Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥ«Με μπροστάρηδες “χρήσιμους ηλίθιους” δημιουργούν σενάρια αρρωστημένης φαντασίας»

«Με μπροστάρηδες “χρήσιμους ηλίθιους” δημιουργούν σενάρια αρρωστημένης φαντασίας»

Το παρακάτω κείμενο ανήρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook ο υποψήφιος δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου Μιλτιάδης Τασούλης με παραπομπή στη δήλωση που έκανε στην «Αγκίδα»:

«Όταν αποφάσισα να διεκδικήσω τη δημαρχία του Δήμου Κορδελιού – Ευόσμου γνώριζα πολύ καλά τι έχω να αντιμετωπίσω. Η τοξικότητα δεν έλειψε ποτέ από αυτό τον τόπο, την ανθρωπογεωγραφία του οποίου τη γνωρίζω πολύ καλά, σε αντίθεση με εκείνους που πιστεύουν το αντίθετο. Το κακό με αυτούς είναι ότι τη γνωρίζουν και οι δημότες.

Ότι θα ενοχλούσε η υποψηφιότητά μου ήταν δεδομένο. Ότι θα υπάρξουν αντιδράσεις είναι αναμενόμενο. Ότι θα γίνει βρώμικος πόλεμος είναι αυτονόητο.

Απλώς ορισμένοι βιάζονται πολύ. Βιάζονται γιατί τους έχει πιάσει η πρεμούρα μήπως και χαλάσει η σούπα που ετοιμάζουν να σερβίρουν στους πολίτες στις δημοτικές εκλογές του 2023 ερήμην τους.

Με μπροστάρηδες “χρήσιμους ηλίθιους” δημιουργούν σενάρια αρρωστημένης φαντασίας.

Απέναντι στη γενικευμένη γραφικότητα των “παραγοντίσκων”, που φιλοδοξούν να καθοδηγήσουν την κοινή γνώμη, θα αντιπαραθέσω τη σοβαρότητα, τη συνέπεια, τη θετική πρόταση, την υπευθυνότητα, το πρόγραμμα, το σχέδιο, το όραμα. Έναν οδικό χάρτη θεμέλιο στο μέλλον . Μια αυτοδιοικητική δέσμη προτάσεων, που θεωρώ ότι η κατάθεσή τους και μόνο αποτελεί ένα λιθαράκι για το μέλλον του τόπου μας, για το μέλλον των κατοίκων του.

Προφανώς και δεν θα αφήσω αναπάντητες τις αθλιότητες, τις σκευωρίες, τη λάσπη και τις “μουσίτσες”, που επιθυμούν να ακυρώσουν μια συλλογική προσπάθεια από τη γέννησή της. Δεν θα το καταφέρουν.

Όμως το διακύβευα των δημοτικών εκλογών είναι πολύ μεγάλο για να ασχολούμαστε με τους διαδρομιστές, με τους σεναριογράφους και τους ύπουλους παραμυθάδες, με τα ενεργούμενα και τους “αυτοφωράκηδες”, με τα κουτσομπολάκια των καφενείων και τους συναλλασσόμενους κάτω από το τραπέζι. Με συνωμοτικές πρακτικές ως σύγχρονα  “Φερέφωνα “.

Δικό μου στοίχημα είναι να κινητοποιηθούν οι πολίτες, να συμμετέχουν ενεργά στις εκλογές, να ανανεωθεί το αυτοδιοικητικό προσωπικό της περιοχής και να ενταχθούν σε αυτό νέοι άνθρωποι, πρόθυμοι να προσφέρουν στον τόπο, που θα προτείνουν λύσεις στα προβλήματα και φρέσκες ιδέες και ταυτόχρονα ώριμοι, έμπειροι, επαγγελματικά επιτυχημένοι και κοινωνικά καταξιωμένοι, πλην όμως άφθαρτοι από τη μιζέρια του παρελθόντος. Αυτή είναι η απαράβατη αρχή και η δομή του αυτοδιοικητικού συνδυασμού που θα παρουσιάσω.

Δικό μου στοίχημα είναι να δώσω την ευκαιρία στους συμπολίτες μου να αξιολογήσουν ένα πρόγραμμα διοίκησης του Δήμου, με συγκεκριμένες προτάσεις για λύσεις στα προβλήματα της καθημερινότητάς τους και με συγκεκριμένη προοπτική για την περιοχή μας.

Αυτό που με ενδιαφέρει συνεπώς δεν είναι η λασπομαχία, αλλά η αντιπαράθεση των προτάσεων, των ιδεών, της πολιτικής και της αυτοδιοικητικής ικανότητας. Χωρίς να σημαίνει ότι φοβάμαι να πατήσω τη λάσπη. Ντόμπρες εξηγήσεις για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις…

Υ.Γ.: Καλώς τους κι ας άργησαν…»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ