Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΨηφίζουμε ξανά Κλεάνθη Μανδαλιανό για να ζήσουμε για πάντα με τη δυσοσμία...

Ψηφίζουμε ξανά Κλεάνθη Μανδαλιανό για να ζήσουμε για πάντα με τη δυσοσμία των ΕΛΠΕ

Συνέντευξη στο «pella tv» και στην εκπομπή «Βήμα στην Κεντρική Μακεδονία» του Κοσμά Ερυθρόπουλου παραχώρησε ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου Κλεάνθης Μανδαλιανός. Εκτός των υπολοίπων, δημοσιογράφος και δήμαρχος συνομίλησαν και για το πρόβλημα της δυσοσμίας. Καμαρώστε παρακάτω τις ερωτήσεις και τις απαντήσεις όσον αφορά το πρόβλημα της δυσοσμίας, που ταλαιπωρεί το δήμο Κορδελιού Ευόσμου πάρα πολλά χρόνια, για να αντιληφθείτε πώς ο κύριος Μανδαλιανός ΔΕΝ έχει καμία πρόθεση να το λύσει αλλά έχει ως στόχο την αποδοχή των χορηγιών των ΕΛΠΕ ώστε να τα αθωώσει για τη δυσοσμία.

Δήμαρχος: Και το θέμα της δυσοσμίας μας ταλαιπωρεί, το οποίο έχουμε την κακή τύχη να συνορεύουμε με την υπεύθυνη επιχείρηση. Έχουν γίνει κάποιες μετρήσεις, τέθηκαν κάποιοι κανονισμοί στους οποίους οφείλαν να συμμορφωθούνε.

Δημοσιογράφος: Πάρθηκαν κάποια μέτρα; Αυτό το θέμα το έχουμε ξανασυζητήσει δήμαρχε.

Δήμαρχος: Γίναν κάποια έργα, αλλά εξακολουθεί το φαινόμενο να υπάρχει στην Κοινότητα του Κορδελιού, οπότε κάνουμε μια καινούργια μελέτη με απτές μετρήσεις όχι μόνο σε οτιδήποτε μυρίζει η μύτη μας αλλά και σε απτές μετρήσεις για να δούμε αν έχουν βελτιωθεί τα επίπεδα των υπεύθυνων ουσιών, των μερκαπτανών, και να δούμε αν υπάρχει βελτίωση του προβλήματος ή όχι.

Δημοσιογράφος: Αυτό τι απαιτεί; Να μπούνε καινούργια φίλτρα, ας πούμε, στον ΕΣΣΟ ΠΑΠΑΣ; Να μπούνε καινούργια φίλτρα;

Δήμαρχος: Βάλαν καινούργια φίλτρα, στεγάσανε τις δεξαμενές, μεταστεγάσανε τη δεξαμενή λυμάτων πιο πάνω, έχουνε κάνει βελτιωτικές αλλαγές, τις οποίες δεν είμαι τεχνικός να σας αναφέρω σε πλήρη ανάλυση, αλλά είδα κάποια πράγματα, αλλά πρέπει να δούμε και κατά πόσο αυτά τα πράγματα ωφέλησαν ή όχι.

Δημοσιογράφος: Τουλάχιστον αυτή η εταιρεία έχει προχωρήσει σε κάποια έτσι βοήθεια προς το δήμο σας; Δηλαδή, στο να κάνει παιδικές χαρές ας πούμε, να συνεισφέρει λίγο στην ποιότητα ζωής των συνανθρώπων σας;

Δήμαρχος: Κοιτάξτε, υπάρχει ένα εμπάργκο απέναντι στα Ελληνικά Πετρέλαια που δε δεχόμαστε στην ουσία δωρεές, το οποίο είχε γίνει έξι μήνες προτού γίνουν οι εκλογές οι προηγούμενες, από την προηγούμενη διοίκηση του δήμου, προκειμένου να εξαναγκαστούν τα Ελληνικά Πετρέλαια να πάρουν κάποια μέτρα για το θέμα της ρύπανσης, όμως νομίζω ότι εγώ προσωπικά όπως και η διοίκησή μας δεν είμαστε υπέρ αυτών των μέτρων με την έννοια του ότι το εμπάργκο θα λυθεί και πρέπει να λυθεί αν βρεθούνε ότι έχουν γίνει πράγματα. Έχουνε γίνει κάποια πράγματα. Οφείλουν οι εγκαταστάσεις αυτές, όπως συμβαίνει σε όλον τον κόσμο, να κάνουν κάποια ανταποδοτικά έργα στην Κοινότητα που γειτονεύει μαζί τους και αυτό θα δρομολογηθεί όταν πλέον θα ξεκαθαρίσει η απόδοση των έργων τα οποία κάνανε και τα οποία αποσκοπούν στη βελτίωση του περιβάλλοντος.

Δημοσιογράφος: Μάλιστα

Καμαρώστε τις ερωτήσεις και τις απαντήσεις στα 13 λεπτά και 40 δευτερόλεπτα του παρακάτω video: https://www.youtube.com/watch?v=SIlUwF8NqGs

Κιμ. Ο.

Ο Κλεάνθης Μανδαλιανός προσπαθεί να υποβαθμίσει το πρόβλημα της δυσοσμίας
Ο Κλεάνθης Μανδαλιανός εμπαίζει τον κόσμο με τις μετρήσεις για τη δυσοσμία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ