Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΔιαδημοτική Ποδηλατοβόλτα και Βιωματικές Εκπαιδευτικές δράσεις

Διαδημοτική Ποδηλατοβόλτα και Βιωματικές Εκπαιδευτικές δράσεις

Διαδημοτική Ποδηλατοβόλτα και Βιωματικές Εκπαιδευτικές δράσεις  από τους Δήμους Κορδελιού Ευόσμου,
Αμπελοκήπων Μενεμένης
και Παύλου Μελά

Με την εκπαιδευτική δράση «Ποδηλατούμε με ασφάλεια» και τη διεξαγωγή  διαδημοτικής Ποδηλατάδας το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου, οι Δήμοι Κορδελιού Ευόσμου, Αμπελοκήπων Μενεμένης και Παύλου Μελά συμμετέχουν από κοινού στο φετινό εορτασμό για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2022 και τιμούν την Παγκόσμια ημέρα χωρίς αυτοκίνητο, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα ευαισθητοποίησης για την προώθηση της βιώσιμης αστικής κινητικότητας.

Στο Δήμο Κορδελιού Ευόσμου η ποδηλατοπορεία – στην οποία μπορούν να συμμετάσχουν  παιδιά  δημοτικού και γυμνασίου συνοδευόμενα από τους γονείς τους καθώς και ενήλικες δημότες – θα έχει αφετηρία την Πλατεία Ευόσμου και θα διεξαχθεί ως εξής:
  • 17:00: Συγκέντρωση ποδηλατών στην Πλατεία Δημαρχείου Κορδελιού-Ευόσμου (οδός Παύλου Μελά 24, Εύοσμος).
  • 17:15: Εκκίνηση ποδηλατοπομπής από την Πλατεία Δημαρχείου Ευόσμου και διαδρομή 4 περίπου km. (Μ. Αλεξάνδρου -στο ύψος του Ι.Ν. Ευαγγελισμού της Θεοτόκου-, αριστερά στην Κ. Καραμανλή -πάρκο ΔΕΗ Κορδελιό-, αριστερά στη Σαμοθράκης, αριστερά στην Επτανήσου, Μακεδονίας, Ε. Βενιζέλου και αριστερά είσοδος στο πρώην στρατόπεδο Μεγάλου Αλεξάνδρου).
  • 17:45: Άφιξη στο πρώην στρατόπεδο Μεγάλου Αλεξάνδρου (Μενεμένη).
  • 18:00: Έναρξη εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων από την οργάνωση “ΕΝΟΔΙΑ – Βιωματική Εκπαίδευση στην Ασφαλή Μετακίνηση” με τους εθελοντές της, με στόχο την ασφαλή χρήση του ποδηλάτου, την πρόληψη ατυχημάτων και την ενθάρρυνση της χρήσης του ως ένα βιώσιμο μέσο ενεργητικής μετακίνησης. Με την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης θα απονεμηθούν “Διπλώματα Ποδηλάτη” στους συμμετέχοντες. Στην εκπαιδευτική δράση μπορούν να συμμετάσχουν παιδιά ηλικίας δημοτικού και γυμνασίου με απαραίτητη τη γραπτή συναίνεση των γονέων ή κηδεμόνων τους.
  • 19:15: Αναχώρηση από το πρώην στρατόπεδο Μεγάλου Αλεξάνδρου και επιστροφή στη πλατεία Δημαρχείου Κορδελιού-Ευόσμου.

Οι συμμετέχοντες καλούνται να φέρουν το ποδήλατό τους και το κράνος τους.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

 Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στη δράση “Ποδηλατούμε με ασφάλεια” μπορούν να συμπληρώσουν ηλεκτρονικά τη φόρμα:

https://forms.gle/LSzvEG9uxLsFpfBC9  

Στους συμμετέχοντες θα διανεμηθούν μπλουζάκια, τα οποία θα παραλάβουν από το Γυμναστήριο της οδού Κολοκοτρώνη (οδός Κολοκοτρώνη & Τσαλή, Εύοσμος) την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου από τις 8:00-19:00.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Δήμος Κορδελιού Ευόσμου
Διεύθυνση Αθλητισμού Πολιτισμού
Email:
athlitismos@kordelio-evosmos.gr
Τ: 2310 574155, 2310 700082, 2310 705442

pdf Χάρτης διαδρομής

Από την ιστοσελίδα του δήμου Κορδελιού Ευόσμου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ