμαρά. Σε τι οφείλεται ο παροπλισμός αυτός; Τι κονδύλια και από πού θα δαπανηθούν εκ νέου για τους 15 ανιχνευτές; Τα αποτελέσματα των νέων μετρήσεων πως θα είναι πραγματικά συγκρίσιμα με τις υπάρχουσες μετρήσεις, αφού θα χρησιμοποιηθεί διαφορετικός εξοπλισμός και μεθοδολογία;

Η χρονική στιγμή ενδείκνυται για κινήσεις στο πεδίο της “δυσοσμίας”. Εν όψει των επερχόμενων εκλογών, οι τοπικοί άρχοντες οφείλουν να δείξουν ενδιαφέρον. Η δημόσια κριτική που αποτυπώνεται στην Αναπνοή και σε άλλα μέσα πρέπει, λοιπόν, κατά το δυνατόν να περιοριστεί. “Να ξεμπερδεύουμε με δαύτους” θα έλεγε κάποιος. Ο κ. Κώστας Γιουτίκας υποσχέθηκε ότι για τα επόμενα βήματα θα υπάρξει ενημέρωση και συναπόφαση, μεταξύ άλλων, και με την Αναπνοή. Αντ’ αυτού, παρεβρέθηκε σε συνάντηση για προγραμματισμό περιβαλλοντικού ελέγχου παρουσία των ελεγχόμενων!

Η κοινωνία το ονομάζει φιάσκο.

Οι αυτόματοι ανιχνευτές τι γνώμη έχουν;

Το κείμενο δημοσιεύτηκε από τον Στέλιο Δημητριάδη στη σελίδα του facebook «Η Αναπνοή είναι Δικαίωμα»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ