Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΜε την «Κοινωνία Αξιών» υποψήφιος δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου ο Δημήτρης Χρήστου

Με την «Κοινωνία Αξιών» υποψήφιος δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου ο Δημήτρης Χρήστου

Με μια σύντομη συνέντευξή του στην «Αγκίδα» ο Δημήτρης Χρήστου, αντιδήμαρχος Οικονομικών Κορδελιού Ευόσμου με τη διοίκηση του Πέτρου Σούλα και πρόεδρος των ΚΑΠΗ και του Πνευματικού Κέντρου με τη διοίκηση του Δημήτρη Χατζηβρέττα στον πρώην δήμο Ευόσμου, έκανε γνωστό πως συγκροτήθηκε κίνηση πολιτών με το όνομα «Κοινωνία Αξιών» με την οποία θα κατέλθει ως υποψήφιος δήμαρχος στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές.

Αγκίδα: Κύριε Χρήστου, στο παρελθόν έχετε διατελέσει δημοτικός σύμβουλος και αντιδήμαρχος. Ποια είναι τα σχέδιά σας για τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές;

Δημήτρης Χρήστου: Θεωρώ ιδιαίτερη τιμή που γνωστοποιώ την υποψηφιότητά μου για τη θέση του δημάρχου Κορδελιού Ευόσμου στην «Αγκίδα». Όπως είπατε, διατέλεσα αντιδήμαρχος Οικονομικών τα τελευταία δύο χρόνια της διοίκησης του Πέτρου Σούλα. Θεωρώ πως εκείνη η διοίκηση του δήμου έθεσε τις βάσεις για μια μεγάλη ανοδική πορεία του δήμου. Όταν ανέλαβα υπήρχε άρνηση των επαγγελματιών να συνεργαστούν με το δήμο. Καταφέραμε σε σύντομο χρονικό διάστημα να αντιστρέψουμε αυτό το κλίμα, να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη των επαγγελματιών και να ανεβάσουμε την πιστοληπτική ικανότητα του δήμου. Κατορθώσαμε να κλείσουμε όλες τις παλιές πληγές. Ενώ τον πρώτο χρόνο της διοίκησης Σούλα είχαμε 580 έως 600 δικαστήρια σε βάρος του δήμου, παραδώσαμε έναν δήμο χωρίς κανένα πρόβλημα και με τακτοποιημένες όλες του τις οικονομικές υποθέσεις.

Αγκίδα: Πώς πήρατε την απόφαση να κατέλθετε στις ερχόμενες εκλογές ως υποψήφιος δήμαρχος;

Δημήτρης Χρήστου: Αφουγκραζόμενος τις ανησυχίες των πολιτών που ζητούν επιμόνως αναβάθμιση της ποιότητας ζωής τους, του περιβάλλοντος, για το οποίο δεν μιλάει κανένας, και της καθημερινότητάς τους. Σκεφτείτε πως δεν υπάρχουν καινοτόμες ιδέες για το πράσινο, δεν υπάρχει κάποιο πρόγραμμα προκειμένου επιτέλους να αυξήσουμε το ποσοστό του πρασίνου στο δήμο μας, το οποίο βρίσκεται μόλις στο 8% έναντι 92% του μπετό. Τέτοιες παρεμβάσεις μπορεί να γίνουν μόνο από ανθρώπους που λειτουργούν με γνώμονα την προστασία του περιβάλλοντος.

Η ανάγκη αυτών των πραγμάτων μας ώθησε να φτιάξουμε μία κίνηση πολιτών που ονομάζεται «Κοινωνία Αξιών». Η ονομασία είναι συμβολική γιατί εμείς θέλουμε να δουλέψουμε προς όφελος της κοινωνίας στην οποία ένας δημότης δεν θα χρειάζεται να βάλει μέσο έναν δημοτικό σύμβουλο για να μπει το παιδί του στον παιδικό σταθμό, γιατί το να έχουν τα παιδιά θέση στους παιδικούς σταθμούς είναι υποχρέωση του δήμου και όχι ρουσφέτι.

Αγκίδα: Η «Κοινωνία Αξιών» λοιπόν θα κατέλθει αυτόνομα στις δημοτικές εκλογές με εσάς επικεφαλής.

Χρήστου Δημήτρης: Αυτός ακριβώς είναι ο σκοπός μας και ζητάμε από όλες τις υγιείς δυνάμεις να αγκαλιάσουν την προσπάθειά μας. Μάλιστα δεν φοβόμαστε να πούμε ότι θέλουμε τη συνεργασία με τέτοιου είδους δυνάμεις για το καλό του τόπου και για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ανθρώπων ώστε να ζούνε σ’ έναν δήμο που δεν θα ταλαιπωρούνται. Φυσικά στις προτεραιότητές μας είναι η κοινωνική πολιτική προς όλους τους πολίτες και κυρίως προς τις ευπαθείς ομάδες και οπωσδήποτε η χρηστή διαχείριση σε τόσο δύσκολες εποχές με σεβασμό προς το κάθε ευρώ του δήμου και με πλήρη αξιοποίηση όλων των πόρων, οι οποίοι είναι λίγοι εξαιτίας των μνημονίων, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες των δημοτών.

Αγκίδα: Στο πλαίσιο της συνεργασίας με τις υγιείς δυνάμεις για τις οποίες μιλήσατε, θα μπορούσατε να αφήσετε τη θέση του υποψηφίου δημάρχου για κάποιον άλλον εφόσον συντρέχουν οι προϋποθέσεις;

Δημήτρης Χρήστου: Φυσικά. Γνώμονας και δικός μου και της «Κοινωνίας Αξιών» είναι μόνο η αγάπη για το δήμο.

Αγκίδα: Στις υγιείς δυνάμεις συμπεριλαμβάνονται και όσοι ήδη ανακοίνωσαν τις υποψηφιότητές τους για το δήμο.

Δημήτρης Χρήστου: Βέβαια, εφόσον μπορεί να βρεθεί κοινή συνισταμένη. Θα δεχτούμε προτάσεις, θα κάνουμε προτάσεις και θα συζητήσουμε με όλους τους εν δυνάμει υποψηφίους. Δεν αποκλείουμε κανέναν.

Αγκίδα: Πότε σκοπεύετε να παρουσιάσετε τη διακήρυξη της «Κοινωνίας Αξιών»;

Δημήτρης Χρήστου: Μετά το Νοέμβριο θα προχωρήσουμε σε δημόσια παρουσίαση της διακήρυξής μας.

Αγκίδα: Τη σημερινή διοίκηση του δήμου πώς θα την κρίνατε;

Δημήτρης Χρήστου: Ο νυν δήμαρχος είναι ένας εξαίρετος επιστήμονας κι ένας εξαίρετος οικογενειάρχης. Υπάρχει εκτίμηση απ’ το πρόσωπό μου προς το πρόσωπό του. Τη θητεία του ως δημάρχου δεν θα την κρίνω εγώ, αλλά οι δημότες. Δεν θα ήθελα λοιπόν αυτήν τη στιγμή να μπω στη διαδικασία της κριτικής.

Αγκίδα: Ποιο θα είναι το όπλο σας στο δρόμο προς τις δημοτικές εκλογές;

Δημήτρης Χρήστου: Η ειλικρίνεια, η οποία είναι η πιο θαρραλέα μορφή της τόλμης. Πρέπει να τολμήσεις σήμερα για να είσαι ειλικρινής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ