Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΟ Ιερός Ναός των Κοιμητηρίων ανήκει πλέον στη Μητρόπολη

Ο Ιερός Ναός των Κοιμητηρίων ανήκει πλέον στη Μητρόπολη

Κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κορδελιού Ευόσμου της 6ης Ιουλίου 2022, η δημοτική σύμβουλος Μαρία Πασχαλίδου είπε ότι ο Ιερός Ναός που βρίσκεται στα Κοιμητήρια του Ευόσμου, δεν ανήκει πλέον στο Σύνδεσμο των Κοιμητηρίων Δυτικής Θεσσαλονίκης, αλλά στη Μητρόπολη Νεαπόλεως Σταυρουπόλεως.

Η Μαρία Πασχαλίδου συμπλήρωσε ότι αυτή η μεταφορά του Ιερού Ναού των Κοιμητηρίων έγινε με μια απλή παράγραφο του υπουργού Τάκη Θεοδωρικάκου και η οποία αναφέρει πως οι Ιεροί Ναοί που βρίσκονται σε Συνδέσμους θα ανήκουν στις Μητροπόλεις κι όχι στου δήμους. Η κυρία Πασχαλίδου τόνισε πως οι Σύνδεσμοι Κοιμητηρίων είναι συγκεκριμένοι.

«Την Ενορία μας την έχει πάρει η Μητρόπολη», είπε χαρακτηριστικά η δημοτική σύμβουλος αναφερόμενη στον Ιερό Ναό που βρίσκεται στα κοιμητήρια του Ευόσμου.

Ενώ μιλάει η κυρία Πασχαλίδου στο Δημοτικό Συμβούλιο, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Γιώργος Ρούμελης, μιλάει πάνω στη φωνή της και της λέει «τώρα όμως κυρία Πασχαλίδου ξεφεύγουμε», για ένα τόσο σημαντικό θέμα το οποίο μάλλον οι περισσότεροι δημότες αλλά ίσως και οι δημοτικοί σύμβουλοι αγνοούσαν.

Κιμ. Ο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ