Παρασκευή, 24 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΟ λόγος του Δημοτικού Συμβουλίου Κορδελιού Ευόσμου και ο λόγος του δημάρχου...

Ο λόγος του Δημοτικού Συμβουλίου Κορδελιού Ευόσμου και ο λόγος του δημάρχου Δράμας

Το Δημοτικό Συμβούλιο Κορδελιού Ευόσμου εξέδωσε ομόφωνο ψήφισμα στήριξης του Αγροτικού Αστέρα Ευόσμου για την άνοδό του στη Super League 2.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Κορδελιού Ευόσμου εξέφρασε την άποψή του με βάση το πώς κατανοούν τα μέλη του το δίκιο της ομάδας του Ευόσμου που κέρδισε την άνοδό του με τον ιδρώτα των παιχτών του στους αγωνιστικούς χώρους χωρίς να αδικήσει καμία ομάδα ή να κάνει κάτι εις βάρος καμίας ομάδας.

Ο δήμαρχος Δράμας συγκάλεσε σύσκεψη φορέων και μετά από αυτήν έγινε διάβημα στην ΕΠΟ με το οποίο ζητείται να ανέβει ο Πανδραμαϊκός στη Super League 2 στη θέση του Αγροτικού Αστέρα.

Ο δήμαρχος Δράμας και όσοι πήραν μέρος σ’ αυτήν τη σύσκεψη εκφράζουν την άποψή τους για το πώς κατανοούν το δίκιο της ομάδας της Δράμας, ζητώντας να κερδίσει την άνοδο στα χαρτιά γιατί ο Αγροτικός Αστέρας δεν είχε εγγραφεί στο Μητρώο της ΓΓΑ, ενώ όμως αυτό δεν υπήρχε ως προϋπόθεση στην προκήρυξη του πρωταθλήματος από την ΕΠΟ, η οποία έχει αυτοδιοίκητο. Ο δήμαρχος Δράμας και οι φορείς που πήραν μέρος σ’ αυτήν τη σύσκεψη ζητούν να ισχύσει ο νόμος Αυγενάκη που έρχεται σε αντίθεση με το αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ.

Πέραν όμως του γεγονότος όσον αφορά το πώς κατανοούν τα δίκια των ομάδων τους από τη μια πλευρά το Δημοτικό Συμβούλιο Κορδελιού Ευόσμου και από την άλλη πλευρά ο δήμαρχος και φορείς της Δράμας, υπάρχει κι ένα σημαντικό στοιχείο στον τρόπο που προσεγγίζουν το θέμα.

Στο διάβημα του δημάρχου και των φορέων της Δράμας, εκτός των υπολοίπων, αναφέρεται και το εξής: «H  Άνοδος  του ΠANΔPAMAIKOY στη επαγγελματική κατηγορία είναι τεράστιας σημασίας για την Πόλη μας και γενικότερα  για την περιοχή της Δράμας με πολλαπλά αθλητικά και οικονομικά οφέλη».

Στο ψήφισμα στήριξης του Αγροτικού Αστέρα από το Δημοτικό Συμβούλιο Κορδελιού Ευόσμου δεν αναφέρονται πουθενά οικονομικοί λόγοι, αλλά ούτε κανένα μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου, ούτε και ο δήμαρχος δεν ανέφεραν κάτι τέτοιο κατά τη συνεδρίαση.

Το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Κορδελιού Ευόσμου έχει αναφορές στον ιδρώτα των παιχτών, στην ευγενή άμιλλα, στο αθλητικό ιδεώδες. Το διάβημα του δημάρχου και φορέων της Δράμας έχει αναφορά στα οικονομικά οφέλη της πόλης και της περιοχής τους.

Στην κρίση των φιλάθλων οι προσεγγίσεις των δύο πλευρών και σε συνέχεια το δίκιο των δύο ομάδων.

Νάκ.

Παραθέτουμε το διάβημα του δημάρχου και φορέων της Δράμας στην ΕΠΟ όπως αυτό δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα soccerplus.gr

«Σε κλίμα ενότητας  πραγματοποιήθηκε στις 25/8 στο γραφείο του Δημάρχου Δράμας Χριστόδουλου Μαμσάκου,  σύσκεψη φορέων για το θέμα του  Πανδραμαικού ΑΟ.

Ως γνωστόν  ο Πανδραμαϊκός έχει δικαιωθεί από το Διαιτητικό Δικαστήριο αναφορικά με το θέμα του Μητρώου του Αγροτικού Αστέρα και η ομάδα της Δράμας αναμένει να πάρει τη θέση της στη Super League 2.

Αν και βρισκόμαστε στα τέλη  Αυγούστου, η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία δεν έχει ξεκαθαρίσει το τι μέλει γενέσθαι για τον Πανδραμαϊκό και σε ποια κατηγορία θα αγωνίζεται τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Παπαεμμανουήλ, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου  ΑΜΘ κ. Παπαθεοδώρου , ο Δήμαρχος Προσοτσάνης κ. Αθανασιάδης  και εκπρόσωποι των Δημάρχων Δοξάτου και Παρανεστίου , εκπρόσωποι των βουλευτών Θεόφιλου Ξανθόπουλου και Χαράς Κεφαλίδου , ενώ τον Πανδραμαικό εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος κ. Κώστας Καίρης και το μέλος της ΕΕ  κ. Σάββας Κωνσταντινίδης.

Αποφασίστηκε να γίνει επίσημο διάβημα στον Πρόεδρο της ΕΠΟ και την Εκτελεστική Επιτροπή.

Επίσης αποφασίστηκε το όλο εγχείρημα της εντάξεως και της περαιτέρω διαδρομής της ΠΑΕ να είναι  υπό την σκέπη όλων των θεσμικών φορέων της περιοχής.

Να υπογραμμίσουμε ότι  κατά την διάρκεια της σύσκεψης, τηλεφωνικά παρενέβη  για το θέμα ο γνωστός  Δραμινός Καθηγητής Αθλητικού Δικαίου του Πανεπιστημίου του Λονδίνου Γρηγόρης Ιωαννίδης.

H  Άνοδος  του ΠANΔPAMAIKOY στη επαγγελματική κατηγορία είναι τεράστιας σημασίας για την Πόλη μας και γενικότερα  για την περιοχή της Δράμας με πολλαπλά αθλητικά και οικονομικά οφέλη.

Είναι αυτονόητη η στήριξή μας στο δίκαιο αίτημα της ομάδας μας,  σεβόμενοι την  ιστορία και προσφορά της ομάδας στην πόλη, την περιφέρεια και τον ελληνικό αθλητισμό.»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ