Παρασκευή, 26 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΠου βρήκε ο κύριος Αμανατιάδης το έγγραφο του Διονυσίου Α΄ εάν αυτό...

Που βρήκε ο κύριος Αμανατιάδης το έγγραφο του Διονυσίου Α΄ εάν αυτό δεν υπάρχει στο δήμο;

Ο πρώην δήμαρχος του πρώην δήμου Ελευθερίου Κορδελιού και νυν δημοτικός σύμβουλος Κορδελιού Ευόσμου, Στάθης Καϊτετζίδης, αναφέρθηκε, κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κορδελιού Ευόσμου της 27ης Ιουλίου 2022, στο έγγραφο του μακαριστού Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, το οποίο είχε παρουσιάσει ο αντιδήμαρχος Οικονομικών, Κώστας Αμανατιάδης, στην προηγούμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 6ης Ιουλίου 2022.

Στο έγγραφο, με ημερομηνία 12 Μαΐου 1995, ο μακαριστός Μητροπολίτης Διονύσιος Α΄ δήλωνε σαφώς και κατηγορηματικώς ότι το ακίνητο του Θεματικού Ευρυζωνικού Πάρκου Νεολαίας Ελευθερίου Κορδελιού ανήκει ιδιοκτησιακά στην Εκκλησία και όχι στον πρώην δήμο Ελευθερίου Κορδελιού. Παρουσιάζοντας το συγκεκριμένο έγγραφο ο κύριος Αμανατιάδης θέλησε να καταρρίψει τα όσα έλεγε ο κύριος Καϊτετζίδης περί της κουβέντας του Διονυσίου Α΄, κατά τη διάρκεια Λειτουργίας στις 5 Αυγούστου 1995, ότι το ΘΕΠΑΝ (παλιά κοιμητήρια Ελευθερίου Κορδελιού) ανήκει στο δήμο.

Ο κύριος Καϊτετζίδης είπε πως γνωρίζει από που πήρε ο κύριος Αμανατιάδης αυτό το έγγραφο γιατί στα αρχεία του δήμου δεν υπάρχει και τον ρώτησε αν τον ενημέρωσαν ότι αυτό το έγγραφο επιστράφηκε ως απαράδεκτο. Ο πρώην δήμαρχος ρώτησε επίσης τον αντιδήμαρχο Οικονομικών αν δεν του κάνει εντύπωση πως σ’ αυτό το έγγραφο δεν αναφέρεται καθόλου η συμβολαιογραφική δήλωση, σύμφωνα με την οποία το ΘΕΠΑΝ (παλιά κοιμητήρια Ελευθερίου Κορδελιού) ανήκουν στην Εκκλησία. Ο κύριος Καϊτετζίδης ανέφερε επίσης ότι τη συναίνεση από την Εκκλησία την πήρε ο πρώην δήμος Ελευθερίου Κορδελιού στις 5 Αυγούστου 1996, 14 μήνες μετά από αυτό το έγγραφο.

Στην τοποθέτησή του ο κύριος Αμανατιάδης δεν είπε τίποτα για όλα τα παραπάνω. Δηλαδή το έγγραφο αυτό δεν το βρήκε ο αντιδήμαρχος Οικονομικών στο πρωτόκολλο του δήμου; Ποιος του το έδωσε δηλαδή; Η Εκκλησία; Εάν ο Κώστας Αμανατιάδης δεν ξέχασε να αναφερθεί στο θέμα και σώπασε επειδή ο κύριος Καϊτετζίδης είπε την αλήθεια, τότε υπάρχει πρόβλημα και υπάρχει πρόβλημα διότι το έγγραφο δεν δηλώθηκε ότι έφτασε επίσημα στο δήμο. Δηλαδή το έγγραφο βρέθηκε ως διαρροή στα χέρια του κυρίου Αμανατιάδη για να αποδομηθεί ο κύριος Καϊτετζίδης;

Το έγγραφο αυτό επίσης είχε και το σοβαρότατο πρόβλημα το οποίο ανέφερε ο Στάθης Καϊτετζίδης και αυτό ήταν πως δεν ανέφερε τη συμβολαιογραφική δήλωση βάση της οποίας το ΘΕΠΑΝ ανήκε στην Εκκλησία. Η απουσία αναφοράς του εγγράφου στη συμβολαιογραφική δήλωση δείχνει πως η Εκκλησία δεν ήθελε να αναφερθεί σ’ αυτό διότι γνώριζε πολύ καλά ότι αυτό δεν θα είχε καμιά ισχύ εάν το Ελληνικό Δημόσιο και ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου ασκούσαν τα δικαιώματά τους επί του νόμιμου τίτλου ιδιοκτησίας του ακινήτου.

Βέβαια, εάν δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης δεν αναζητούσαν έγγραφα, εάν δεν έρχονταν στο φως της δημοσιότητας ο τίτλος κυριότητας του ακινήτου και άλλα έγγραφα που αποδείκνυαν ότι το ΘΕΠΑΝ ανήκει στο Ελληνικό Δημόσιο και σε προέκταση στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου και εάν η κουβέντα έμενε στα όσα είπε ο κύριος Καϊτετζίδης περί των δηλώσεων του μακαριστού Διονυσίου Α΄, τότε θα εμφανιζόταν αυτό το έγγραφο του μακαριστού Διονυσίου Α΄ από την Εκκλησία και θα ίσχυε πανηγυρικά το «Verba volant, scripta manent». Όσο για το γεγονός ότι η παραδοχή του Διονυσίου Α΄ πως το ακίνητο ανήκει στο δήμο ήρθε 14 μήνες μετά από το έγγραφο, δεν θα είχε καμία σημασία αφού τα έγγραφα δεν αναιρούνται με λόγια αλλά με νέα έγγραφα.

Βασίλης Κιμ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ