Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥ3η καταπάτηση ομόφωνης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου από τη διοίκηση Μανδαλιανού

3η καταπάτηση ομόφωνης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου από τη διοίκηση Μανδαλιανού

Η διοίκηση Μανδαλιανού μπορεί να δυσκολεύεται πολύ να κάνει κάποιο έργο, μπορεί να δυσκολεύεται μέχρι και να διαμορφώσει το δημοτικό χώρο για να στεγαστεί το Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών, αλλά δεν δυσκολεύεται καθόλου να κάνει πολιτικά πραξικοπήματα καταπατώντας ομόφωνες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Κορδελιού Ευόσμου.

Το πρώτο πολιτικό πραξικόπημα της διοίκησης Μανδαλιανού ήταν όταν Μεγάλη Πέμπτη του 2021 αποδέχτηκε, μέσω της Οικονομικής Επιτροπής, χορηγία από την Elpedison, καταπατώντας ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που λέει πως ο δήμος δεν θα λαμβάνει χορηγίες από τον όμιλο ΕΛΠΕ μέχρι να λυθεί το πρόβλημα της δυσοσμίας. Η δικαιολογία ήταν πως τη χορηγία την πήραν για τους φτωχούς, λες και υπήρχε περίπτωση να πάρουν χορηγία για τους πλούσιους.

Το δεύτερο πολιτικό πραξικόπημα της διοίκησης Μανδαλιανού ήταν το γεγονός ότι ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου δεν έδινε εντέλλεσθαι στην Πολεοδομία του δήμου προκειμένου να εκδοθούν οικοδομικές άδειες που δεν εκδίδονταν με την επίκληση της οδηγίας SEVESO, η οποία όμως δεν είχε και δεν έχει ισχύ νόμου. Ο δήμαρχος δεν έδινε το εντέλλεσθαι παρά το γεγονός ότι ο ίδιος ζήτησε και πήρε ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου η οποία στήριζε το συγκεκριμένο «εντέλλεσθαι». Η δικαιολογία ήταν πως ο Γενικός Γραμματέας βρήκε νόμο που δεν επιτρέπει τέτοιου είδους παρέμβαση του δημάρχου.

Το τρίτο πολιτικό πραξικόπημα της διοίκησης Μανδαλιανού ήταν η απόφαση να καταπατήσουν ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για πρόσληψη των σχολικών καθαριστριών με συμβάσεις πλήρους ωραρίου και να προσπαθήσουν να τις προσλάβουν με 5ωρες συμβάσεις. Η δικαιολογία ήταν πως δεν επαρκούν τα τακτικά έσοδα του δήμου για να υλοποιηθεί κάτι τέτοιο. Όμως η διοίκηση μπορεί να αναζητήσει τα κονδύλια σε άλλους δημοτικούς πόρους, πράγμα που δεν έκανε μέχρι τώρα.

Μπορεί ο δήμαρχος και πολλά στελέχη της διοίκησης να είναι νέοι αυτοδιοικητικοί, μπορεί να μην έχουν μάθει και πολλά πράγματα στα τρία σχεδόν χρόνια της θητείας τους, μπορεί να επικαλούνται τη νεότητά τους ως αυτοδιοικητικοί για πράγματα που δεν γίνονται στο δήμο, αλλά στην προπαγάνδα και στα πολιτικά πραξικοπήματα έχουν γίνει καθηγητές πανεπιστημίου.

Ευτυχώς ο κόσμος δεν αγοράζει τα φύκια για μεταξωτές κορδέλες που προσπαθεί να του πουλήσει η διοίκηση Μανδαλιανού, ούτε και τρώει το σανό που προσπαθεί να τον ταΐσει και αυτό καταγράφεται στην πρόσφατη έρευνα που δημοσιεύτηκε στη Μακεδονία της Κυριακής.

Κιμ. Ο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ