Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑΙΡΕΤΙΚΑΟ πρόεδρος της Κοινότητας Ευόσμου και ο πρόεδρος της Κοινότητας Ελευθερίου Κορδελιού

Ο πρόεδρος της Κοινότητας Ευόσμου και ο πρόεδρος της Κοινότητας Ελευθερίου Κορδελιού

Αναρωτιόμασταν γιατί η Κοινότητα του Ελευθερίου Κορδελιού λειτουργεί και συνεδριάζει ενώ η Κοινότητα του Ευόσμου παρουσιάζει αυτήν την απαράδεκτη εικόνα. Ίσως να φταίει και ο τρόπος λειτουργίας του προέδρου της και το πόση αξία δίνει στην ψήφο των συναδέλφων του της Κοινότητας.

Κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κορδελιού Ευόσμου της 13ης Οκτωβρίου 2021 συζητήθηκε το θέμα της έγκρισης ή μη χρήσης χώρου λειτουργίας της αγοράς παραγωγών βιολογικών προϊόντων. Το Δημοτικό Συμβούλιο υπερψήφισε ομόφωνα. Στο συγκεκριμένο θέμα και επειδή η αγορά θα λειτουργούσε στο δημοτικό διαμέρισμα του Ευόσμου, είχε δικαίωμα ψήφου ο πρόεδρος της Κοινότητας Ευόσμου Παναγιώτης Φωτιάδης, ο οποίος έλαβε το λόγο και είπε συγκεκριμένα το εξής: «Απλά ήθελα να καταγραφεί ότι παρ’ όλο που η Κοινότητα Ευόσμου καταψήφισε το θέμα, ψηφίζω υπέρ».

Φυσικά ο κύριος Φωτιάδης είχε δικαίωμα να κάνει κάτι τέτοιο. Ο κύριος Φωτιάδης όμως δεν έκρινε σκόπιμο να πει ότι μετά τις εξηγήσεις που έδωσε στο Δημοτικό Συμβούλιο ο εκπρόσωπος των παραγωγών βιολογικών προϊόντων, πιστεύει ότι και οι Κοινοτικοί του Σύμβουλοι θα υπερψήφιζαν. Ο κύριος Φωτιάδης έκρινε σκόπιμο να πει πως παρ’ όλο που η Κοινότητα Ευόσμου καταψήφισε, ο ίδιος υπερψηφίζει. Η απόφαση της Κοινότητας Ευόσμου ήταν η μη έγκριση χρήσης χώρου λειτουργίας της αγοράς παραγωγών βιολογικών προϊόντων διότι οι σύμβουλοι διαφώνησαν ως προς τον χώρο, προτείνοντας να αξιοποιηθεί χώρος άνωθεν της Περιφερειακής οδού και με την επισήμανση, η λειτουργία της αγοράς να ξεκινά μετά τις 17:00 ώρα.

Κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κορδελιού Ευόσμου της 2ας Μαρτίου 2022 συζητήθηκε το θέμα της ανανέωσης παραχώρησης χρήσης δημοτικού ακινήτου στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων για το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης. Ενώ η διοίκηση του δήμου και μεγάλο μέρος της αντιπολίτευσης ψήφισε θετικά και τελικά η πρόταση υπερψηφίαστηκε, ο πρόεδρος της Κοινότητα Ελευθερίου Κορδελιού, Πέτρος Μεσθανέας, αφού πριν εξήγησε το σκεπτικό του και το σκεπτικό του συμβουλίου της Κοινότητας, είπε τα εξής: «Εγώ εκπροσωπώ όλη την κοινότητα. Ψηφίζω κατά, όπως ψήφισε ομόφωνα όλη η Κοινότητα».

Από τη μια λοιπόν έχουμε τον πρόεδρο της Κοινότητας Ευόσμου ο οποίος λέει πως «Απλά ήθελα να καταγραφεί ότι παρ’ όλο που η Κοινότητα Ευόσμου καταψήφισε το θέμα, ψηφίζω υπέρ» και από την άλλη έχουμε τον πρόεδρο της Κοινότητας Ελευθερίου Κορδελιού ο οποίος λέει ότι «Εγώ εκπροσωπώ όλη την κοινότητα. Ψηφίζω κατά, όπως ψήφισε ομόφωνα όλη η Κοινότητα».

Κ. Τσ.

Δυσφήμιση για το δήμο η λειτουργία της Κοινότητας Ευόσμου
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ