Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΤα μέλη του ΠΑΣΟΚ Κορδελιού Ευόσμου ας καμαρώσουν μέλος της Κεντρικής τους...

Τα μέλη του ΠΑΣΟΚ Κορδελιού Ευόσμου ας καμαρώσουν μέλος της Κεντρικής τους Επιτροπής

Κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κορδελιού Ευόσμου της 21ης Σεπτεμβρίου 2022 και με αφορμή την εισαγωγή ψηφισμάτων καταδίκης της παρακολούθησης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη, ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Χρήστος Δημερτζής, είπε τα παρακάτω:

«Όταν κάποιος δηλώνει επιλεκτική ευαισθησία στη δημοκρατία, σίγουρα δεν παίρνει μόνο τη μία πλευρά και οφείλει να διερευνηθούν όλες οι υποθέσεις. Έχουνε βγει ότι παρακολουθούνταν επί ΣΥΡΙΖΑ και κάποια ανώτατα κυβερνητικά στελέχη. Από εκεί και πέρα το ψήφισμα, θα πρέπει να δούμε τι πραγματικά θέλουμε να καταδικάσουμε.

Μας πειράζει που παρακολουθούσε η ΕΥΠ ένα πολιτικό αρχηγό ή θέλουμε να διερευνήσουμε αν οι λόγοι ήταν εθνικής ασφάλειας ή ήταν άλλοι λόγοι; Για το πρώτο θεωρώ ότι όλοι είμαστε ίσοι απέναντι στο νόμο. Ναι, η υπόθεση του Ανδρουλάκη, η παρακολούθηση του Ανδρουλάκη έδειξε ένα κενό στο πρωτόκολλο που ακολουθεί η ΕΥΠ όσον αφορά τις παρακολουθήσεις, όμως από εκεί και πέρα νομίζω το ότι είναι κάποιος πολιτικός αρχηγός δεν σημαίνει ότι απαραίτητα εξυπηρετεί και το εθνικό συμφέρον. Να θυμίσω ότι και ο κύριος Μιχαλολιάκος ήταν πολιτικός αρχηγός, αλλά διεύθυνε εγκληματική οργάνωση.

Δεν συνέκρινα, είπα ότι το να είναι κάποιος πολιτικός αρχηγός δεν σημαίνει ότι εξυπηρετεί τα εθνικά συμφέροντα αποκλειστικά. Βασικό θεμέλιο της δημοκρατίας είναι οι θεσμοί και η Επιτροπή της Βουλής διερευνά την υπόθεση του κυρίου Ανδρουλάκη» (Στο 21ο λεπτό και 40 δευτερόλεπτα του παρακάτω video: https://www.youtube.com/watch?v=OlBioIlRB94).

Το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ και αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Κώστας Σωτηράκης, καθόταν ακριβώς δίπλα στον κύριο Δεμερτζή όταν ακούστηκαν όλα τα παραπάνω και δεν είπε ούτε κουβέντα. Ούτε γκριμάτσα δεν έκανε ο κύριος Σωτηράκης για τα όσα ακούστηκαν από το συνάδελφό του.

Με τα αρχεία της παρακολούθησης Ανδρουλάκη κατεστραμμένα και χωρίς να μπορεί να διαπιστωθούν οι λόγοι της παρακολούθησής του, ακούστηκαν τέτοια πράγματα στο Δημοτικό Συμβούλιο με αναφορές στην εθνική ασφάλεια και το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Σωτηράκης δεν είπε ούτε λέξη.

Κιμ. Ο.

Κουίζ για το Νίκο Ανδρουλάκη: Ποιο από τα ψηφίσματα κατέθεσε ο Κώστας Σωτηράκης
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ