Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΠώς να συνεδριάσει η Κοινότητα Ευόσμου όταν την απαξιώνει ο πρόεδρός της;

Πώς να συνεδριάσει η Κοινότητα Ευόσμου όταν την απαξιώνει ο πρόεδρός της;

Το Συμβούλιο της Κοινότητας Ευόσμου έπρεπε να συνεδριάσει χθες Τρίτη 14 Ιουνίου 2022, αλλά δεν συνεδρίασε για μία ακόμα φορά λόγω έλλειψης απαρτίας. Ήταν η 7η φορά που δεν πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση μέσα στο 2022 εξαιτίας έλλειψης απαρτίας, ενώ η Κοινότητα Ευόσμου έχει συνεδριάσει μόνο 4 φορές αυτό το έτος.

Η εικόνα που παρουσιάζει το Συμβούλιο της Κοινότητας Ευόσμου είναι τραγική, αλλά πώς να είναι διαφορετική όταν την απαξιώνει ο ίδιος ο πρόεδρός της; Ο κύριος πρόεδρος της Κοινότητας, Παναγιώτης Φωτιάδης, κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 11ης Μαΐου 2022, ψήφισε, για μία ακόμα φορά, αντίθετα από αυτό που είχε ψηφίσει το Συμβούλιο της Κοινότητας. Αυτήν τη φορά το θέμα αφορούσε μεταφορά τερματικού σταθμού του ΟΑΣΘ.

Γιατί να συμμετέχει κάποιος στο Συμβούλιο της Κοινότητας Ευόσμου όταν γνωρίζει ότι ο κύριος πρόεδρος θα ψηφίζει στο Δημοτικό Συμβούλιο αντίθετα από αυτό που ψήφισε η πλειοψηφία του Συμβουλίου της Κοινότητας Ευόσμου; Γιατί κάποιος να χάνει την ώρα του για να τον απαξιώσει ο κύριος πρόεδρος με την ψήφο του στο ανώτερο όργανο;

Βέβαια ο κύριος πρόεδρος έχει τη δυνατότητα από το νόμο να ψηφίσει στο Δημοτικό Συμβούλιο διαφορετικά από αυτό που γνωμοδότησε κατά πλειοψηφία η Κοινότητά του. Τι λογής πρόεδρος όμως είναι όταν απαξιώνει το Συμβούλιό του με την ψήφο του στο Δημοτικό Συμβούλιο; Και καλά ο κύριος πρόεδρος λειτουργεί με αυτήν τη λογική, αλλά δεν βρίσκεται κάποιος από την παράταξη Μανδαλιανού να του πει ότι αυτό που κάνει δεν ακούγεται καλά, την ώρα μάλιστα που ο πρόεδρος της Κοινότητας Ελευθερίου Κορδελιού, Πέτρος Μεσθανέας, ψηφίζει αυτό που αποφάσισε το Συμβούλιό του και όχι αυτό που εισηγείται η διοίκηση;

Δυστυχώς φαίνεται πως το πρόβλημα δεν είναι ο κύριος πρόεδρος της Κοινότητας Ευόσμου. Δυστυχώς το πρόβλημα είναι η διοίκηση του δήμου, η παράταξη Μανδαλιανού.

Κ. Τσ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ