Τρίτη, 25 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΟ ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ - ΕΥΟΣΜΟΥ ΠΡΟΧΩΡΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΛΗΨΗ 96 ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ ΠΛΗΡΟΥΣ...

Ο ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ – ΕΥΟΣΜΟΥ ΠΡΟΧΩΡΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΛΗΨΗ 96 ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ ΠΛΗΡΟΥΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ

Ο ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ – ΕΥΟΣΜΟΥ ΠΡΟΧΩΡΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΛΗΨΗ 96 ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ ΠΛΗΡΟΥΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ, ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗ ΣΤΑΘΕΡΗ ΚΑΙ ΠΛΗΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ
Με γνώμονα την υγεία και την ασφάλεια της μαθητικής και εκπαιδευτικής κοινότητας, ο Δήμος Κορδελιού – Εύοσμου πιστός στις δεσμεύσεις του προχωρά για το διδακτικό έτος 2022-23 στην πρόσληψη 96 σχολικών καθαριστριών πλήρους απασχόλησης για τα 117 σχολεία του Ευόσμου και του Κορδελιού, καλύπτοντας την επιπλέον δαπάνη από ίδιους πόρους.
Ξεπερνώντας τους γραφειοκρατικούς περιορισμούς που δημιουργούσαν τροχοπέδη για την ταχύτερη υλοποίηση του σχεδίου προσλήψεων, η δημοτική αρχή αποδεικνύει ότι βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων.
Πρόθεση του Δημάρχου ήταν εξ΄ αρχής η δημιουργία σταθερών σχέσεων εργασίας για το προσωπικό της σχολικής καθαριότητας, χωρίς να υπάρξει μείωση του αντίστοιχου αριθμού των εργαζομένων, όπως είχε ψηφιστεί από τη διοικούσα παράταξη στο διοικητικό συμβούλιο.
Τα όποια εμπόδια ξεπεράστηκαν χάρη στη δυνατότητα που έδωσε και το νέο θεσμικό πλαίσιο για τη διαχείριση πόρων, επιβεβαιώνοντας τη βούληση της διοίκησης για προσλήψεις πλήρους εργασίας, όπως άλλωστε αυτή είχε εκφραστεί σε ανύποπτο χρόνο και από τον Αντιδήμαρχο Παιδείας – Δια Βίου Μάθησης, Γιώργο Σταυρίδη.
Σημειώνεται ότι με απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών, για την καθαριότητα των σχολείων στο Δήμο Κορδελιού – Ευόσμου προβλέπονται για φέτος 483 ανθρωποώρες εργασίας ημερησίως, οι οποίες ουσιαστικά αντιστοιχούν σε μόλις 74 συμβάσεις πλήρους απασχόλησης (6,5 ώρες εργασίας ημερησίως).
Η δημοτική αρχή αυξάνει τις ημερήσιες ανθρωποώρες στη σχολική καθαριότητα σε 624, οι οποίες μεταφράζονται σε 96 συμβάσεις πλήρους εργασίας, καλύπτοντας την επιπλέον δαπάνη από ίδιους πόρους (συνολικού ύψους 131.167,20 ευρώ για το τρέχον έτος) και δρομολογεί άμεσα τη σχετική διαδικασία για την προκήρυξη και την πρόσληψη των 96 εργαζόμενων με σύμβαση Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου (ΙΔΟΧ) και πλήρες ωράριο, ώστε να αναλάβουν έγκαιρα τα καθήκοντά τους, από 1 Σεπτεμβρίου 2022 μέχρι και 30 Ιουνίου 2023, στην καθαριότητα των σχολικών χώρων (αίθουσες διδασκαλίας, εργαστήρια, τουαλέτες, κοινόχρηστους χώρους κλπ).
Ο Δήμαρχος Κορδελιού – Ευόσμου, Κλεάνθης Μανδαλιανός, εξασφαλίζοντας την καθαριότητα όλων των σχολικών μονάδων και την εργασία όλων των εργαζομένων με πλήρεις αποδοχές και πλήρη ένσημα, τόνισε για την απόφαση που ελήφθη ομόφωνα από το δημοτικό συμβούλιο πώς: «Με αίσθημα ευθύνης μεριμνούμε για τις υγειονομικές συνθήκες στους σχολικούς χώρους, καταργώντας τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, διασφαλίζοντας παράλληλα ένα περιβάλλον φιλόξενο, ευχάριστο και ασφαλές για παιδιά και εκπαιδευτικούς». Όπως τόνισε ο κ. Μανδαλιανός: «Λύσαμε ένα θέμα που μας απασχολούσε επί μακρόν, αποδεικνύοντας αφενός ότι βρισκόμαστε στο πλευρό των εργαζομένων και αφετέρου ότι τηρούμε απαρέγκλιτα τις δεσμεύσεις μας. Η προστασία μαθητών, εκπαιδευτικών και άλλων εργαζόμενων στα σχολεία παραμένουν πρώτη προτεραιότητα. Άμεσα ξεκινούν οι διαδικασίες για την πρόσληψη των 96 σχολικών καθαριστριών ΙΔΟΧ πλήρους απασχόλησης, οι οποίες έρχονται να προστεθούν στις 20 σχολικές καθαρίστριες αορίστου χρόνου και τις 14 Κοινωφελούς Εργασίας του ΟΑΕΔ που ήδη εργάζονται στη δήμο. Υπηρετούμε με ευθύνη την τοπική κοινωνία και η εξασφάλιση της καθαριότητας στους σχολικούς χώρους είναι αυτονόητη και επιβεβλημένη».
Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Παιδείας – Δια βίου Μάθησης, Γιώργο Σταυρίδη, εάν κι εφόσον προκύψουν έκτακτες ανάγκες λόγω covid-19, θα προσληφθούν και επιπλέον σχολικές καθαρίστριες.
Από τη σελίδα στο facebook του δήμου Κορδελιού Ευόσμου
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ