Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕ όχι και πέσαμε να βγάλουμε τα μάτια του δημάρχου Μανδαλιανού…

Ε όχι και πέσαμε να βγάλουμε τα μάτια του δημάρχου Μανδαλιανού…

Σχολίασε κάποιος αναγνώστης στο facebook ότι θέλουμε να επαναφέρουμε στο δήμο τα λαμόγια γιατί μας έλειψαν και γι’ αυτό προσπαθούμε να βγάλουμε τα μάτια ενός καθαρού ανθρώπου, του Κλεάνθη Μανδαλιανού.

Προφανώς ο αναγνώστης, που έγραψε αυτό το σχόλιο, άρχισε να διαβάζει την «Αγκίδα» τους τελευταίους μήνες και δεν γνωρίζει πως η εφημερίδα και στήριξε τη διοίκηση Μανδαλιανού στα πρώτα της βήματα και έγραψε ευθέως ότι θα στηρίξει το νέο δήμαρχο με τους νέους ανθρώπους της νέας διοίκησης για να πάνε ένα βήμα μπροστά το δήμο.

Από τότε κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι και δυστυχώς κύλησε ανάποδα. Ο νέος δήμαρχος με τη νέα διοίκησή του:

  • Δεν έκαναν τίποτα για τη δυσοσμία. Όχι μόνο αυτό αλλά Μεγάλη Πέμπτη του 2021 έλαβαν χορηγία, μέσω της Οικονομικής Επιτροπής, από την Elpedison, ενώ υπήρχε ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου να μην λαμβάνονται χορηγίες από τον όμιλο ΕΛΠΕ μέχρι την επίλυση του προβλήματος της δυσοσμίας.
  • Προσπαθούν να κάνουν νέες μετρήσεις για τη δυσοσμία, αντί να πιέσουν τη βιομηχανία να λύσει το πρόβλημα.
  • Προσπάθησαν να απεμπολήσουν τα ιδιοκτησιακά δικαιώματα του δήμου επί του Θεματικού Ευρυζωνικού Πάρκου Νεολαίας Ελευθερίου Κορδελιού (ΘΕΠΑΝ), γιατί έλεγαν πως δεν εύρισκαν στοιχεία ότι το ακίνητο ανήκει στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου, ενώ τα στοιχεία υπήρχαν στο δήμο. Από τα στοιχεία προέκυψε πως στελέχη της παράταξης Μανδαλιανού γνώριζαν ότι το ακίνητο ανήκει στο δήμο.
  • Προσπάθησαν από πάνω να πληρώσουν και ενοίκιο για το ΘΕΠΑΝ, για ένα ακίνητο που ανήκει στο δήμο και για κτήρια που χτίστηκαν στο χώρο από το δήμο.
  • Προσπάθησαν να πληρώσουν ενοίκιο για τα γήπεδα που έφτιαξε ο δήμος στο στρατόπεδο Παπακυριαζή και μάλιστα δυσφήμισαν την αντιπολίτευση επειδή δεν στήριζε αυτή τους την επιλογή. Τελικά, μετά τη σθεναρή αντίδραση της αντιπολίτευσης, τα γήπεδα δόθηκαν δωρεάν στο δήμο.
  • Επί μήνες αρνούνταν να δώσουν τις οικοδομικές άδειες οι οποίες δεν δίνονταν με επίκληση της οδηγίας SEVESO και ενώ υπήρχε ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, την οποία η διοίκηση ζήτησε και έλαβε.
  • Προσπάθησαν, παρά την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, να προσλάβουν τις σχολικές καθαρίστριες με 5ωρη και όχι με πλήρη απασχόληση.
  • Δεν έκαναν ουσιαστικά καμία ενέργεια για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Ούτε μια καμπάνια για τον εμβολιασμό, ενώ πολλές φορές η αντιπολίτευση έθεσε το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο.
  • Προσπαθούν με το έτσι θέλω να συστεγάσουν το 24ο με το 19ο Δημοτικά Σχολεία Ευόσμου, καταργώντας ένα σχολικό κτήριο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στη Νέα Πολιτεία του Ευόσμου, σε μια περιοχή, δηλαδή, που χρειάζονται κι άλλα.
  • Διέλυσαν τη Φιλαρμονική του δήμου.

Δυστυχώς, κατά την τρίχρονη διοίκηση της παράταξης Μανδαλιανού δημιουργήθηκε μακρύς κατάλογος με τα παραπάνω και με άλλα. Ε όχι λοιπόν και πέσαμε να βγάλουμε τα μάτια του κυρίου Μανδαλιανού. Αυτό δεν χρειάζεται να το επιδιώξουν ούτε οι εχθροί του, αφού ο δήμαρχος φροντίζει να το κάνει μόνος του.

Ο αναγνώστης, λοιπόν, που έγραψε πως προσπαθούμε να βγάλουμε τα μάτια του δημάρχου Μανδαλιανού, επειδή του ασκούμε κριτική, μάλλον άρχισε να διαβάζει την «Αγκίδα» το τελευταίο διάστημα, που και πάλι ότι θετικό κάνει η διοίκηση ή μέλη της διοίκησης το γράφουμε αμέσως.

Εκτός και αν ο αναγνώστης δεν κατοικεί στο δήμο ή δεν ασχολείται με τα όσα γίνονται στο δήμο κι έτσι δεν ξέρει τα «κατορθώματα» της διοίκησης. Εάν πάλι ο αναγνώστης κατοικεί στο δήμο και γνωρίζει τα «κατορθώματα» της διοίκησης, αλλά θέλει την «Αγκίδα» λιβανιστήρι του δημάρχου, ας ψάξει αλλού. Άλλωστε η διοίκηση Μανδαλιανού δεν χρειάζεται λιβανιστήρια. Έχει τον kostas papaioannou!

Βασίλης Κιμ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ