Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΗ Εκκλησία παραχωρούσε στο δήμο τη χρήση του ΘΕΠΑΝ και ο δήμος...

Η Εκκλησία παραχωρούσε στο δήμο τη χρήση του ΘΕΠΑΝ και ο δήμος χάριζε στην Εκκλησία το οικόπεδο στο πάρκο Μουσών

Κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κορδελιού Ευόσμου της 28ης Μαΐου 2013 ακούστηκαν φοβερά και τρομερά πράγματα από την τότε διοίκηση, η οποία προσπαθώντας να δικαιολογήσει τη δωρεά (και όχι την παραχώρηση του οικοπέδου, όπως ήθελε να λέει, απέναντι από το πάρκο της Μουσών στην Εκκλησία) ισχυρίζονταν πως και η Εκκλησία παραχώρησε το ΘΕΠΑΝ στο δήμο για 25 χρόνια.

Η τότε διοίκηση παραχωρούσε για 20 χρόνια το οικόπεδο απέναντι στο πάρκο της Μουσών, έκτασης 6,5 περίπου στρεμμάτων, στην Εκκλησία προκειμένου εκείνη να χτίσει Ιερό Ναό. Δεν της έκανε το οικόπεδο δωρεά. Της το παραχωρούσε, λες και μετά τα 20 χρόνια ο τότε δήμαρχος θα έπαιρνε τον Ιερό Ναό για να ιερουργήσει ο ίδιος με ψάλτη τον τότε αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών που εισηγούνταν το θέμα.

Δεν φτάνει όμως που βάφτισαν παραχώρηση τη δωρεά, αλλά τόλμησαν να πουν, προκειμένου να πείσουν το Δημοτικό Συμβούλιο, ότι και η Εκκλησία παραχώρησε στο δήμο τη χρήση του ΘΕΠΑΝ για 25 χρόνια! Απίστευτα πράγματα. Η Εκκλησία παραχώρησε στο δήμο το οικόπεδο του οποίου ο τίτλος ιδιοκτησίας ανήκει στο δήμο. Πώς έγινε ένα τέτοιο ανοσιούργημα; Η συγκεκριμένη διοίκηση του δήμου δεν πήγε να πάρει τον τίτλο ιδιοκτησίας του ΘΕΠΑΝ από τη Διεύθυνση Γεωργίας και να τον καταθέσει στο Κτηματολόγιο ώστε το ακίνητο του δήμου να κατοχυρωθεί στο δήμο! Έτσι βρέθηκε η Εκκλησία να κατέχει το οικόπεδο με μία συμβολαιογραφική δήλωση που έλεγε ότι της ανήκει διακονία Κυρίου.

Οι αθεόφοβοι που δεν φρόντισαν να κατοχυρώσουν το ΘΕΠΑΝ στο δήμο, που άφησαν να γραφτεί στο Κτηματολόγιο η περιουσία του δήμου ως περιουσία της Εκκλησίας, που ενώ γνώριζαν πως υπάρχει τίτλος ιδιοκτησίας ούτε πήγαν να τον παραλάβουν ούτε ενημέρωσαν τους δημοτικούς συμβούλους γι’ αυτό, αυτοί οι ίδιοι κατόπιν ζητούσαν από το Δημοτικό Συμβούλιο να δώσει και άλλο οικόπεδο στην Εκκλησία με το πρόσχημα ότι η Εκκλησία παραχώρησε στο δήμο τη χρήση του ΘΕΠΑΝ.

Χρ. Χ.

Δεν ήταν ο Μιχάλης Χωραφάς ο «ψάλτης»
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ