Παρασκευή, 26 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΜπορεί ο πρόεδρος του Πανδραμαϊκού να προαναγγέλλει σκληρότατες τιμωρίες;

Μπορεί ο πρόεδρος του Πανδραμαϊκού να προαναγγέλλει σκληρότατες τιμωρίες;

Διαβάζουμε στο sportstonoto.gr δήλωση του προέδρου του Πανδραμαϊκού και δεν πιστεύουμε στα μάτια μας.

Αφού πρώτα αναφέρεται στις αποφάσεις του Ανώτατου Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ και της Επιτροπής Δεοντολογίας και Συμμόρφωσης της ΕΠΟ, σχετικά με την άνοδο στη Super League 2 του Πανδραμαϊκού και όχι του Αγροτικού Αστέρα, συνεχίζει ανακοινώνοντας «ότι οτιδήποτε άλλο είναι Παράνομο, σκανδαλώδες και συνεπώς θα οδηγήσει σε διώξεις με σκληρότατες και παραδειγματικές τιμωρίες των μελών εκείνων της εκτελεστικής επιτροπής που θα αντιταχθούν στην νομιμότητα, διαπράττοντας παράβαση καθήκοντος και ατιμία ενδεχομένως και με ΔΟΛΟ!»

Δεν θα ασχοληθούμε με το πόσο έντιμο είναι κάποια ομάδα να διεκδικεί την άνοδό της στα χαρτιά στη θέση μιας άλλης ομάδας που τερμάτισε 15 βαθμούς μπροστά της κι αυτό όχι γιατί χρησιμοποίησε κάποιον παίχτη που δεν έπρεπε να αγωνιστεί, όχι γιατί έκανε ενέργειες με τις οποίες αλλοίωσε το αποτέλεσμα αγώνα ή αγώνων, αλλά γιατί δεν ενεγράφη στο Μητρώο της ΓΓΑ. Ο Πανδραμαϊκός σαφώς και είχε το δικαίωμα να προσφύγει αφού του το δίνει ένας νόμος που δεν εναρμονίζεται με τους όρους και τις προϋποθέσεις συμμετοχής στα πρωταθλήματα της ΕΠΟ.

Έχει νόμιμο δικαίωμα λοιπόν ο Πανδραμαϊκός και ο πρόεδρός του να προσφύγουν και να ζητούν την άνοδο της ομάδας στα χαρτιά, βάσει του νόμου. Από αυτό το σημείο όμως μέχρι το σημείο ο πρόεδρος του Πανδραμαϊκού να προαναγγέλλει σκληρότατες και παραδειγματικές τιμωρίες, η απόσταση είναι τεράστια. Σκληρότατες και παραδειγματικές τιμωρίες δεν επιβάλουν ούτε οι δικαστές από τα σπίτια τους και με δηλώσεις, πολύ περισσότερο δεν επιβάλουν οι γιατροί. Σκληρότατες τιμωρίες επιβάλλουν τα δικαστήρια. Αυτό ισχύει ακόμη σ’ αυτήν τη χώρα.

Αυτό που έχει δικαίωμα να κάνει ο κύριος πρόεδρος του Πανδραμαϊκού, είναι να προσφύγει στη Δικαιοσύνη, εφόσον θεωρεί ότι αδικείται. Ούτε ο Πανδραμαϊκός ούτε ο πρόεδρός του δεν μπορούν να προαναγγέλλουν σκληρότατες και παραδειγματικές τιμωρίες των μελών εκείνων της Εκτελεστικής Επιτροπής που θα αντιταχθούν στη νομιμότητα, όπως ο ίδιος ο πρόεδρος την ορίζει. Στην Ελλάδα υπάρχει το δικαίωμα κριτικής ακόμα και των αποφάσεων της Δικαιοσύνης, πλην όμως για τις οποιεσδήποτε διαφορές αποφασίζει η Δικαιοσύνη και όχι κάποιο από τα μέρη που προσφεύγουν σ’ αυτήν.

Ο Πανδραμαϊκός, λοιπόν, και ο πρόεδρός του μπορούν να προειδοποιούν πως θα προσφύγουν στη Δικαιοσύνη εάν δεν γίνει αυτό που οι ίδιοι θεωρούν νόμιμο ή έστω είναι νόμιμο. Δεν μπορούν όμως να προαναγγέλλουν σκληρότατες και παραδειγματικές τιμωρίες. Εκτός και αν έχουν σκοπό να στήσουν λαϊκό δικαστήριο στην πλατεία της Δράμας και με κάποιον τρόπο να επιβάλουν την προειλημμένη απόφασή του.

Νάκ.

ΥΓ. Το πόσο σύμφωνο με το πνεύμα του νόμου είναι να ανεβεί στη Super League 2 ο Πανδραμαϊκός μαζί με άλλες ομάδες από τις οποίες κάποιες έχουν ακριβώς το ίδιο πρόβλημα με τον Αγροτικό Αστέρα, αλλά κανένας δεν προσέφυγε εναντίον τους, αυτό μέχρι τώρα δεν το έχει πει κανείς. Το πόσο λογικό και το πόσο ηθικό είναι, δεν τίθεται καν σε συζήτηση.

Παρέμβαση του προέδρου του Αγροτικού Αστέρα στο Δημοτικό Συμβούλιο Κορδελιού Ευόσμου
Ομόφωνο ψήφισμα του ΔΣ Κορδελιού Ευόσμου για τον Αγροτικό Αστέρα
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ