Παρασκευή, 26 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΠότε αποφασίστηκε να μπούνε κάμερες στην κεντρική πλατεία Ευόσμου;

Πότε αποφασίστηκε να μπούνε κάμερες στην κεντρική πλατεία Ευόσμου;

Με αφορμή το απαράδεκτο γεγονός του ξυλοδαρμού του εκτός υπηρεσίας αστυνομικού από ανήλικους στην κεντρική πλατεία Ευόσμου, όπου βρίσκεται το δημαρχείο του δήμου Κορδελιού Ευόσμου, διαβάζουμε δηλώσεις στην ειδησεογραφική ιστοσελίδα grtimes.gr του Κοινοτικού Συμβούλου Ευόσμου Σωκράτη Πασχαλέρη. Ο κύριος Πασχαλέρης δηλώνει τα εξής:

«Είναι απαραίτητη η καθημερινή Αστυνομική δύναμη στην πλατεία και γενικότερα στο κέντρο του Ευόσμου, διότι οι περιπολίες ιδίως στην πλατεία πραγματοποιούνται μόνο την Παρασκευή και το Σάββατο και συγκεκριμένες ώρες της ημέρας. Αυτά τα σημεία χρειάζονται 24ωρη φύλαξη για να σταματήσουν αυτά τα περιστατικά βίας. Επίσης, στο Δημοτικό Συμβούλιο έχει ψηφιστεί εδώ και αρκετούς μήνες η τοποθέτηση καμερών στην πλατεία Ευόσμου, ωστόσο δεν έχουν γίνει κινήσεις για την τοποθέτησή τους».

Τη δήλωση του κυρίου Πασχαλέρη αναπαράγει το ethnos.gr. Δεν αναζητήσαμε να βρούμε εάν υπάρχει αναπαραγωγή της συγκεκριμένης δήλωσης και από άλλα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Αναρωτιόμαστε, πότε το Δημοτικό Συμβούλιο Κορδελιού Ευόσμου αποφάσισε την τοποθέτηση καμερών στην πλατεία δημαρχείου; Τέτοια απόφαση δεν έχει ληφθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο αλλά ούτε ποτέ τέθηκε τέτοιο ζήτημα. Πώς ο κύριος Πασχαλέρης ισχυρίζεται ότι δεν έχουν τοποθετηθεί κάμερες στην πλατεία, ενώ το Δημοτικό Συμβούλιο έλαβε τέτοια απόφαση και μάλιστα εδώ και αρκετούς μήνες; Από που και ως που ο κύριος Πασχαλέρης είπε τέτοιο πράγμα;

Αυτό που έχει ζητήσει το Δημοτικό Συμβούλιο Κορδελιού Ευόσμου και αυτό που έχει ζητηθεί κατά καιρούς από τις παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου είναι η στελέχωση και ενίσχυση του Αστυνομικού Τμήματος Ευόσμου και η αύξηση των περιπολιών σε όλες τις περιοχές του δήμου που υπάρχει τέτοια ανάγκη. Αυτό έχει ζητήσει το Δημοτικό Συμβούλιο. Δεν είναι δυνατόν στο δεύτερο μεγαλύτερο δήμο της Βόρειας Ελλάδας το Αστυνομικό Τμήμα να είναι υποστελεχωμένο. Αυτά έχουν συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο Ευόσμου αλλά σε αυτά δεν αναφέρθηκε ο κύριος Πασχαλέρης.

Στην πλατεία δημαρχείου Κορδελιού Ευόσμου κάποιες ώρες υπάρχουν αστυνομικές περιπολίες. Κατά τις ώρες εκείνες δεν υπάρχει καμία παραβατική συμπεριφορά. Είναι ξεκάθαρο πως αυτό που χρειάζεται είναι ενίσχυση του Αστυνομικού Τμήματος Ευόσμου και ενίσχυση των περιπολιών.

Αναμένουμε να μάθουμε από τον κύριο Πασχαλέρη τον αριθμό της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Κορδελιού Ευόσμου στην οποία αναφέρεται και βάσει της οποίας αποφασίστηκε η τοποθέτηση καμερών στην πλατεία του Ευόσμου.

Χ.Κ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ