Παρασκευή, 26 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΠαρέμβαση του προέδρου του Αγροτικού Αστέρα στο Δημοτικό Συμβούλιο Κορδελιού Ευόσμου

Παρέμβαση του προέδρου του Αγροτικού Αστέρα στο Δημοτικό Συμβούλιο Κορδελιού Ευόσμου

Παρέμβαση στη διαδικτυακή έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κορδελιού Ευόσμου που πραγματοποιήθηκε αποκλειστικά για τον Αγροτικό Αστέρα έκανε ο πρόεδρος της ομάδας, ο οποίος είπε τα παρακάτω:

  • Κάθε χρόνο τέτοια εποχή η αρμόδια ποδοσφαιρική αρχή θέτει στις ομάδες κάποιους όρους και κάποιες προϋποθέσεις για να συμμετάσχουν στο πρωτάθλημα. Η αρμόδια ποδοσφαιρική αρχή στέλνει μια προκήρυξη η οποία συνοδεύεται με παράβολο. Αν η ομάδα έχει τις προϋποθέσεις, πληρώνει το παράβολο και συμμετέχει στο πρωτάθλημα.
  • Η παραπάνω διαδικασία έγινε και πέρσι. Ο Αγροτικός Αστέρας έστειλε τα χαρτιά που του ζητήθηκαν, πλήρωσε το παράβολο, η αρμόδια ποδοσφαιρική αρχή τα δέχτηκε και τοποθέτησε την ομάδα στην κλήρωση. Η ομάδα έφτασε τελικά να ανεβεί στη Super League
  • Αφού ο Αγροτικός Αστέρας έκανε όλες τις ενέργειες που του ζητήθηκαν για να συμμετάσχει στο πρωτάθλημα και αφού κέρδισε την άνοδο, του είπαν πως έπρεπε να είναι γραμμένος και στο Μητρώο της ΓΓΑ. Αυτό όμως δεν ήταν προϋπόθεση για τη συμμετοχή του.
  • Η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού δεν έχει καμία σχέση με την ΕΠΟ. Άλλη νομοθεσία στη μία και άλλη στην άλλη. Ο Αγροτικός Αστέρας ακολούθησε τη νομοθεσία και τους κανόνες της ΕΠΟ, αφού αυτή είναι αρμόδια για τη διεξαγωγή του πρωταθλήματος.
  • Το Μητρώο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού είναι ακόμη ανοιχτό γιατί πολλές ομάδες δεν εγγράφηκαν σ’ αυτό. Ο Αγροτικός Αστέρας πλέον είναι γραμμένος σ’ αυτό. Πώς μπορούν να του αρνηθούν τη συμμετοχή στη Super League 2;
  • Ο Αγροτικός Αστέρας έκανε νομικές ενέργειες από την ώρα που ενημερώθηκε γιατί ενώ ο Πανδραμαϊκός ενεργούσε από την αρχή της χρονιάς για το ζήτημα εγγραφής του Αγροτικού Αστέρα στο Μητρώο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, η ΕΠΟ δεν ενημέρωσε τον Αγροτικό Αστέρα.

Το λόγο πήρε κατόπιν ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Γιάννης Καμαρινός, ο οποίος τόνισε πως είναι δίκαιο το αίτημα του Αγροτικού Αστέρα και ότι η ομάδα για μία ακόμα φορά αδικείται και μαζί με την ομάδα πάλι αδικείται ολόκληρη η περιοχή. Ο Γιάννης Καμαρινός επισήμανε πως θα μπορούσαν να γίνουν κάποιες κινητοποιήσεις αλλά δυστυχώς επειδή διανύουμε περίοδο διακοπών κάτι τέτοιο είναι δύσκολο, γι’ αυτό το καλύτερο που έχει να κάνει ο δήμος στην παρούσα στιγμή είναι να στείλει στους αρμόδιους φορείς το ψήφισμα που τέθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Μετά τον Γιάννη Καμαρινό το λόγο έλαβε ο δημοτικός σύμβουλος Λεωνίδας Ναθαναηλίδης ο οποίος υπογράμμισε πως η παράταξή του πήρε την πρωτοβουλία να καταθέσει το ψήφισμα για τον Αγροτικό Αστέρα μέσα στο καλοκαίρι, μόλις έμαθαν την αδικία σε βάρος του Αγροτικού Αστέρα, αφουγκραζόμενοι την αγωνία του συλλόγου. Ο κύριος Ναθαναηλίδης συνέχισε λέγοντας πως ο καθένας μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο θα έκανε το ίδιο, ενώ ευχαρίστησε τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου που συμπλήρωσε το ψήφισμα και με άλλα εμπεριστατωμένα στοιχεία. Τέλος ο δημοτικός σύμβουλος ζήτησε να αποσταλεί το ψήφισμα όχι μόνο στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, αλλά επιπλέον σε όλα τα κόμματα και στον ίδιο τον πρωθυπουργό για να γνωρίζουν την αδικία που πάει να διαπραχθεί σε βάρος της ομάδας του δήμου.

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου έκανε δεκτή την πρόταση του Λεωνίδα Ναθαναηλίδη για τους παραλήπτες του ψηφίσματος. Το ψήφισμα εγκρίθηκε ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο Κορδελιού Ευόσμου.

Τα. Σ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ