Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΝΕΑΠραγματοποιήθηκαν οι εκλογές στην Ομοσπονδία Γονέων Κεντρικής Μακεδονίας

Πραγματοποιήθηκαν οι εκλογές στην Ομοσπονδία Γονέων Κεντρικής Μακεδονίας

Την Κυριακή 26/6/2022  πραγματοποιήθηκε  στο Δημαρχείο Κορδελιού Εύοσμου η Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση των αντιπροσώπων της Ομοσπονδίας Γονέων και Κηδεμόνων Κεντρικής Μακεδονίας.

Η συζήτηση στο συνέδριο  κινήθηκε  στην κατεύθυνση της αγωνιστικής και συλλογικής διεκδίκησης των σύγχρονων μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών, με ακόμα πιο μαζικούς συλλόγους, αναγνωρίζοντας τον αναντικατάστατο ρόλο των γονεϊκών οργάνων.

Οι αντιπρόσωποι ανέδειξαν την αναγκαιότητα της συλλογικής δράσης στους γονείς επικεντρώνοντας τη συζήτηση στα σοβαρά διαχρονικά προβλήματα στην εκπαίδευση. Τα προβλήματα της πανδημίας, το αβάσταχτο κόστος ζωής των οικογενειών, ο πόλεμος και οι επιπτώσεις του   είναι το περιβάλλον μέσα στο οποίο καλούνται οι οικογένειες να ανταποκριθούν στις ανάγκες των παιδιών για μόρφωση, ψυχαγωγία και αθλητισμό- πολιτισμό.

Επιπλέον οι πρόσφατοι αντιεκπαιδευτικοί νόμοι που ψήφισε η παρούσα κυβέρνηση, σωρευτικά με τους νόμους των παλιότερων κυβερνήσεων καθιστούν τρομερά δύσκολη την ολόπλευρη μόρφωση μαθητών. Η τράπεζα θεμάτων, το αντιδραστικό περιεχόμενο των σχολικών συγγραμμάτων, το αβάσταχτο οικονομικό βάρος για φροντιστήρια, ξένες γλώσσες, αθλητισμό, δημιουργούν χρόνο με το χρόνο μεγαλύτερους ταξικούς φραγμούς.

Σε αυτή την τριετία η Ομοσπονδία έκανε μια σοβαρή προσπάθεια να επεξεργαστεί σειρά αιτημάτων για όλα τα προβλήματα των σχολείων και να συντονίσει τους συλλόγους γονέων στη διεκδίκηση λύσεων. Παρά τις αντίξοες συνθήκες της θητείας της σε περίοδο πανδημίας, δημιουργήθηκαν νέες και  επανασυστήθηκαν ενώσεις που ήταν ανενεργές αυξάνοντας έτσι τις  ενώσεις που συμμετείχαν στο Συνέδριο.

Η συζήτηση στο συνέδριο  κινήθηκε  στην κατεύθυνση της αγωνιστικής και συλλογικής διεκδίκησης των σύγχρονων μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών, με ακόμα πιο μαζικούς συλλόγους, αναγνωρίζοντας τον αναντικατάστατο ρόλο των γονεϊκών οργάνων.

Από την εκλογική διαδικασία για το ΔΣ

Έλαβαν

  • ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΓΟΝΕΩΝ 15 ΕΔΡΕΣ
  • ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ 3 ΕΔΡΕΣ
  • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ 1 ΕΔΡΑ
  • ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΥΠΟΨΗΦΙΑ 0

Τα μέλη του νέου-εκλεγμένου Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Γονέων μετά τη συγκρότηση σε σώμα και την εκλογή προεδρείου είναι:

ΝΈΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΝ.ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΚΕΝ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Κοκονάς Αθανάσιος, Πρόεδρος

Αβραμίδης Νίκος, Αντιπρόεδρος

Μαυροπούλου Ελένη, Γενική Γραμματέας

Κυγιάκη Ελένη, Οργ. Γραμματέας

Τριλυράκης Σταύρος, Υπ. Οικονομικών

Κορομπόκη Γιώτα, Γραφείο Τύπου

Μπόλας Απόστολος, Αναπληρωτής Γραμματέας

Παπαγιάννης Γιώργος, Αναπληρωτής Υπ. Οικονομικών

Βαρβούτας Γιάννης, Μέλος

Βραχνίδου Ευγενία, Μέλος

Θάνος Αριστείδης, Μέλος

Καρκατζούνης Φάνης, Μέλος

Κορωναίος Γιώργος, Μέλος

Κοσμάς Στεφανίδης, Μέλος

Κούκουρη Μαρία, Μέλος

Μωυσιάδου Βασιλική, Μέλος

Ναθαναηλίδης Λεωνίδας, Μέλος

Σκερλετοπούλου Κωνσταντίνα, Μέλος

Χατζηγεωργίου Ελένη, Μέλος

Δελτίο Τύπου της Ομοσπονδίας Ενώσεων Γονέων και Κηδεμόνων Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ