Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΤροπολογία προτείνει ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου για τα Μέσα Ατομικής Προστασίας των...

Τροπολογία προτείνει ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου για τα Μέσα Ατομικής Προστασίας των εργαζομένων στο δήμο

Επιστολή στον πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, Δημήτρη Παπαστεργίου, έστειλε ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου, με την οποία ζητάει την κατάθεση τροπολογίας σχετικά με τα Μέσα Ατομικής Προστασίας των εργαζομένων στους δήμους. Ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου οφείλει Μ.Α.Π. σε εργαζόμενους για τα έτη 2018 και 2019, όπως και άλλοι δήμοι της χώρας.

Ο Κλεάνθης Μανδαλιανός, αναγνωρίζοντας το δίκαιο του αιτήματος των συγκεκριμένων εργαζομένων αλλά και την υποχρέωση του να κινηθεί με βάση την αρχή της νομιμότητας, να ακολουθήσει δηλαδή την γνωμοδότηση του Δικηγόρου του δήμου, προτείνει να υπάρξει τροπολογία από το Υπουργείο Εσωτερικών για το συγκεκριμένο θέμα.

Προτεινόμενη τροπολογία στο άρθρο 60 του Ν. 4735/2020:

Η ΟΤΑ δύνανται να αποτιμήσουν σε χρήμα τα μέσα ατομικής προστασίας τα οποία δεν είχαν χορηγηθεί στους δικαιούχους τα έτη 2018, 2019 και 2020 με τις προϋποθέσεις της παρ. 3 του άρθρου 60 του Νόμου 4735/2020.

Ο δήμαρχος τονίζει στην επιστολή του προς τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ ότι εάν η προτεινόμενη τροπολογία ή όμοια της, ψηφισθεί, τότε θα υπάρξει η δυνατότητα σε όλους τους ΟΤΑ να κινηθούν με βάση ρητή διάταξη του νόμου και να αναγνωρίσουν ένα δίκαιο αίτημα των εργαζομένων και στη συνέχεια να το αποτιμήσουν και να εξοφλήσουν την υποχρέωσή τους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ