Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΠότε θα γίνει η βιοκλιματική αναβάθμιση των πάρκων Ελπίδας και Σμύρνης;

Πότε θα γίνει η βιοκλιματική αναβάθμιση των πάρκων Ελπίδας και Σμύρνης;

Κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κορδελιού Ευόσμου της 31ης Αυγούστου 2022, ο δημοτικός σύμβουλος Νίκος Ζυγάς ρώτησε σε τι στάδιο βρίσκεται η βιοκλιματική αναβάθμιση των πάρκων Ελπίδας και Σμύρνης, εάν αυτά τα έργα προχωρούν ή απεντάχθηκαν, γιατί ενώ η διοίκηση Μανδαλιανού τα διαλάλησε με τυμπανοκρουσίες έχει πέσει σιγή και δεν φαίνεται καμία εξέλιξη.

Είπε συγκεκριμένα ο κύριος Ζυγάς:

«Για εκείνα τα πάρκα τα διαβόητα, το πάρκο της Ελπίδας, εκείνες οι μελέτες, εκείνες οι χρηματοδοτήσεις που γίνανε. Τι έγινε και δεν ακούγεται τίποτα; Γιατί είχατε διαλαλήσει σε όλο το πολεοδομικό συγκρότημα ότι αλλάζει και αναβαθμίζεται βιοκλιματικά η περιοχή της Ελπίδας, το πάρκο της Ελπίδας. Τι έγινε; Σίγαση. Δεν ακούγεται τίποτα. Προχωράνε αυτά τα έργα ή απεντάχθηκαν; Θα τα δούμε ποτέ αυτά τα έργα ή ήταν μόνο για φωτογραφίες;»

Η απάντηση του δημάρχου Κλεάνθη Μανδαλιανού στον Νίκο Ζυγά ήταν η εξής:

«Για τα πάρκα Ελπίδας και Σμύρνης μπορώ να σας απαντήσω αναλυτικά. Υπάρχει ένα θέμα λιγάκι ιδιοκτησιακό σε κανα δυο σημεία. Θα σας απαντήσω αναλυτικά σε επόμενη συνεδρίαση».

Υπάρχει λοιπόν ένα θεματάκι λιγάκι ιδιοκτησιακό στα πάρκα. Άλλο ένα έργο της διοίκησης Μανδαλιανού στο οποίο υπάρχει ένα θεματάκι, όπως θεματάκι υπάρχει στο ΚΕΠ της Πολεοδομίας Ευόσμου, στους κόμβους της οδού 25ης Μαρτίου, στη μεταφορά της παράνομης χωματερής ογκωδών, στο άνοιγμα του πάρκινγκ της πλατείας Ελευθερίας και σε πολλά άλλα.

Και γι’ αυτό το θέμα όμως ο δήμαρχος θα απαντήσει σε προσεχή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Στη συνεδρίαση της 31ης Αυγούστου ο δήμαρχος παρέπεμψε πολλά θέματα για απάντηση στην επόμενη ή σε επόμενες συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου. Ίσως είναι αυτή μια νέα τακτική, όταν δεν μπορεί να παραπέμψει η διοίκηση τη συνεδρίαση για επόμενη ημερομηνία, να παραπέμπει τις απαντήσεις για τις επόμενες συνεδριάσεις.

Όσο για το πότε θα πραγματοποιηθεί η βιοκλιματική αναβάθμιση του πάρκων Ελπίδας και Σμύρνης, ο κύριος Ζυγάς θα πρέπει να υποθέτει πως είναι πολύ πιθανό να ενταχθεί στο μεγαλύτερο σχέδιο των πράσινων διαδρομών και των πράσινων αλόγων της διοίκησης Μανδαλιανού, το οποίο οπωσδήποτε χρειάζεται τέσσερις πέντε τετραετίες για να ολοκληρωθεί.

Κιμ. Ο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ