Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΗ λειτουργία του 24ου Δημοτικού στο νέο του κτίριο να σημάνει την...

Η λειτουργία του 24ου Δημοτικού στο νέο του κτίριο να σημάνει την αναβάθμιση όλης της περιοχής

Πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο Κορδελιού Ευόσμου στις 28/7/22 παράσταση διαμαρτυρίας της Ένωσης Γονέων Κορδελιού Εύοσμου «Αριστοτέλης» παρουσία αντιπροσωπίας γονέων του 24ου και 19ου Δημοτικού Σχολείου Εύοσμου.

Ποτέ σε όλες τις προηγούμενες συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου με όλες τις προηγούμενες διοικήσεις δεν απαγορεύθηκε στους δημότες, που παραβρέθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο, να εκθέσουν το λόγο παρουσίας τους, να αναφερθούν στο πρόβλημα τους. Δεν αμφιβάλουμε ότι ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου εφάρμοζε τον κανονισμό. Αυτός ο κανονισμός όμως υπήρχε και πριν, ποτέ όμως δεν χρησιμοποιήθηκε για να φιμώσει την ελεύθερη έκφραση.
Ως Ένωση Γονέων, εκφράζοντας και τους Συλλόγους Γονέων του 24ου και του 19ου Δημοτικών Σχολείων Ευόσμου αλλά και το μεγαλύτερο μέρος της Εκπαιδευτικής κοινότητας, λέμε όχι στην εργαλειοποίηση των μαθητών του Ειδικού Σχολείου. Συμφωνούμε και ζητάμε την ΑΜΕΣΗ μεταφορά του ΕΕΕΕΚ Κορδελιού σε κατάλληλο χώρο. Η Το ΕΕΕΚ στο Κορδελιό, δεν διαθέτει δικό του κτήριο και λειτουργεί επί 18 συνεχή χρόνια από το 2004 σε ένα εντελώς ακατάλληλο, για Ειδικό Σχολείο, χώρο τρύπα στο ισόγειο και τον 1ο όροφο μιας πολυκατοικίας.
Ζητάμε στο νέο κτίριο, που κατασκευάστηκε δίπλα στο ΔΑΚ Ευόσμου, να στεγαστεί μόνο το 24ο Δημοτικό Σχολείο και στις επιπλέον αίθουσες διδασκαλίας που διαθέτει να απορροφηθούν μαθητές από όμορα Δημοτικά Σχολεία όπως το 6ο και το 16ο, τα οποία έχουν τάξεις που κάνουν μάθημα σε υπόγεια και κίμπο.
Η πρόταση της Ένωσης Γονέων είναι αυτή που αναβαθμίζει και το 24ο Δημοτικό Σχολείο Ευόσμου και τα όμορα Δημοτικά Σχολεία, είναι αυτή που αναβαθμίζει ένα μεγάλο κομμάτι της Νέας Πολιτείας. Φέρνει σε κανονικότητα μεγάλο αριθμό μαθητών που ξεπερνά τους 1.000 !!! Η πρόταση της διοίκησης Μανδαλιανού πηγαίνει την εκπαίδευση πολλά χρόνια πίσω.
Την πρόταση υποστήριξε στο Δημοτικό Συμβούλιο ο πρώην Δήμαρχος Κορδελιού Εύοσμου Πέτρος Σούλας, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γονέων Κεντρικής Μακεδονίας Θανάσης Κοκονάς, ο Πρόεδρος του Η΄Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Θανάσης Γαρούφας και ο Γραμματέας του Η΄Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Θεόδωρος Μπαλτάς, τους οποίους ευχαριστούμε θερμά.
Ανάρτηση της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Κορδελιού Ευόσμου “Αριστοτέλης” στη σελίδα της στο facebook
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ