Σάββατο, 15 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕΙΔΗΣΕΙΣΑκόμη 44 δημότες Κορδελιού Ευόσμου έγιναν δότες μυελού οστών

Ακόμη 44 δημότες Κορδελιού Ευόσμου έγιναν δότες μυελού οστών

Πολύ συγκινητικά και επαινετικά σχόλια από τους συνδημότες μας, απέσπασε χθες για ακόμη μια φορά  η Κοινότητα Ευόσμου, για την  πολύ εύστοχη και ανθρωπιστική  κοινωνική συμμετοχή  της, στις θεσμικές εκδηλώσεις του Δήμου για την γιορτή της ΜΗΤΕΡΑΣ στην πλατεία Ευόσμου. 

Συγκεκριμένα η Κοινότητα σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Προστασίας – Δημόσιας Υγείας και με την στήριξη του Συλλόγου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ», θύμισε σε όλους ότι – χθες- μαζί με τις «ΜΗΤΕΡΕΣ» γιόρταζε και η « ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ», αφιερώνοντας την συμμετοχική τους δράση , στις ΜΗΤΕΡΕΣ που γιόρταζαν μέσα στα νοσοκομεία δίπλα στα παιδιά τους προσευχόμενες, αγωνιώντας και ελπίζοντας να βρεθεί ένας επίγειος άγγελος -δότης μυελού του οστών για να σωθεί το παιδί τους.  

Οι οργανωτές επέλεξαν να συμμετέχουν στην Πλατεία Ευόσμου, στις εκδηλώσεις  του εορτασμού της παγκόσμιας γιορτής της Μητέρας, μέρα κατά την οποία η πλατεία θα ήταν  γεμάτη από κόσμο και κυρίως από νέους γονείς οι οποίοι βρίσκονται μέσα στο όριο ηλικίας έγγραφης νέων μελών στον παγκόσμιο κατάλογο της ανθρωπότητας. Και πράγματι χθες έγιναν δότες ακόμη 44 συνδημότες μας,  τους οποίους ΟΛΟΙ  ευχαριστούμε που έγιναν κρίκοι στην παγκόσμια αλυσίδα ΖΩΗΣ….. 

Ο Πρόεδρος της Κοινότητας Ευόσμου και ιατρός κ. Παναγιώτης Φωτιάδης επεσήμανε ότι πρέπει να γίνει με κάθε τρόπο γνωστό σε όλους τους συνδημότες μας από 18 έως 45 ετών, ότι  η δωρεά μυελού των οστών είναι πλέον μια απλή και ανώδυνη διαδικασία και ότι για να γίνει κάποιος  δότης το μόνο που χρειάζεται είναι ένα πάρα πολύ μικρό δείγμα σάλιου αλλά…  μία πάρα μα πάρα πολύ μεγάλη δόση κοινωνικής ευθύνης, ανθρωπισμού  και  αλληλεγγύης προς τον άγνωστο και ταυτόχρονα παγκόσμιο συνάνθρωπο μας που – για φανταστείτε το- μόνον εμείς μπορούμε να τον σώσουμε…. 

«Με στόχο την στήριξη κάθε προσπάθειας που στο επίκεντρο της έχει τον συνάνθρωπο μας που πάσχει και το παιδί που υποφέρει, στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις, δυνατότητες και αρμοδιότητες, κάθε τοπική κοινωνική πρωτοβουλία πρόληψης και  υγείας απ όπου   και αυτή εάν προέρχεται, αφού ο προορισμός της θα είναι η ζωή και η σωτηρία του ανθρώπου. Με αυτήν την αρχή στηρίξαμε και την πρωτοβουλία του Προέδρου της Κοινότητας Ευόσμου και γιατρού Παναγιώτη Φωτιάδη και συνιδρύσαμε την τράπεζα εθελοντών δοτώναιμοποιητικών κυττάρων/μυελού των οστών και την εγγραφή μας στο Εθνικό και Παγκόσμιο Αρχείο Εθελοντών Δοτών» δήλωσε η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας – Δημόσιας Υγείας και Πρόεδρος της ΔΗΚΕΚΕ κ. Φωτεινή Πεσματζόγλου Δεβετζή, διευκρινίζοντας ότι πολύ σύντομα θα πραγματοποιηθεί στο Δήμο μας και η δια ζώσης τελετή  υπογραφής της σύμβασης με το «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» Μαριάννα Βαρδινογιάννη.

Στον  αγώνας της «ΕΛΠΙΔΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ» είμαστε όλοι στην «ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ»… 

Από την ιστοσελίδα του δήμου Κορδελιού Ευόσμου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ