Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥ«Γιατί λέτε ψέματα στον κόσμο κύριε δήμαρχε;»

«Γιατί λέτε ψέματα στον κόσμο κύριε δήμαρχε;»

Κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κορδελιού Ευόσμου της 31ης Αυγούστου 2022, ο δημοτικός σύμβουλος και υποψήφιος δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου Βασίλης Ανδρεάδης απευθύνθηκε προσωπικά στο δήμαρχο Κλεάνθη Μανδαλιανό και τον ρώτησε:

«Γιατί λέτε ψέματα στον κόσμο; Πραγματικά είναι τρομερό αυτό. Διαβάζω δική σας ανάρτηση η οποία γράφει: “Η δέσμευσή μας απέναντι στην εκπαιδευτική κοινότητα τηρείται βάσει του αρχικού σχεδιασμού και ήδη έχουν ολοκληρωθεί όλες οι απαραίτητες εργασίες σε 76 από τα 107 σχολεία του δήμου μας, ανέφερε ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου κύριος Κλεάνθης Μανδαλιανός”».

Ο κύριος Ανδρεάδης συνέχισε λέγοντας πως αυτές οι εργασίες έγιναν με βάσει το πρόγραμμα «Φιλόδημος» με αριθμό μελέτης 15 του 2018. «Ποιος είναι ο αρχικός σχεδιασμός που είχατε το 2018;», ρώτησε ξανά το δήμαρχο ο Βασίλης Ανδρεάδης και συνέχισε λέγοντας «Μην κοροϊδεύετε τον κόσμο».

Αυτό που έκανε η διοίκηση Μανδαλιανού ήταν να υλοποιήσει ένα έργο που σχεδιάστηκε από τη διοίκηση Σούλα, αφού το 2018 ήταν δήμαρχος ο Πέτρος Σούλας και όχι ο Κλεάνθης Μανδαλιανός.

Η απάντηση του δημάρχου ήταν πως ποτέ δεν υπήρξε ψεύτης και εξέφρασε τη λύπη του που άκουσε τέτοιο πράγμα από τον κύριο Ανδρεάδη γιατί γνωρίζονται από την παιδική τους ηλικία. Ο Κλεάνθης Μανδαλιανός συνέχισε λέγοντας πως η διοίκησή του δεν διεκδικεί δάφνες για πράγματα τα οποία προετοίμασαν άλλες διοικήσεις, αλλά διεκδικεί το μερίδιο που της αναλογεί για την υλοποίηση των έργων. Κατόπιν ο κύριος δήμαρχος τόνισε πως πρέπει να δοθούν συγχαρητήρια και στους δύο.

«Μια άστοχη διατύπωση δεν σημαίνει ότι είναι σχεδιασμένο ψέμα, γιατί με θίγει προσωπικά και λυπάμαι που το ακούω από το πρόσωπό σας», ολοκλήρωσε την απάντησή του στον Βασίλη Ανδρεάδη ο δήμαρχος. Προφανώς η άστοχη διατύπωση, στην οποία αναφέρθηκε ο δήμαρχος, ήταν η δήλωσή του την οποία διάβασε ο κύριος Ανδρεάδης.

Το πρόβλημα είναι πως έχουν μαζευτεί πολλές άστοχες διατυπώσεις από πλευράς διοίκησης του δήμου με τις οποίες πάντα οικειοποιείται τον σχεδιασμό της προηγούμενης διοίκησης και τον παρουσιάζει σαν δικό της.

Ο δήμαρχος λοιπόν, κατά τη δήλωσή του, δεν είναι ψεύτης, δεν διεκδικεί δάφνες άλλων και είναι χολωμένος με τον κύριο Ανδρεάδη γιατί είπε πως λέει ψέματα. Θέλουμε πολύ να τον πιστέψουμε το δήμαρχο αλλά πηγαίνουμε στο δημοσίευμα της ιστοσελίδας του δήμου, στο οποίο αναφέρθηκε ο Βασίλης Ανδρεάδης, και βλέπουμε, δέκα ημέρες μετά τη συνεδρίαση, να μην έχει αλλαχτεί τίποτα, γιατί προφανώς ο δήμαρχος δεν έδωσε τέτοια εντολή. Το δημοσίευμα με το οποίο ο κύριος δήμαρχος διεκδικεί τις δάφνες άλλων παραμένει το ίδιο, όπως ακριβώς το διάβασε ο κύριος Ανδρεάδης. Ίδιο κι απαράλλαχτο.

Κιμ. Ο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ