Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΗ παράταξη να ψηφίζει τους αντιδημάρχους

Η παράταξη να ψηφίζει τους αντιδημάρχους

Μία πρόταση που ακούσαμε από παλιό αυτοδιοικητικό, ο οποίος είπε πως θα τη θέσει στην παράταξη στην οποία θα συμμετάσχει, είναι τα μέλη της παράταξης να ψηφίζουν τους αντιδημάρχους και τα στελέχη που θα καταλάβουν θέσεις ευθύνης.

Είναι μια καλή πρόταση και μια καλή εξήγηση προς όσους θα λαμβάνουν μέρος στα ψηφοδέλτια. Με τον τρόπο αυτό θα αποφευχθούν πιέσεις προς τον υποψήφιο δήμαρχο για αντιδημαρχίες προκειμένου κάποιοι να θέσουν υποψηφιότητα μαζί του ως δημοτικοί σύμβουλοι.

Αυτή είναι μια δημοκρατική διαδικασία που προφυλάσσει τον δήμαρχο από πιέσεις. Πάνω απ’ όλα δεν αναγκάζει κάποιον υποψήφιο δήμαρχο να υπόσχεται τα πάντα στους πάντες.

Προβλήματα, βέβαια, θα δημιουργήσει η εφαρμογή αυτής της πρότασης αφού θα δημιουργήσει ομαδοποιήσεις στη διοικούσα παράταξη από την αρχή της θητείας της. Σάμπως όμως δεν υπάρχουν έτσι κι αλλιώς τέτοιες ομαδοποιήσεις;

Μπορούν στις παρατάξεις να γίνουν κι άλλες παρόμοιες προτάσεις προκειμένου αυτές να συγκροτηθούν στη βάση των κοινών στόχων και όχι στη βάση της διανομής των θέσεων. Στον ενιαίο δήμο Κορδελιού Ευόσμου αυτή η διανομή των θέσεων ήταν καταστροφική μέχρι τώρα.

Η πρόταση λοιπόν που σκέφτεται να κάνει παλιός αυτοδιοικητικός στη δική του παράταξη, είναι πολύ καλύτερη από την έως τώρα πρακτική που θέλει τον κάθε δήμαρχο να λειτουργεί ως πραματευτής ο οποίος παζαρεύει τις θέσεις ευθύνης.

Α.Π.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ