Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΤι απέφυγε ο δήμαρχος φιμώνοντας την αντιπολίτευση στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου;

Τι απέφυγε ο δήμαρχος φιμώνοντας την αντιπολίτευση στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου;

Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κορδελιού Ευόσμου, ο πρόεδρος του δημάρχου, και όχι του Δημοτικού Συμβουλίου, εντελώς πραξικοπηματικά αφαίρεσε τη διαδικασία των ερωτήσεων/τοποθετήσεων της αντιπολίτευσης γλιτώνοντας το δήμαρχό του και τους αντιδημάρχους από μια σειρά εύλογων και απλών ερωτήσεων. Ο κύριος πρόεδρος μάλιστα προσπάθησε να συγκαλέσει την επόμενη συνεδρίαση στις 22 Ιουνίου, αφήνοντας το Δημοτικό Συμβούλιο του δεύτερου μεγαλύτερου δήμου της Βόρειας Ελλάδας χωρίς διαδικασία ερωτήσεων/τοποθετήσεων επί ενάμιση μήνα. Πάλι καλά που ο κύριος πρόεδρος δεν προσπάθησε να καταργήσει το Δημοτικό Συμβούλιο.

Ο δήμαρχος και οι αντιδήμαρχοι, με αυτήν την απαράδεκτη παρέμβαση του προέδρου, προσωρινά απέφυγαν να απαντήσουν:

  • Γιατί δυόμιση μήνες μετά τα όσα συνέβησαν με τη φιλαρμονική του δήμου κατά την παρέλαση της 25ης Μαρτίου, δεν έχουν κάνει απολύτως τίποτα.
  • Ποιο έτος θα λειτουργήσει τελικά το ΚΕΠ.
  • Γιατί δεν παίρνει ο δήμος τον τίτλο ιδιοκτησίας του ΘΕΠΑΝ από τη Διεύθυνση Γεωργίας.
  • Πότε θα λειτουργήσουν οι αναβαθμισμένοι σταθμοί μέτρησης της ατμοσφαιρικής ρύπανσης.
  • Τι έκαναν επιτέλους με τις οικοδομικές άδειες, οι οποίες δεν δίνονται σε μια ολόκληρη περιοχή με επίκληση της συνθήκης SEVESO.
  • Εάν επιτέλους ήρθαν σε επαφή με το δήμο Παύλου Μελά για να συλλειτουργήσουν το κολυμβητήριο στην οδό Ιθάκης.
  • Εάν ξεκίνησε η επικαιροποίηση της μελέτης για το στάδιο άνωθεν της περιφερειακής οδού.

Στα παραπάνω και σε πολλά άλλα απέφυγε να απαντήσει η διοίκηση του δήμου αφαιρώντας τη διαδικασία των ερωτήσεων/τοποθετήσεων από την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου λόγω ώρας. Προφανώς στην ερχόμενη συνεδρίαση που θα έχουν μαζευτεί ακόμα περισσότερα ερωτήματα, ίσως ο πρόεδρος να επικαλεστεί και πάλι την ώρα για να παραπέμψει τα ερωτήματα στη διοίκηση που θα εκλεγεί στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές.

Κιμ. Ο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ