Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΟ δήμος δεν πρέπει να πληρώνει έξοδα των υπαλλήλων του που αφορούν...

Ο δήμος δεν πρέπει να πληρώνει έξοδα των υπαλλήλων του που αφορούν δικές του υποθέσεις;

Στην Οικονομική Επιτροπή Κορδελιού Ευόσμου συζητήθηκε κατά τη συνεδρίαση της 30ης Αυγούστου 2022 θέμα αποζημίωσης του πρώην διευθυντή των Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου, Σωτήρη Παπανικολάου, που αφορά Νομική Υποστήριξη στο Ειδικό Τμήμα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης για την κλήση του σε απολογία για το διάστημα που ασκούσε καθήκοντα Διευθυντή των Τεχνικών Υπηρεσιών.

Υπήρχε παλιότερη απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής για το ίδιο θέμα περί μη καταβολής δαπάνης διότι όταν υπέβαλε την αίτηση ο πρώην διευθυντής των Τεχνικών Υπηρεσιών δεν είχε την υπαλληλική ιδιότητα γιατί είχε συνταξιοδοτηθεί. Στους εν ενεργεία υπαλλήλους καταβλήθηκε η αντίστοιχη δαπάνη.

Η Οικονομική Επιτροπή με αυτή της την απόφαση διόρθωσε μια αδικία, αφού ήταν λογικό να καταβάλει τη δαπάνη σε κάποιον που πήγε στη Δικαιοσύνη για υποθέσεις του δήμου και όχι για προσωπικές του υποθέσεις.

Την πρόταση για την καταβολή της δαπάνης καταψήφισε η δημοτική σύμβουλος Μαρία Πασχαλίδου.

Πιστεύει η κυρία Πασχαλίδου πως οι υπάλληλοι του δήμου, που πηγαίνουν στα Δικαστήρια για υποθέσεις του δήμου, θα πρέπει να πληρώνουν από την τσέπη τους τα έξοδα επειδή πήραν σύνταξη; Δηλαδή οι υπάλληλοι που πλησιάζουν στη σύνταξη θα πρέπει να ζούνε και με το φόβο πως ο δήμος δεν θα τους καταβάλει έξοδα που τον αφορούν, επειδή θα κάνουν το έγκλημα να συνταξιοδοτηθούν;

Περ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ