Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑΙΡΕΤΙΚΑΗ απίστευτη προσέγγιση των ατυχημάτων στην οδό 25ης Μαρτίου

Η απίστευτη προσέγγιση των ατυχημάτων στην οδό 25ης Μαρτίου

Η μόνιμη απάντηση αρμοδίων αντιδημάρχων για τα έργα που πρέπει να γίνουν στην οδό 25ης Μαρτίου στην Νέα Πολιτεία του Ευόσμου, προκειμένου να σταματήσουν τα τροχαία ατυχήματα, είναι ότι η διοίκηση κάνει ενέργειες αλλά για τα ατυχήματα φταίνε και οι οδηγοί επειδή δεν εφαρμόζουν τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας και δεν σταματάνε στα stop! Μάλιστα φέρνουν ως παράδειγμα άλλες μεγάλες οδούς άλλων δήμων που δεν γίνονται ατυχήματα.

Έχει ξαναγραφτεί στην «Αγκίδα», αλλά ας το γράψουμε για μία ακόμα φορά αφού η επανάληψη είναι η μητέρα της μάθησης. Δεν χρειάζεται οι αντιδήμαρχοι να ψάχνουν σε άλλους δήμους για να βρουν κύριες αρτηρίες που δεν γίνονται ατυχήματα. Στη Μαιάνδρου, στη Μεγάλου Αλεξάνδρου, στην Καραολή Δημητρίου, στην Καραμανλή, στην Παπανδρέου, οι οποίες βρίσκονται στο δήμο μας, δεν γίνονται ατυχήματα. Γιατί; Γιατί είναι οφθαλμοφανώς κύριες οδικές αρτηρίες.

Η οδός 25ης Μαρτίου διασταυρώνεται με οδούς οι οποίες είναι κι εκείνες κύριες αρτηρίες. Στην περίπτωση αυτή χρειάζεται να βρει η διοίκηση του δήμου τον τρόπο ώστε η κύρια οδική αρτηρία να είναι ευδιάκριτη. Θα το κάνει αυτό κατασκευάζοντας κόμβους, θα το κάνει βάζοντας φανάρια, θα το κάνει ρίχνοντας πυροτεχνήματα, θα το κάνει βάζοντας έναν σκύλο στις διασταυρώσεις να γαυγίζει σ’ αυτούς που πάνε να παραβιάσουν το stop; Δική της δουλειά είναι πώς θα το κάνει αλλά ας το κάνει και ας αφήσει τη μετάθεση της ευθύνης στους οδηγούς. Όταν διεκδίκησε και εκλέχτηκε στη διοίκηση η παράταξη Μανδαλιανού δεν έκανε διαπιστώσεις για το πόσο κακοί οδηγοί είμαστε στο δήμο. Έργα υποσχέθηκε να κάνει. Ας κάνει κάτι επιτέλους.

Σ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ