Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΠότε θα ανοίξει για τους μαθητές το κτήριο του 24ου Δημοτικού Σχολείου...

Πότε θα ανοίξει για τους μαθητές το κτήριο του 24ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου;

Μία εβδομάδα απέμεινε μόνο για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και το πώς θα ανοίξουν και το πώς θα λειτουργήσουν τρία σχολεία του δήμου Κορδελιού Ευόσμου δεν έχει ξεκαθαριστεί με αποκλειστική ευθύνη της διοίκησης Μανδαλιανού.

Η διοίκηση Μανδαλιανού αντί να φροντίσει να είναι έτοιμο το νεοανεγερθέν κτήριο του 24ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου για να λειτουργήσει με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, δημιουργούσε προβλήματα με κουβέντες για συστεγάσεις και μεταστεγάσεις. Ίσως ακριβώς γι’ αυτόν το λόγο δημιούργησε όλη αυτήν την αναταραχή. Για να κρύψει πίσω της το γεγονός ότι το 24ο δεν είναι έτοιμο να παραδοθεί, δεν έχει κανονικό ρεύμα, δεν έχει εξοπλισμό.

Για να παραδοθεί το κτήριο του 24ου θα πρέπει να γίνουν δοκιμές στις εγκαταστάσεις του. Αυτό απαιτεί κανονικό ρεύμα συγκεκριμένης τάσης και κανονική σύνδεση με νερό. Για να λειτουργήσει το κτήριο του 24ου χρειάζεται εξοπλισμός και αυτός δεν έχει έρθει ακόμη.

Η διοίκηση Μανδαλιανού αντί να πιέσει τους αρμόδιους ώστε το κτήριο να έχει κανονικές συνδέσεις ηλεκτροδότησης και υδροδότησης, να έχει θρανία, καρέκλες και ό,τι άλλο χρειάζεται, άνοιξε καβγά με την εκπαιδευτική κοινότητα για συστεγάσεις, μεταστεγάσεις και καταργήσεις σχολικών κτηρίων.

Το νεοανεγερθέν κτήριο του 24ου Δημοτικού Σχολείου δεν πρόκειται να είναι έτοιμο την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Αυτό είπε ο αντιδήμαρχος Παιδείας Γιώργος Σταυρίδης κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κορδελιού Ευόσμου της 31ης Αυγούστου 2022. 24ο, 19ο Δημοτικά Σχολεία Ευόσμου και Ειδικό Σχολείο Κορδελιού θα ξεκινήσουν τη χρονιά στα κτήρια που ήταν πέρυσι. Το πότε και ποιοι θα αλλάξουν κτήρια δεν το ξέρει κανείς. Ο δήμαρχος είπε πως το κτήριο θα είναι έτοιμο μέσα στο Σεπτέμβριο αλλά και ο δήμαρχος και οι αντιδήμαρχοι έχει αποδειχτεί πως δίνουν ημερομηνίες αποπεράτωσης έργων με μεγάλη ευκολία.

Μια χαρά τα κατάφερε για ακόμα μια φορά η διοίκηση Μανδαλιανού. Το μόνο που έκανε καλά και στην περίπτωση αυτού του συγκεκριμένου σχολικού κτηρίου ήταν η φωτογράφηση των μελών της κατά τη θεμελίωσή του. Από φωτογραφίες αυτή η διοίκηση άλλο τίποτα…

Ομάρ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ