Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕΙΔΗΣΕΙΣ«Ε όχι κύριε Κλεάνθη Μανδαλιανέ δεν έχει να κάνει με το γούστο...

«Ε όχι κύριε Κλεάνθη Μανδαλιανέ δεν έχει να κάνει με το γούστο σας»

Την παρακάτω ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook έκανε ο Μιλτιάδης Τασούλης, πρώην Γενικός Γραμματέας του δήμου Κορδελιού Ευόσμου, ο οποίος σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες κάνει επαφές προκειμένου να κατέλθει στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές ως υποψήφιος δήμαρχος στο δήμο:

«Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κορδελιού – Ευόσμου. Όταν βρίσκω το χρόνο παρακολουθώ συνήθως τις συνεδριάσεις του συλλογικού οργάνου της περιοχής μας. Η αλήθεια είναι ότι στον καθένα δίνεται η δυνατότητα να εκφράσει σχόλια και απόψεις για τον τρόπο που συντονίζεται και τελικά εξελίσσεται κάθε συνεδρίαση… Για παράδειγμα τρεις με τρεισήμισι ώρες η συζήτηση για ερωτήσεις, επερωτήσεις, με τον κανονισμό λειτουργίας να τον περιορίζει στο δίωρο… Και το κυριότερο με φλυαρίες και άσκοπες αντεγκλήσεις. Παρόλα αυτά το χειρότερο είναι το ύφος των διοικούντων, με εξαίρεση κάποια πρόσωπα. Δυστυχώς όμως στην εξαίρεση δεν ανήκει ο κ. Δήμαρχος, αν και θα ήταν ο πρώτος που θα έπρεπε να λειτουργεί ως το καλό παράδειγμα. Προκαλεί προβληματισμό και θλίψη το αλαζονικό και αγοραίο ύφος και οι εκφράσεις του τύπου “έριξα και δύο ποινές και τι έγινε” ή και το κορυφαίο: ” θα κάνω απολογισμό πεπραγμένων επειδή γουστάρω και όχι γιατί το ζητάτε”.

Ε όχι κύριε Κλεάνθη Μανδαλιανέ δεν ανάγεται στη διακριτική σας ευχέρεια ή ό,τι άλλο νομίζετε και δεν έχει να κάνει όλο αυτό με το γούστο σας . Είναι υποχρέωσή σας με την ιδιότητα του Δημάρχου και μάλιστα αφορά σε μια από τις σοβαρότερες αυτοδιοικητικές δράσεις, σε μια από τις πιο σημαντικές δημοκρατικές λειτουργίες. Γι’ αυτό και άλλωστε προβλέπεται να γίνεται σε ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και μάλιστα σε συγκεκριμένο χρόνο. Δεν είναι αυτό “Νέα Πνοή” στην αυτοδιοίκηση, αυτό είναι αναχρονισμός και απαξίωση προς τους πολίτες του Δήμου μας. Και φυσικά προς το ανώτατο τοπικό συλλογικό όργανο, στους συναδέλφους σας αιρετούς, που εκπροσωπούν όλους τους πολίτες. Δεν νομοθετήθηκε η λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου, η δημόσια λογοδοσία, η διαβούλευση, ο διάλογος και ο κανονισμός λειτουργίας για να καταπατώνται χωρίς λόγο. Νομοθετήθηκαν για πολύ συγκεκριμένους λόγους. Με κυρίαρχο να μην κάνει καθένας αυθαίρετα ό,τι του γουστάρει, είτε είναι δήμαρχος, είτε δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης. Και κάτι τελευταίο, που οι διοικήσεις πολλές φορές το μαθαίνουν δυστυχώς δια του παραδείγματος: Αν δεν σεβαστείς δεν θα σε σεβαστούν.

Υ.Γ. Για τους φίλους και υποστηρικτές του κου Δήμαρχου, ας μεριμνήσουν να δουν το σχετικό βίντεο πρώτα και στη συνέχεια να κάνουν τα αντίστοιχα σχόλια».

Εκτός από φωτογραφίες η διοίκηση Μανδαλιανού έχει να παρουσιάσει και μαγκιά!
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ