Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΟ Κλεάνθης Μανδαλιανός προσπαθεί να υποβαθμίσει το πρόβλημα της δυσοσμίας

Ο Κλεάνθης Μανδαλιανός προσπαθεί να υποβαθμίσει το πρόβλημα της δυσοσμίας

Ένα χρόνο πριν από τις δημοτικές εκλογές και ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου, Κλεάνθης Μανδαλιανός, προσπαθεί να υποβαθμίσει το πρόβλημα της δυσοσμίας, όπως φαίνεται ξεκάθαρα στη συνέντευξη που έδωσε στο «pella tv» και στην εκπομπή «Βήμα στην Κεντρική Μακεδονία» του Κοσμά Ερυθρόπουλου.

Πρώτα απ’ όλα, δεν είναι κακή τύχη το ότι συνορεύει ο δήμος με τα ΕΛΠΕ. Κακή τύχη είναι που έχει ο δήμος διοίκηση Μανδαλιανού, η οποία δεν έχει καμία πρόθεση να βάλει όρια στα ΕΛΠΕ.

Δεύτερον, δεν βρωμάει μόνο στην Κοινότητα του Κορδελιού. Όταν βρωμάει στο Κορδελιό, η βρώμα στον Εύοσμο φτάνει μέχρι την Μαιάνδρου. Εάν δεν το ξέρει ο κύριος Μανδαλιανός, η Μαιάνδρου είναι η κεντρική είσοδος του Ευόσμου από την περιφερειακή οδό. Ενίοτε η βρώμα φτάνει μέχρι το ΙΚΑ του Ευόσμου. Το σημείο όμως του Ευόσμου που βρωμάει πάντα είναι το πάρκο της οδού Μουσών, όπου υπάρχουν τρία δημοτικά σχολεία, ένα νηπιαγωγείο, ένα γυμνάσιο κι ένα λύκειο. Ο κύριος δήμαρχος, ως βέρος Ευοσμίτης, όλα αυτά τα γνωρίζει καλά και δεν χρειάζεται να του τα πει κανείς. Ξέρει που είναι Εύοσμος και που είναι Κορδελιό και ξέρει πολύ καλά μέχρι που φτάνει η βρώμα. Απλά προσπαθεί για το χατίρι των ΕΛΠΕ να περιορίσει την έκταση του προβλήματος όσο μπορεί.

Ο δήμαρχος δεν χρειάζεται να πάρει μεζούρα για να μετρήσει τα έργα που λέει ότι έκαναν τα ΕΛΠΕ. Η δυσοσμία, που παραμένει, αποδεικνύει πως τα έργα αυτά, που λέει ο δήμαρχος ότι έκαναν τα ΕΛΠΕ, δεν βοήθησαν. Δεν χρειάζεται να κάνει νέες μετρήσεις ο κύριος δήμαρχος για να αποδείξει ότι η δυσοσμία παραμένει, γιατί η δυσοσμία δεν κρύβεται. Ο δήμαρχος θα κάνει νέες μετρήσεις για να πάει το πρόβλημα παρακάτω, θα κάνει νέες μετρήσεις για να περάσει ολόκληρη τετραετία εμπαιγμού των δημοτών για την επίλυση του προβλήματος της δυσοσμίας.

Δηλαδή, με το δήμο να βρωμάει έτσι καθημερινά, αν οι μετρήσεις του κυρίου δημάρχου δείξουν πως υπάρχει βελτίωση, τότε θα δώσει βραβείο στα ΕΛΠΕ; Δηλαδή, προσπαθεί να μας τρελάνει ο κύριος Κλεάνθης Μανδαλιανός με τις προσεγγίσεις του;

Τους δημότες δεν τους ενδιαφέρει καθόλου τι έργα είδε ο κύριος Μανδαλιανός πως έκαναν τα ΕΛΠΕ, ούτε τους ενδιαφέρει να αποδείξει εάν αυτά τα έργα ωφέλησαν ή όχι. Αυτό που ενδιαφέρει τους δημότες είναι πως ο δήμος συνεχίζει να βρωμάει και ο δήμαρχος συνεχίζει να παίζει τον παπά, συνεχίζει το «εδώ δυσοσμία, εκεί δυσοσμία, που είναι η δυσοσμία;»!

Την ερώτηση του δημοσιογράφου δεν θα τη σχολιάσουμε καθόλου. Αφήνουμε τους αναγνώστες να κρίνουν το «τουλάχιστον αφού υποβαθμίζουν την ποιότητα ζωής σας, σας πετούν κανένα ξεροκόμματο;». Δηλαδή, η απορία του δημοσιογράφου δεν ήταν τι θα κάνει η διοίκηση για να λύσει ένα πρόβλημα που ταλαιπωρεί τους δημότες πάρα πολλά χρόνια, αλλά αν η εταιρεία συνεισφέρει στην ποιότητα ζωής που την υποβαθμίζει με τη δυσοσμία και τη ρύπανση. Δημοσιογραφία για καμάρωμα δηλαδή.

Ερώτηση βούτυρο στο ψωμί του Κλεάνθη Μανδαλιανού για να πει ότι αυτός και η διοίκησή του είναι διατεθειμένοι να πάρουν τα ξεροκόμματα των ΕΛΠΕ ως αντιπαροχή για τη δυσοσμία, αλλά δεν τους αφήνουν οι άλλοι να τα πάρουν, ότι αυτός και η διοίκησή του είναι διατεθειμένοι να περάσουν τα ΕΛΠΕ από κολυμβήθρα του Σιλωάμ αλλά δεν τους αφήνουν οι άλλοι.

Η λέξη «ντροπή» δεν είναι αρκετή για όσα ακούστηκαν από το δήμαρχο Κορδελιού Ευόσμου, ο οποίος εξελέγη με σημαία του την εξάλειψη της δυσοσμίας. Ο κύριος Μανδαλιανός, που θα έσωζε τους δημότες από τη δυσοσμία, δεν έχει κάνει τίποτα για την αντιμετώπισή της και προσπαθεί σε κάθε του εμφάνιση να δώσει συγχωροχάρτι στα ΕΛΠΕ.

Ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου δεν χρειάζεται τα ψίχουλα των ΕΛΠΕ που θέλει να πάρει ο δήμαρχος. Αν θέλει να πάρει κάτι από τα ΕΛΠΕ ο κύριος Μανδαλιανός, να πάει και να απαιτήσει εκείνο το κλειστό γυμναστήριο που δεσμεύτηκαν τα ΕΛΠΕ να χτίσουν στο δήμο ως αντιπαροχή για το κλειστό γυμναστήριο που τους άφησε ο δήμος να γκρεμίσουν στο Αθλητικό Πάρκο της ΕΚΟ, το οποίο είχε χτιστεί με χρήματα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

Χαρίλαος Ταπαρίδης

Ο Κλεάνθης Μανδαλιανός εμπαίζει τον κόσμο με τις μετρήσεις για τη δυσοσμία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ