Παρασκευή, 26 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΚακούς χειρισμούς στα αυτοδιοικητικά μπορεί να κάνουν μόνο οι παλιοί…

Κακούς χειρισμούς στα αυτοδιοικητικά μπορεί να κάνουν μόνο οι παλιοί…

Είναι ορισμένοι που πιστεύουν πως κακούς χειρισμούς στα αυτοδιοικητικά μπορεί να κάνουν μόνο οι παλιοί. Ταυτόχρονα οι ίδιοι άνθρωποι πιστεύουν πως οπωσδήποτε οι νέοι στα αυτοδιοικητικά και κυρίως όσοι έχουν μικρότερη ηλικία θα κάνουν αυτομάτως καλούς χειρισμούς. Μόλις ακούνε για παλιούς και μεγαλύτερους στην ηλικία, βγάζουν σπυράκια.

Ας δούμε όμως μια συγκεκριμένη ιστορία που αφορά το δήμο Κορδελιού Ευόσμου και ας δούμε συγκεκριμένα μόνο τη στάση των μελών της διοίκησης του δήμου.

Στο θέμα του Θεματικού Ευρυζωνικού Πάρκου Νεολαίας Ελευθερίου Κορδελιού (παλιά κοιμητήρια), ο αντιδήμαρχος Οικονομικών, Κώστας Αμανατιάδης, ο οποίος είναι παλιός αυτοδιοικητικός, έψαξε συστηματικά και βρήκε ατράνταχτα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι το πάρκο ανήκει στο δήμο.

Ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου, ο οποίος είναι νεότατος αυτοδιοικητικός, ίσως παρασυρμένος από διαβεβαιώσεις άλλων πως δεν υπάρχουν στοιχεία ότι το πάρκο ανήκει στο δήμο, εισηγείτο πριν ενάμιση χρόνο όχι μόνο να μην γίνει καμιά ενέργεια ώστε αυτό να κατοχυρωθεί στο δήμο, αλλά επιπλέον να πληρώσει ο δήμος ενοίκιο στην Εκκλησία!

Ο Γιώργος Σταυρίδης, νέος αυτοδιοικητικός, προσπάθησε με τη σειρά του, ενόχλησε υπηρεσίες, πίεσε προκειμένου να δρομολογηθεί το θέμα της κατοχύρωσης του ΘΕΠΑΝ στο δήμο.

Ο Κώστας Σωτηράκης, αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, παλιός και έμπειρος αυτοδιοικητικός, αντιμετώπιζε ως όχλο με δίκρανα που ήθελαν να καταλάβουν ξένη ιδιοκτησία, όσους επέμεναν ότι ο δήμος θα πρέπει να κάνει νομικές διαδικασίες ώστε το ΘΕΠΑΝ να κατοχυρωθεί στα περιουσιακά του στοιχεία.

Από τα παραπάνω φαίνεται πως δεν έχει καμία σημασία το «νέος αυτοδιοικητικός» και το «παλιός αυτοδιοικητικός» στον τρόπο που θα αντιμετωπίσουν τα ζητήματα που προκύπτουν. Σαν το παραπάνω υπάρχουν πολλά παραδείγματα.

Όσο για τους νέους αυτοδιοικητικούς και νέους στην ηλικία, σε καυτά ζητήματα, σαν το παραπάνω, δεν ξέρουν και δεν απαντούν και γιατί τελικά να φορτωθούν τις ευθύνες παλαιότερων; Ναι όμως έτσι προβλήματα δεν λύνονται.

Θέλει λοιπόν μεγάλη προσοχή, γιατί τα κοινά και μέσα σ’ αυτά τα αυτοδιοικητικά δεν είναι ένας ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ παλαιών και νέων, στον οποίον οι παλιοί υποστηρίζουν τους παλιούς και οι νέοι υποστηρίζουν τους νέους. Έτσι ο δήμος δεν πάει μπροστά. Είναι χρήσιμες και η εμπειρία των παλιών και η διάθεση για προσφορά των νέων.

Βασίλης Κιμ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ